קומפוט

rutka

New member
קומפוט

איך להכין שיצא כמו בילדותי? (ביחוד זוכרת את התפוחים המיובשים שהיו בפנים...)
 

ברק 188

New member
לשים במקום הומה אנשים ולחכות לפיצוץ

נשבע לכם נפלנו על הראש מטורפים מהמצב.
 

ברק 188

New member
וכך הגענו לסלט קפוט,טומי

עכשיו תורך לענות ברצינות לשאלה הנשאלת, שהרי משהי שאלה לא סתם כדי שאנו נדבדח, זה בטח מתכון לחג שמח.
 

ju100

New member
זוכרת...

שהיה בקומפוט גם שזיף כחול..(סילבה)...אבל תבקשי תשובה מטומי הוא האחראי על האוהל פה...(אוהל-אוכל)!!!
 

ברק 188

New member
היי מה שכתוב אחרי שעה 00:00 ...

אני לא אחראי זה בשינה כנראה בדרכי ל-00 , זה לא שבמשך היום אני כותב דברים אחרים ואחראים זה אני הוטרואלי.
 

טומי*

New member
ראשית ברוכה הבאה לפורום......

שנית אם עד מחר אף אחת מהעקרות הבית לא תענינה, אחפש לך מתכון שאולי יהיה קרוב לטעמו של הקומפוט מילדותך.
 

orlu

New member
קומפוטטטטטטטטטטטט,האמת אני

למאכלים מהסוג הזה לא מחזיקה מתכונים, בעיקרון שימי את הפירות שאתם אוהבים או שזכורים לך מהבית סוכר אם אתם אוהבים אז במידת המתיקןת האהובה עליכם(יש אופצייה לסוכרזית 1 או שניים אם לא ממתיקים בסוכר) צפורן 1 עד 2 יש כאלה המוסיפים פודינגים למינהם להסמיך אני לא אוהבת, לא הרבה מיים כדי שלא יצא מיץ עפ פירות אלא קומפוט,מיים עד כדי כסוי מקווה שהואלתי ........
 

ju100

New member
קומפוט בלי נעליים...../images/Emo140.gif

צודקת אורלו...הקומפוט הזה לא מסמיכים אותו!!! זה בטח שבטוח..מנסה להפעיל הזכרון..לא זוכרת אם סבתא שמה תפוחים חושבת שאלה היו חבושים.. וסילבה זה בטח..(שזיף כחלחל-זה ששמים ב"סילבש קומבוץ") אצלנו המתיקו עם סוכר..טוב אז לא שמרנו על דיאטה...וציפורן זה ביסטוש!! וכמובן הגישו לא חם!!..
 

vera2

New member
מתכון לקומפוט ../images/Emo140.gif

פירות יבשים יש להשיג שזיפים יבשים מגולענים מישמיש צימוקים חצי לימון לא מקולף תפוחי עץ סמיט מקולף או תפוחי עץ מיובשים לכסות עם מים עד כ 5ס"מ מעל הפירות לבשל כשעה ורק בסוף להמתיק לפי הטעם בתיאבון.
 

טומי*

New member
ידעתי שאפשר לסמוך עלייך......../images/Emo45.gif

אין לי מתכון משלי, ואמא כבר לא זוכרת דברים כאלו...ומעניין שלא מצאתי באף אתר הונגרי מתכון לקומפוט. Vera תודה רבה לך..
 

orlu

New member
לגבי הלימון הנסיון שלי מעיד שעדיף

לקלוף ממנו את הציפה הלבנה,אז את יכולה להשאיר את הלימון בלי להוציא אותו אחר כך או לדאוג ממרירות,ואם את מאוד אוהבת את הקיפה הצהובה את יכולה להשאיר אותה קלופה בתוך הסיר אבל את הלבן הלבו הזה לנתק יצא טעים יותר לדעתי
 

קטיקה

New member
ובעברית צחה לפתן...../images/Emo15.gif

ובכן, כמובן פרי מים וסוכר והכי חשוב זה קצת קינמון והרבה "נעצי" ציפורן! לבשל לאט על אש נמוכה קצת יותר מהרגיל ואם אפשר להוסיף חבושים!
 
למעלה