קומפלקס B

אנה0410

New member
קומפלקס B

איך אתם משלימים את החוסר בויטמיני B? מעוניינת לדעת לצורך העבודה שלי. תודה

חוסר בויטמיני B?...

למעט B12, לצמחוני שאוכל נכון לא אמורה להיות בעיה עם ויטמיני B. למעשה, רוב הדגנים המלאים מכילים ויטמיני B בשפע, ומאכלים מהצומח הם מקור מצוין לקבוצת הויטמינים הזו. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/Vitamins/H-Vitamin-B-Complex.html (שימי לב למקורות המפורטים עבור כל אחד מהם - לכולם מקורות צמחיים רבים)

בדרך כלל בתוספים

יש כדורי מציצה כך שהויטמין נספג ישירות לכלי הדם ולא עובר דרך מערכת העיכול. זו דרך יעילה מפני שלהרבה אנשים יש בעיה בספיגה של B12 (גם לאוכלי בשר).

אנה0410

New member
קיים ספריי קומפלקס B של חברת

סאנריידר, שנספג מעולה בניגוד לכדורים. האם יש שימוש בספרי הזה בקרב צמחונים?

lightflake

New member
לפי כמה מאמרים שקראתי

דווקא דווח שסוכריית המציצה ל B12 נספגת מצויין לדם מתחת ללשון. לגבי שאר ויטמיני הB כאמור לא אמור להיות צורך מיוחד לצמחונים/טבעונים בתוספת למזון. עד כמה שזכור לי מלפני מספר שנים, מוצרי החברה שציינת היו יקרים מאוד.

נמחקה הודעה פרסומית

(לא שהשאר לא פרסומי, כן... אבל בואו נגיד שנמחקה הודעה פרסומית בוטה). אנה - את מוזמנת להמשיך ולהפגין בורות בענייני תזונה, ונשמח להסביר לך ולהעשיר את הידע שלך. את לא מוזמנת לפרסם, והודעות נוספות שכאלה ימחקו ויביאו לחסימה.

אלי ו.

New member
מי בדק את יעילות הספריי?

גם אני שמעתי טענות של מפיצים אינטרסנטים, בדיקה רצינית ובלתי תלויה לא ראיתי בשום מקום. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לבדיקה כזו.

אנה0410

New member
הבדיקה הכי טובה

לדעתי היא נסיון אישי או נסיון של אנשים קרובים. יכולה לומר לך בוודאות כי הספריי עובד בצורה מדהימה מנסיון של משפחה שלמה (מסבתות ועד לילדים קטנים) ועוד אנשים נוספים שמשתמשים בספריי הזה יומיום. אני בטוחה שקיים מידע רב באינטרנט על המוצר, בעברית פחות אבל באנגלית או רוסית יש בטוח. ממה שמצאתי בחיפוש מהיר יש מאמר מאוד נרחב על המוצר, אבל ברוסית (אם במקרה יש מישהו שיכול לתרגם לך- מאוד מומלץ) http://www.wellness-world.ru/vitaspray.htm

זאת הבדיקה הכי טובה

שאת יכולה להעלות על דעתך? ניסיון אישי? בואי אני אעלה רעיון - מה לגבי בדיקה לפני ואחרי טיפול, מול קבוצת ביקורת שמקבלת פלסבו, הקבוצות נדגמו בדגימה מקרית וחולקו לקבוצות הקצאה מקרית, במחקר ללא הטיות נסיין לכיוון תוצאה רצויה כלשהי? (אחחח, המבחן בשיטות מחקר עוד כמה ימים זה אחלה של דבר) זה לא נראה לך כמו בדיקה יותר טובה, שיש בה קצת (ממש, קצת) פחות הטיות ממה שאת מציעה פה? אגב, מידע על מוצר אינו מחקר שבדק את יעילותו. אם להפריח הצהרות כוזבות לחלל הפורום, עדיף להבא לבדוק מראש שיש במה לגבות אותן. ואני רק מזכירה, תגובות פרסומיות (כולל כאלה עם קישור למידע על המוצר) תימחקנה.

כולי תקווה שלא

ושצמחונים (וצרכנים, בכלל) מעדיפים תוספים (ומוצרים, בכלל) שלא משויכים לחברות בעלת שיווק רשתי/ רב-שכבתי (ופירמידה, בכלל).

אנה0410

New member
התגובה שלך קצת חסרת פרופורציה

והמסר המגעיל ששלחת לי עוד יותר, לא מבינה איפה הבעיה ועל איזה פרסום את מדברת, אני לא אחזור לפורום הזה, לא מוכנה ליחס גועלי כזה ועוד ממנהלת הפורום. מקווה שאת לא מרשה לעצמך להתנהג בצורה כזו דוחה בחיי היומיום שלך. בהצלחה.

אנה0410

New member
ולגבי בורות

אולי כדאי שלא תפגיני את הבורות שלך בנושאי שיווק, בכ"ז יש לך מעמד נכבד של מנהלת פורום...

את באת לפה לשאול מה דעתנו על המוצר

או לספר לנו כמה הוא מדהים? את מוזמנת להיפגע מהתגובות שלי כמה שתרצי, אבל סבלנות למפרסמים אין לי - ובעיקר לא לכאלה שפותחים שרשורים "תמימים" ומחכים להזדמנות הנכונה להוציא את המרצע מן השק. (ועוד פחות סבלנות יש לי לחברות שיווק רשתי).

ailag

New member
לא שידוע לי

ומהידע שלי במדעים לא נשמע שיהיה לו יתרון על כדורים. אם הוא נלקח דרך הפה, כדורים זה יותר נוח בהרבה. אם לא, אני לא רואה איך בדיוק הוא יספג. בכל מקרה, מי שמרכיב תפריט נכון לא זקוק לתחליפים. הייתי סומכת יותר על המוצרים המוכּרים בשוק מאשר על גאדג'ט חדש שלא שמעו עליו כלום ושמנסה להיות מהפכני מדי (אם הוא היה עובד, ודאי היינו רואים כתבות עליו)

למעלה