קומפני - הסרט

JC Superstar

New member
קומפני - הסרט

לפני שעה קלה סיימתי לראות את הדיוידי של קומפני (הריוובל שהיה בברודווי)... אז מה יש לי להגיד חוץ מגאוני? המחזמר הזה הוא אחד האהובים עלי, יש בו את השילוב הכי טוב שיכול להיות במחזמר: טקסט גאוני (גם המילים של השירים וגם הטקסט המדובר), מוזיקה מדהימה והומור ועצב ביחד. נתחיל מזה שאני מאוהב בראול אספראנז... אין לי מה להגיד. הביצוע שלו לbeing alive גרם לי לבכות. איימי (שלא מתחנת היווווווווווווווווווווווווווווווום) עושה שם תפקיד מצויין, וכן מרתה ואפריל. ברברה וולש (בתור ג'ואן) עושה ג'ואן מעולה. בכלל הקאסט מעולה. ראיתי את ההפקה ביורם לפני כשנה (וחצי - איך שהזמן עובר), ורוב הקטעים שזכורים לי עד היום היו באמת של הנשים. כנראה שככה המחזה בנוי. אין מה לעשות. יש משהו במחזמר הזה שהתפקידים הנשיים שם בהרבה יותר חזקים מהתפקידים הגבריים. הדבר היחיד הגרוע בהקלטה זה שהבמאי (של ההקלטה, לא של ההצגה) לא ידע לביים את הסרט. משהו שם די דפוק... אבל זה לא מוריד מההנאה הצרופה. הלוואי והייתי יכול לראות את ההפקה הזאת על הבמה. אבל גם בגלל שאין לי ויזה לארה"ב וגם בגלל שאין לי כסף לטוס לניו יורק וגם בגלל שההפקה ירדה - למזלי הרע זה לא יצא לפועל. אבל טוב שיש את הסרט :) ההפקה הזאת גרמה לי להתאהב במחזמר שוב. חוץ מזה שפתאום שמתי לב כמה השיר being alive זה שיר חזק... :)

lioronen

New member
הפקה מדהימה בהחלט

יש גם את כל ההקלטה ביוטיוב, מישהו טוב שם את זה שם בחלקים... מצחיק שלא התייחסת לקונספט הייחודי בו כל השחקנים גם מנגנים. אני זכיתי לראות את ההפקה של סוויני טוד של אותו במאי (ג'ון דויל) ובאותו קונספט של שחקנים מנגנים. היה מדהים! לא סתם התפקידים הנשיים בולטים יותר, התפקיד הראשי הוא אמנם של גבר, אבל חוץ מ sorry/ grateful ו- "have I got a girl for you" אין שם עוד נאמברים של בנים. כל השירים המוצלחים הם של הבנות. בקשר לשחקנים מנגנים, באחת מכיתות האמן שלו סונדהיים דיבר על מוזיקת לילה זעירה, שם הדמות של הנריק מנגנת בצ'לו, הוא אמר שבמקור לכל דמות היה אמור להיות כלי, אבל זה ירד מהר מאד כי זה היה מסורבל. מצחיק לחשוב ששנים אחרי זה עלו שתי הפקות של סונדהיים עם קונספט דומה, בצורה בכלל בכלל לא מסורבלת.

netmaster1

New member
זה משהו שסונדהיים מאוד אוהב לעשותב

בריביבלים שלו, קראתי ראיון איתו לגבי סוויני טוד(וזה נכון גם לגבי קומפני לפי דעתי) שהוא אמר שהרעיון המקורי שלו היה לעשות את ההצגה הרבה יותר אינטימית ממה שהיא יצאה בסוף(למי שזוכר את ההפקה מ81 עם ג'ורג הארן עם הבמה הענקית והתפאורה המדהימה) ובריביבל של 2005 הוא פשוט הביא במה ריקה מאביזרים וכל מה שיש זה את השחקנים שבאמת עושים הכל, ואני מאוד אוהב את הסגנון הזה, למרות שאני חייב להודות שבקומפני זה הרס לי כמה שירים(כמו האינטרפטציה של "You could drive a person crazy" עם שלישיית סקספונים, שאישית אני לא אהבתי) מעניין איך היה נראה יום ראשון בפארק אם הוא היה עושה גם את זה שהשחקנים מנגנים... או אינטו דה וודס... זה בכלל מעניין אותי גם לAssassins זה מאוד מתאים.. סונדהים גאון...

thorondor

New member
בתוספות לDVD של הקונצרט של סוויני טוד

הוא מדבר על זה. סונדהיים מדבר שם על איך שזה היה צריך להיות משהו קטן ואינטימי בשביל אפקט האימה, אבל הבמאי שהוא לקח לא אהב את הרעיון של לעשות את זה בקטן, אז בסופו של דבר הם עשו את זה כסוג של אופרטה.

BroadwayBaby511

New member
נכון...

האל פרינס (הבמאי של סוויני ועוד ה-מ-ו-ן מחזות זמר) לא רצה לביים הפקה ויקטוריינית, אבל סונדהיים התחנן. פרינס אמר שהדרך היחידה שהוא ייקח את הפרוייקט תהיה אם יעשו את זה ענק, אפי ובומבסטי. 10 שניות טריוויית מחזות זמר עם אביטל.

JC Superstar

New member
זה לא קונספט חדש

עשו אותו ב"איש המוזיקה" לפני כן. אבל באמת קונספט יפה. מתאים למחזמר כמו קומפני. אני אהבתי את האינטרפטציה ל-you can drive... היה שם משהו חמוד וחדש... אבל, לדעתי, לא לקחו את הקונספט מספיק רחוק... אבל לא נורא. אני נהנתי :)

frosti

New member
ראול אספרזה

שחקן וזמר מדהים פשוט! למזלי, יצא לי לראות אותו מופיע בקומפני ובthe homecoming, שבשניהם הוא היה מועמד לטוני ובחוסר צדק לא זכה (למרות שגם לדייויד הייד פירס הגיע הטוני שנה שעברה, מודה...) הוא הולך לעשות עוד כמה הופעות אורח בפושינג דייזיס (עם קריסטין!) עונה הבאה, ולהופיע בעוד מיוזיקל בברודוויי בקרוב.

lioronen

New member
פתאום נפל לי האסימון

הוא נשמע ממש כמו ג'ונתן לרסון, הבחור שכתב והלחין את רנט. יש לי ביצוע שלו של השיר Why מתוך Tick Tick Boom הצגת יחיד שלו. יש לשניהם קול קצת מאונפף וטכניקת שירה דומה....

BroadwayBaby511

New member
אממ... אתה בטוח? ../images/Emo13.gif

ג'ונתן לארסון בהחלט הלחין את טיק טיק בום, וההצגה אכן מבוססת על החיים שלו בשלב מסויים, אבל ההצגה היא לא הצגת יחיד. יש שיר אחד בדיסק שג'ונתן שר (סוג של דמו בשם "Boho Days" - אחת הקלטות היחידות שח לארסון שניתן למצוא היום), אבל את השאר שרים איימי ספנגר, ג'רי דיקסון ו... ראול אספרזה. אגב, בהצגה יש כמה איזכורים לקומפני (מוטיב היום הולדת וכו') וכן המון איזכורים ליצירותיו של סונדהיים בכללי (סיפור הפרברים, יום ראשון בפארק). והידעתם? טיק טיק בום נכתב כ"מונולוג רוק". לאחר מותו של לארסון, שיחקו עם המונולוג והפכו אותו למחזה שלם.

lioronen

New member
כל יום לומדים משהו חדש

כנראה שהם נשמעו לי דומה משום שזה אותו בן אדם. עד היום הייתי משוכנע שזו הצגת יחיד... אני מבין שאתה יודע על זה יותר... טוב לדעת. אבל לפחות האוזן שלי עובדת!

למעלה