קונג'י לחולי סרטן

haniela17

New member
קונג'י לחולי סרטן

צהריים טובים ושלום לכולם מדובר על חולת סרטן שעוברת טיפול כימותרפי כמובן מיותר לציין מאד חלשה שמעתי השבוע על קונג'י אז אשמח לשמוע דעתכם לפני שאגש להכין ומלבד זאת אם למישהו עולות עוד הצעות תזונתיות לראש שיכולות אולי לחזק (היא לא ממש אוכלת, וגם כשאוכלת זה במנות ממש קטנות ואוכל רך) אשמח לשמוע! :) יום מקסים לכולם, חניאלה

shahaful

New member
תזונה לחולה סרטן

קונג'י הוא כמובן פתרון מצוין, הוא מזין וקל מאוד לעיכול, אך כאשר הוא עשוי רק מאורז, אין הוא מכיל חלבונים, ולכן יש צורך להוסיף לו שעועית מש או עוף, (ניתן להכינם ביחד). פטריות ריישי הן תוסף תזונה מאוד חשוב לחולי סרטן, ואני ממליץ עליהן הן בטיפולי הכימו והן בינהם. אני ממליץ לך להיכנס לאתר של TEF שעוסק בתזונה סינית ומקרוביוטית ולהוריד משם מתכונים בריאים מזיני מחזקים וקלים לעיכול (ולהכנה). בריאות שלימה שחף

eyalshpringer

New member
תמיכה תזונתית במהלך כימותרפיה

שלום, תמיכה תזונתית בחולה סרטן היא תהליך דינמי הכרוך בנסיגה/התקדמות במחלה עצמה, מצב התיאבון של המטופלת, הצורך לאזן בין תזונה מנקה המסייעת לגוף להתמודד מול הסרטן אך עלולה להחליש את המטופלת לבין תזונה מחזקת העשירה בחלבון שומן ופחמימות ואשר יש בה פשרה מסויימת לגבי ההתמודדות מול המחלה עצמה. לפיכך יש צורך בהיכרות עם כלי הטיפול בתזונה בצורה מלאה באותה מידה לפחות בה משתמשים בכלי הטיפול האחרים. מתכון בו אני משתמש פעמים רבות למצבי חוסר תיאבון ומשקל הנוטה לרדת בזמן הטיפולים הוא ווראציה של מרק נאבה יפני. כמובן שהמתכון הזה מהווה רק בסיס כאשר ניתן לשלב בתוכו תבלינים שונים ורכיבי מזון שונים כדי ליצור התאמה טובה בין מצבו של המטופל והטיפול בתזונה. הקישור למתכון: http://foodenergetics.com/2009-02-03-14-22-26/425-nabe-soup בברכה, אייל שפרינגר.

למעלה