קונגרס 2007

omni4

New member
קונגרס 2007

שלום, מתי נפתחת ההרשמה לקונגרס וכמה עולה?

כי המחיר לא מצדיק.

הייתי בקונגרס הקודם, ועבורי זה כמו כל פסטיבל סלסה אחר, אלא שיותר יקר. למבינים ולמבינים בלבד - הקונגרס הוא הזדמנות לפגוש מדריכי סלסה "מפורסמים" מהעולם, להקות סלסה מפורסמות, אבל שוב - כל זה למכורים, ואם אתה רוקד כמה שנים ומכיר את הזמרים להקות ורקדנים מהעולם. אם אתה רוצה פשוט לרקוד סלסה ליד הבריכה כל סוף השבוע - תשקיע בפסטיבל אחר, לא חסרים כאלה בקיץ. זה מה שכולם הולכים לעשות השנה. נ.ב. קח לך אינדיקציה: אם אתה מבקר באתר "למוסיקה" או "סלסה CO IL" לפחות 3 פעמים בשבוע - לך לקונגרס...

שווה או לא שווה זה ענין אישי

אבל יש צדק מסוים בדברייך. אבל בעיקרון... אם אתה רוצה *רק* לרקוד סלסה למשך 3 ימים באילת (או אפילו בצפון..יש גם את פסטיבל שבכפר הנופש מעגל שליד הכנרת שעוד שבוע יהיה) אז כמובן יש את כל הפסטיבלים שיש באילת בתקופת שונות (לרוב בקיץ) שזה דיי נחמד בלי קשר לקונגרס . אם אתה רוצה לבוא לאירוע שיש בו עוד דברים כמו מדריכים מחו"ל, הופעות מושקעות של מיטב בתי הספר לסלסה בארץ, להקת סלסה מחו"ל, המון אנשים שאוהבים סלסה מכל הארץ ומהרבה בתי ספר (כמות הרבה יותר גדולה מבפסטיבלים באילת) ודברים נוספים אז שווה לסוע לקונגרס. לסיכום הייתי אומר שהקונגרס הוא אירוע ארצי גדול ומשהו שקורה אחת לשנה בניגודים לפסטיבלים שקורים מספר פעמים בשנה והם אירועים קצת יותר קטנים (פחות בתי ספר לסלסה משתתפים, לו"ז פחות עמוס, פחות אנשים שמשתתפים) לרוב אבל גם הם אירוע ששווה להישתתף בו. לגבי למי מתאים מה כמו שאמרתי זה דבר אישי...אבל לדעתי אנשים שמתחילים בסלסה (בדר"כ אנשים שרוקדים עד חצי שנה, שנה סלסה) לא יוכלו להפיק את המירב מהפסטיבל מהבחינה שקרוב לוודאי שהם לא יתחברו לצד המוזיקלאי של הסלסה ולא יהנו קרוב לוודאי מהופעת הלהקת סלסה מחו"ל (בדר"כ אנשים שמתחילים עסוקים יותר בוריצאיות, בקצב ואין להם זמן להיתחבר ממש למוזיקה עצמה), לא יקחו יותר מידי דברים מהדברים שהמדריכים בחו"ל מעבירים (דברים שהם למתחילים יכולים ללמוד מצויין גם מדריכים מקומיים במועדנים השונים או בפסטיבל... בשביל זה לא צריך להביא מדריכים מיוחדים מחו"ל) , גם הרמה הריקודית של אנשים באופן יחסי יותר גבוהה בקונגרס ככה שיהיה להם פחות אנשים ברמתם לרקוד (ובאירוע שכזה ביחד עם הרמה של הרקדנים ישנה גם תופעת לוואי קטנה שנקראת סנוביות שמתווספת יחד איתה :)) ככה שלדעתי באמת אנשים שלא רוקדים הרבה או מתחילים יכולים להיסתפק בפסטיבל באילת מהפאן הלימודי של העניין לעומת זאת מהפאן החוויתי....אני חושב שקונגרס מותיר רושם יותר טוב למתחילים ובאחת יכול להיות לא סתם עוד אירוע אלא האירוע של השנה מבחינת סצנת הסלסה... ככה שכל אחד יחליט מה מתאים לו :) עכשיו באופן אישי..מה לגבי? אני לבנתיים ממתין לשמוע את המחיר של הקונגרס, את רשימת האומנים ואת הלהקה מחו"ל ולפי זה אחליט האם כדאי להיות שם :)

למעלה