קודם כל באמת רצוי לא לסמוך על אף אחד
כי מי שמשלם בסוף על הטעיות שלך היא רק את עצמך.
לגבי סוגי קונדומים, אני חושב שאחד המומלצים הוא כמובן של חברת דורקס שהיא אחת הפופולריות ביותר (אם לא הכי פופולארית), יש להם מגוון סוגים אז אולי שווה להשקיע פעם ב 2-3 חבילות שונות מסוגים שונים כדי לראות מה יותר מתאים לך ולבן זוגך.
חשוב להבין שקונדום הוא כמו כל פריט לבוש אחר ורק משום שסוג אחד מתאים לאדם אחד זה לא אומר שאותו סוג מתאים לכולם באותה המידה.
חשוב גם לזכור שלא מדובר רק בשאלה של תחושה אלא גם של גודל איבר ולמרות שנקונדום הסטנדרטי מתאים לרוב בני האדם יהיו כאלה בעלי איבר גדול/עבה/ארוך במיוחד שיזדקקו לקונדום מיוחד. גברים כאלה בדרך כלל מודעים לתופעה ויודעים איפה לקנות אותם אז למקרה שתפגשי באחד כזה ותרצי לקנות קונדומים בעצמך תוודאי מולו שאת קונה את הסוג הנכון.
דבר נוסף שחשוב לוודא קודם הוא שאת לא אלרגית ללייטקס, אחרת תאלצי להתמודד עם מצב מאוד לא נעים שיכול להימשך תקופה של כמה שבועות או חודשים. במידה ואת כן אלרגית, יש קונדומים מיוחדים שניתן לקנות בחו"ל (או דרך האינטרנט), הם קצת יותר יקרים אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.... כמו כן ייתכן שהם קיימים גם בארץ אבל אם את אלרגית כדאי שבכל זאת תעשי השוואת מחירים כי אחרי הכל מדובר בכמויות לא קטנות....
שימי לב גם לתאריך התפוגה של הקונדומים עצמם! אני בספק שימכרו לך חבילות עם תוקף של פחות משנה אבל עדיף לא להחזיק קונדומים שהתוקף שלהם עומד לפוג בחצי שנה הקרובה (כלומר, אם יש משהו שרצוי להחמיר בו זה זה...) ובמקרה שישארו לך כמה כאלה בתקופה "יבשה" של חוסר סקס הייתי ממליץ לזרוק אותם רק כדי לקנות חדשים עם תוקף עדכני יותר.
מידי פעם תראי קונדומים בטעמים או זוהרים בחושך, אני לא יודע כמה הייתי ממליץ עליהם משום שסביר להניח שניתן למצוא תחלופות יותר מוצלחות להוספת טעמים טבעיים או מלאכותיים לבן הזוג שלך....
חומר סיכה - במידה ומשתמשים חשוב לזכור שהרבה חומרי סיכה הורסים קונדומים וכדאי או אפילו חובה להשתמש בחומר סיכה על בסיס מים ולא שמן או סיליקון כדי לא להרוס את הקונדום.
קונדום יכול להיקרע או ליפול מהזין ובמקרה כזה חשוב קודם כל לאתר אותו (כלומר, הוא ישאר בתוכך) ולוודא שהו לא מכיל זרע. במידה והוא כן זרע האפשרויות שלך נהיות דיי מוגבלות ומכאן זאת כבר החלטה שלך של איך להמשיך הלאה....
גם אם הוא לא מכיל זרע, את עדיין חייבת להיבדק כמה שיותר מהר בקופת החולים שלך כדי לוודא שלא נדבקת בטעות במחלה המועברת במגע מיני (זאת בדיקת דם מיוחדת וצריך לבקש אותה במפורש).
דבר נוסף וחשוב שצריך לדעת הוא שלא כל גבר יספר על כך שהקונדום נפל ואם במקרה את מרגישה שבן הזוג שלך פתאום נהיה "חשוף" תבקשי ממנו, בלי שום בושה, להספיק, לצאת ולוודא שהקונדום עדיין עליו.
דבר אחרון, בשביל להיפטר מהקונדום לא יעזור לך לנסות להוריד אותו באסלה כי הוא פשוט לא ירד. הדרך הטובה ביותר היא פשוט לזרוק אותו ישירות לפח האשפה.
קונדומים קונים בכל בית מרקחת או באינטרנט (לא איביי....) ואם לא נח לך שחבילה תגיע אליך הבייתה או לדואר ישנם גם שרות של תיבות אישיות בתחנות דלק וכדו' שבעלות סמלית ניתן לשלוח את החבילה אליהם ואת מקבלת הודעה לטלפון או למייל עם קוד אישי וזמני שמחכה לך חבילה שאת צריכה לאסוף.