קונדיטוריה - נטולת גלוטן - בצפון

yosisolt

New member
קונדיטוריה - נטולת גלוטן - בצפון

שלום ! במרכז בושמת-טיבעון (מזרחה מטיבעון) יש קונדיטוריה מזרחית: "כנאפה" בקלאוה וכו' לבעלים ילד חולה צלאיק ולכן יש גם מוצרים נטולי גלוטן: עוגיות , פיתות, ועוד קניתי אתמול, המחירים והאיכות טובים יוסי
 
האם זה מקמח מרמורלייט או תפו"א?

תודה יוסי על המידע. אשמח לשמוע פרטים נוספים. מאיזה קמח מיוצרים העוגיות. הבן שלי רגיש גם לתפוחי אדמה.. ולקמח מרמורלייט.. אך הרגישות קלה. אני משתמשת בו לעיתים, אך משום מה הוא לא מצליח לי..במתכונים. האם המקום פתוח גם בשבתות? כי אז אפשר לשלב טיול לשם... תודה, תלמה. אני מצרפת מרשם לטורט בסיסי- שעשיתי פעמיים והוא עלה יפה ונפל עוד יותר מהר.. אך המומחים לאפייה מוזמנים להעיר לי מה לא עשיתי, כדי לשמור על גובה העוגה, שקיבלה בור במרכזה... מרשם מוצלח יותר היה של השוקולד צ'יפס...במקום חמאה- חמאת שומשום\טחינה גולמית\שמן אחר, ואבקת חרובים החליפה חלק מהקקאו.. יצא ממש טעים. כן, אני יודעת... פחמימות, סוכרים, לא ממש הולך עם הדיאטה.. אך יום ההולדת של הגדול ביום שישי הקרוב. וגם בימי הולדת אחרים, יש עוגות והיות ויש לא מעט חגיגות כאלו בגן, אני חייבת לשלוח חלופות מתאימות. אחרת הוא ממש מסכן, ולצערי, גם כך האיסורים והייסורים בגן, סביב מזון אינם קלים לו. אולי בביה"ס, תהיה פחות התעסקות סביב אוכל...אך השנה, יש לזה מקום נכבד פה... כולל קייטנת חגים בקיץ שבה כל יום אפו ובישלו מזון של חג אחר- תחשבו על סופגניות ולביבות בחום של אוגוסט... ועכשיו עם חגי תשרי והתמרים המבשילים פה בעמק הירדן, ועל העצים סביבנו.. כל היום רק אוכלים שם... חג שמח לכולנו
 

yosisolt

New member
Gluten Free

שלום תלמה אני חושב שזה מבוסס תפוחי אדמה יש לי את הטלפון אבדוק בישבילך יוסי
 

daphna26

New member
מרשמים לעוגות

עוגת שוקולד ללא גלוטן 150 גר' חמאה 1/2 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 שמנת חמוצה 1 שמנת מתוקה 1/2 כוס קקאו תמצית וניל 1/4 1 כוס קמח ללא גלוטן. מערבבים במיקסר או בעזרת כף את כל המרכיבים הומוגנית...ויוצקים לתבנית חד פעמית אלומיניום בינונית..כעיין חצי תבנית תנור ..או עגולה חד פעמית גדולה ואופים בחום בינוני כ 30 דקות ..מעליה יוצקים גנאש...מ: 100 גר' שוקולד מריר ושמנת מתוקה אחת. או מי שאוהב גנאש יותר קשיח 200 גר' שוקולד מריר. עוד מרשמים http://www.mathamim.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=4671&PN=31&TPN=1
 
המלצה!

שלום לך דפנה! המרשם של העוגה שרשמת אינו מתאים בשום פנים אופן לילדים! הוא מכיל המון קזאין..! (חמאה, שמנת חמוצה ומתוקה - הם מוצרים שמכילים קזאין) יהיה יותר יעיל להשתמש בחלב קוקוס (ובכל אופן, גם הוא לא ממש מומלץ בגלל שהוא בקופסאת שימורים). מניסיוני, עדיף להשתמש בחלב קוקוס. אני למשל , מוסיפה כף גדושה לדייסת תירס, או לחילופין, כף אחת של שקדייה. דבר נוסף- למי שיש מכשיר להכנת וופלים , יכול להכין וופלים מצוינים על בסיס חלב קוקוס... מומלץ בחום =]
 

hagithanan

New member
עוגה שכולם אוהבים (לא רק הילדים)

מתכון לעוגת אגסים שטובה לכל המשפחה הבן שלנו אוהב אותה במיוחד וגם אנחנו איננו טומנים ידינו בצלחת. חומרים: כוס ורבע שמן כוס וחצי סוכר חום ארבע ביצים שתיים וחצי כוסות קמח אורז מלא כפית אבקת אפייה כ-750 גרם אגסים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות מספר כפות אגוזי מלך או פיטוקים (או גם וגם) קצוצים גס (לא חובה) הוראות הכנה לחמם תנור לחום בינוני 175-180 מעלות מערבבים במערבל את השמן עם הסוכר מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבול מוסיפים אבקת אפייה וקמח מערבבים לתוך העיסה את האגסים משמנים תבנית בקוטר 26 או מלבנית בינונית יוצקים את העיסה ומפזרים את האגוזים ממעל מכניסים לתנור ואופים במשך 50-60 דקות (עד שהעוגה משחימה בחוץ ומתייבשת בפנים. חגית
 
המשך להודעה קודמת

בכל הנוגע לשוקולד, אסור בשום פנים ואופן לתת לילדים שוקולד לבן\ מריר רק שוקולד פרווה , שבטוח לא מכיל קזאין בתוכו!!! כדאי לשים לב למרכיבים על גבי השקיות. ובמקום מרגרינה כדאי להשתמש בשמן קנולה!
 
דר' מקקנדלס אמרה ממש לא שמן קנולה

כי זה אסור, בגלל מרכיבים מאד בעייתיים בתוכו, עבור ילדינו. אני עברתי לטיגון בשמן קנולה, לאחר המלצה שקיבלתי בזמנו, והתוצאות של בדיקות הדם היו גרועות ביותר... חד משמעית קיבלנו הנחייה שלא להתקרב לשמן קנולה והיות והוא נמצא גם בחומוס (שעדיין קונים מוכן..) ומוצרים מוכנים, צריך להזהר. במקום מרגרינה אפשר שמן זית, אם לא מטגנים, שמן קוקוס או אגוזים לטיגון, ואפשר להשתמש בשמן שומשום או שקדים, אם הוא לא רגיש לשומשום.
 
תשובה

כן, אפשר להשתמש בשמן חמניות אבל רק בכבישה קרה! בקשר לשמן קוקוס ושמן אגוזים- אף פעם לא נתקלתי במוצרים אלו בחנויות טבע. חלב קוקוס אני קונה בסופרמרקט- המחיר: 10 ש"ח.
 

Alizaslu

New member
שמנים

ציטוט ממאמר של ד"ר מרקולה:"I strongly recommend avoiding sunflower, corn, soy, safflower and canola oil, and products that contain these oils. This also means no hydrogenated or partially hydrogenated fats, no margarine, no vegetable oil and no shortening. These oils are full of omega-6 fats and will only worsen your omega-6 to omega-3 ratio. Acceptable oils include high-quality extra virgin olive oil, coconut oil, avocados and organic butter... or better yet, grass-fed organic butter.
 

אור לנו

New member
איפה משיגים שמן קוקוס ושמן אגוזים?

ואם אצלנו עדיין מטגנים לפשוש שניצלים וקציצות אז אפשר לטגן בשמנים האלו?
 
בחנויות טבע

אני קונה בשילת בחנות עידן הטבע, לפעמים צריך לבקש מהמוכר. יש גם חנויות שמוכרות באיטרנת ועושות משלוחים הביתה. באתר באופן טבעי יש כמה כתובות, אני כנראה אנסה, אני לא זוכרת את הכתובות כשיהיה לי זמן אני הכנס ואחפש, לא מבטיחה מתי. ואז הכניס את הכתובות לפורום.
 

razgalili

New member
אפשר במקום לטגן

למרוח בשמן ולאפות. הטעם מאד דומה והרבה הרבה פחות שמן שרוף במוצר הסופי.
 

נגה2222

New member
איזו פירמה השמן של שלוס

והאם הוא לא מזוקק?התקשרתי אליהם, אך הם לא רצו להגיד את הפירמה, ורק אמרו שהם מייבאים בכמויות, וממלאים אצלהם. כך שגם לא כתוב מי היצרן וכו'.
 

guybz

New member
אבל אני סומך עליהם. הם מאד אמינים

אם את שואלת אותם סתם ככה בטלפון ממי הם מיבאים אין סיבה שיגידו לך כי זה עשוי להיות סוד מסחרי והם לא מכירים אותך. באופן כללי חיים שלוס יודע מה הוא עושה ההגדרה מזוקק לא אומרת כלום. כל שמן מאכל הוא מזוקק. משמעות המילה זיקוק היא הוצאת המרכיבים הלא פעילים\ לא נחוצים\ מזיקים. אנחנו משתמשים בשמן קוקס שלו לטיגון ובישול והסיבה היחידה לא להשתמש בו יותר זה המחיר.... גיא
 

אור לנו

New member
אם חייבים לטגן - איזה שמן פחות

דומיננטי מבחינת הטעם - שמן אגוזים או שמן קוקוס, ועוד שאלה - האם זה משנה מאיזה אגוזים עשוי השמן או שכל שמן אגוזים מתאים.
 
למעלה