קונדיטוריה - נטולת גלוטן - בצפון

Freed1

New member
שמן אגוזים ולינק לאתר מוצלח

ד"ר מקנדלס המליצה על שמן אגוזי מקדמיה. מצאתי בחנות טבע. אני משתמשת גם בשמן זרעי ענבים. מצאתי אתר טוב לרכישת מוצרים טבעיים ואורגניים, אם מזמינים הרבה, זה מאד משתלם, הקטשופ האורגני יותר זול, יש להם גם את המיץ אגסים של B&D http://www.vitaminglobal.com/
 

אור לנו

New member
קניתי בינתיים שמן שקדים

(HAZELNUT OIL) אורגני בכבישה קרה, זה בסדר? או שגם זה לא מומלץ לשימוש. שמן קוקוס לא השגתי בבית טבע שאני קונה בו בדר"כ.
 

אור לנו

New member
זה מה שגם אני חשבתי אבל כשבדקתי

במילון התשובה היתה לוז,שקד וחשבתי שאני התחרפנתי. אז השאלה היא אם השמן הזה מומלץ או שלנסות ולחפש שמן אחר כמו מאגוזי מקדמיה או שמן קוקוס.
 
תודה רבה פריד, יופי של אתר, לא זול

טוב לדעת שיש אופציה נוספת. האורז ופסטת אורז הקנדית, נמצאים קבוע בשימוש אצלנו, כי אנחנו לא יכולים להשתמש במוצרי לשובע. גם הקורנפלקס טובים. למרות שאני קונה פצפוצי אורז וקורנפלקס פחות יקרים, כדי לעשות את עוגיות הפצפוצים, שהן להיט פה... בטח, כי יש שם שוקולד א מ י ת י... יש בספר במגה וגם באימפריה, במחיר סביר פצפוצי אורז נוחים לשימוש. לגבי שמן זרעי ענבים- לפני שנה בני פיתח פריחה איומה ממנו.. בערך כמו זו שיש לו היום... ואז זה היה מהמיהול של שמן זרעי ענבים עם מלח מגנזיום סולפט. בסתבר לי מגיא בן צבי, שזהו מוצר מלא אומגה שש... שקשור למחלות דלקתיות ולנו יש יותר מדי ממנו בדם... כך שאני ממליצה להימנע, או להיזהר.
 
הרהורי כפירה

בשנה האחרונה כל דבר שדומה לאומגה 6 הוקע כאן על סמך ההנחה שיש לנו די מקורות של אומגה 6 ולעולם לא נצליח להפחיתם ממילא. הנחה נכונה למדי עבור האדם הממוצע. בבדיקות שעשינו לבתי כחלק מהמרפאה של ד"ר מק'קנדלס, עלה שהדיאטה מצליחה דווקא לא רע - יש לה מחסור באומגה 6 ואני מתכוון לתסף אותה באומגה 6. זאת כמובן במקביל לתיסוף הרבה יותר אגרסיבי של אומגה 3. אני מגיש את זה כחומר למחשבה, מאחר שמי שאכן מקפיד על הדיאטה, וילדו לא צורך דגנים, שמנים ושאר מרעין בישין, יתכן שכבר אינו עונה לכלל. הרי אומגה 6 אינה רעל, היא נחוצה במינון מסוים ומפריעה או מזיקה במינון גבוה מדי. איני ממליץ לכל מי שעושה GFCFSF להתחיל לתת אומגה 6 וגם איני ממליץ ההיפך. במקרה זה, בדיקת מעבדה היא פתרון יקר ויעיל כדי לדעת (שלא כמו אומגה 3 שאין צורך לבדוק חסר במעבדה). עמית
 
שמן שקדים הוא העדין ביותר בטעמו

לשמן קוקוס ומקדמיה יש טעם מודגש יותר, והטעם הכי חדק לדעתי הוא של שמני לוז ואגוזי מלך. הטעם של שמן קוקוס נחלש בבישול יותר מאשר מקדמיה.
 
הבעיה של שמן שקדים בארץ

היא שהשמן מדולל בשמן זול כמו קנולה או משהו אחר. ואני אישית לא סומכת על חיים שלוס ועל מוצריו ובכלל עם שמנים בארץ, כמו כל דבר גם כאן היהודי הצליח למצוא דרך להרוויח יותר כסף ממוצר על חשבון איכות. לגבי ויטמין E של שלוס איך אתם יודעים שזה אורגני באמת , אולי כדאי שתבקשו תעודת של AB באירופה שזה תעודת גידול אורגני או AGRIOR תעודה של AFNOR היא תעודה לגבי איכות זיקוק השמן. והמלצה שלי אישית היא באמת לבדוק את הדברים הנ"ל כי שמנים יכולים להיום דבר ניפלא אפילו תרופת פלא או רעל טהור.
 

guybz

New member
באיזה שמן לטגן?

השיקול באיזה שמן לטגן איננו הטעם אלא קודם כל היציבות התרמית. שמן שקדים הוא רב בלתי רווי ומתקלקל , כלומר מתחמצן או עובר טרנסיפיקציה, במהירות. כלומר טיגון קצר כבר הורס אותו. שמן מקדמיה הוא רב בלתי רווי אומגה 6 כמעט 100% ולכן לא הייתי משמתמש בו בשום אופן. לא לבישול ולא בכלל. השמן הצמחי היחיד שאני מכיר שהוא רווי ומבחינה תזונתית בריא וטוב כמו או יותר מחמאה הנו שמן קוקוס. אני אומר חד משמעית לטגן בשמן קוקוס בעדיפות ראשונה. חמאה עדיפות שניה. שמן זית עדיפות שלישית. השיקול בין שמן זית לחמאה הוא שיקול של טעם ושל משך הטיגון. שמן זית טוב לטיגון קצר בלבד. שמן קוקוס וחמאה טוב גם לטיגון ארוך כי הוא רווי 100%. אגב בחול נהוג לבשל ולטגן גם בשמני בעלי חיים שהם מאד בריאים- שומן חזיר הנקרא LARD שומן SHPEK ושומן כבש המופק מהאליה של הכבשה (משמש בארץ לטיבול של שאוורמה, שומן מעולה לטיגון בשר) אגב אין לי מושג למה יש כאן מי שמפקפק בחיים שלוס. מנסיוני הוא אמין מאד יש למישהו נסיון רע איתו? גיא
 
הפיקפוק הוא לגבי האם השמן הוא

באמת אורגני, וכמו שכתבתי במסר הקודם יש תויות שהם סטנדרת באירופה שמוכיח את איכות השמן והאם הוא אורגני, אם שמן הוא לא אורגני אך ברמה גבוהה כלומר שמן טוב. שמן שהוא לא אורגני רעיל ולא מיועד לבליעה. נכון להיום חיים שלוס לא סיפק תעודות שמוכיחות שהשמנים שלו אכן אורגנים והכי חשוב גם שהם לא עוברים דילולים כמוקבל בשוק השמנים בארץ כמו שמן שקדים לדוגמה, ידוע לי שחיים שלוס הוא מכובד לעומת האחרים ועדיין השאלה הכי חשובה שמחייבת תשובה לפני שממשיכים לתת שמן לבליעה לילד האם הוא אורגני?
 

guybz

New member
קטרין יקירה- עוד כמה הבהרות לגבי

שמני מאכל- השאלה אם השמן אורגני או לא איננה חשובה בכלל. כל השמנים הללו כולל שמן דגים ושמן קוקוס הם שמנים מזוקקים. מה המשמעות של זיקוק? שלוקחים את כל הנוזל והמוצק של הפרי (או הדג), סוחטים אותם, ובתהליך זיוק כימי פיזיקלי מפרידים את הפרקציות השונות של הנוזל והשמן. השאלה החשובה היא האם השתמשו בזיקוק הזה בממיסים אורגניים (אלכוהול למשל). זיקוק של שמן זית מעולה נעשה בכבישה קרה אשר לא מפרידה את הרעלים אם קימים כאלו! שמן זיק המזוקק בכבישה חמה עובר חימצון חלקי או טרנסיפםיקציה חלקית ולכן איכותו יורדת לעומת זאת שמן דגים מזוקק בטמפרטורה גבוהה (לא קרה) באוירת חנקן למניעת חימצון ותוך כדי שימוש בפילטרים וממברנות מיוחדות לסילוק רעלים שיש כידוע בדג ה"אורגני". גם שמן קוקוס עובר זיקוק על מנת להפיק ממנו את השומן המוצק דמוי החמאה. לכן השאלה אורגני או לא פשוט איננה רלוונטית. מה שצריך לענין אותך זה שהשמן יהיה נקי מרעלים ויכיל אחוז גבוה של מה שהוא טוען שהוא מכיל. במקרה של שמן קוקוס זה שומן רווי... אני שוכנע שחיים שלוס לא מדלל את השמנים שלו. בכלל לא ניתן לדעתי לדלל שמן קוקוס כי זה השמן הכי כבד שיש והוא מוצק ב 20 מעלות ונמס בערך ב25. אין שמן צמחי אחר בעל תכונות כאלו כלומר לדלל אותו ניתן רק בשומן מהחי וזה לא יהיה כלכלי ולא סביר. גיא
 
היי גיא

נכון שמן קוקוס עדיין לא מדולל לשמחתנו לא מצאו דרך לדללו עדיין. לעומת זאת שמן שקדים בארץ מדולל וגם שמן חוחבה מדולל, שמן חוחבה מיוצר בארץ ונמכר באירופה נקנה ע"י ספקים ישאליים ומדולל ואת זה אני יודעת מהאדם שמייצר את השמן עצמו. לגבי וטימין E. שאלתי האם זה שמן אורגני מהסיבה שאני נותנת לילדי ויטמין E אשר נמצא בשמן בוראג' ושזה שמן נשא הוא לא שמן אתרי ולמרות זאת הוא נמכר בקבוק קטן מפעט מחירו "הצנוע". ושוב אני חוזרת, ואני לא מדברת על שמני בישול (שבלי שום קשר גם אותם אני קונה אורגנית) מאד חשוב לדעת איך זוקק השמן והאם הוא שמן אורגני מפני ששמן לא אורגני לא מיועד לבליעה, אני מדברת על שמנים איתרים. כך אני מטפלת בילדי.
 

guybz

New member
מצטער קטרין אני לא מבין מה את אומרת

אני לא מבין מה המשמעות של "שמן לא אורגני לא מיועד לבליעה" בכל מקרה עצה קטנה במשהו שאני כן מבין- אל תתני שמן בוראג' לילד PDD מפני ששמן בוראג' הוא בערך 100% אומגה 6, חומצה גמה לינולנית GLA. את הוימטין E את יכולה להשיג בהרבה צורות אחרות ולא נראה לי שבשביל 200 יחידות ויטמין E שווה לבלוע כמויות גדולות של אומגה 6.... גיא
 
תודה, ידוע לי על אומגה 6 שישנו

בבוראג' שמנים אתרים באים בכמה צורות: יש שמנים שזוקקו מיבול אורגני ולכן הם כן לבליעה והם יהיו הכי טובים ונקיים לכל סוג של טיפול יצורף להם תעודת AB או AGRIOR. יש שמנים שהם באיכות טובה מאד אך לא אורגנים ולכן הם לא לבליעה אך טובים לטיפול באנלציה, עיסוי ואמבנט ולהם תהיה תעודת AFNOR שמאשר שהם עברו זיקוק ברמה /טהור. ולצערנו יש שמנים שהם תעשייתים לחלוטין שכל קשר בינם ולצמח הוא מקרי לחלוטין ואלה פשוט רעל בכל שימוש. יש גם את הסוג שמן שנקנה באיכות טובה ודולל בשמן זול או רעיל בכדי להגדיל רווחים. ולכן כאשר קונים שמן צריך לקנות שמן שלא פוקק בארץ ושיש לו תעודת איכות ולא עמדו בשמש וזה לגבי כל שמן. אישית אני ממליצה לילדינו להשתמש אך ורק בשמנים אורגנים שהם באיכות הכי טובה. לגבי שמן שקדים אשר מומלץ לשימוש בשביל בישול וטיגון, אני אישית לא הייתי נוגעת בו, כי בארץ אין שמן שקדים טהור אלה מהול.
 
יש לי שאלה

כולם מדברים על הויטמין E של סלוש וריצתי לדעת האם זה שמן או ויטמין כתוסף תזונה. תודה
 
למעלה