קונדילומה

• פותח הנושא M 26
  • פורסם בתאריך

M 26

New member
קונדילומה

שלום הלכתי לגניקולג של קופ"ח עם חשש לקנדילומה הגנקולוג אמר שהוא לא יודע אם זה קנדילומה או לא והפנה אותי למרפאת צוואר הרחם הלכתי באופן פרטי לד"ר וקסלר שאבחן עוד 5 קנדילומות טיפול הצריבה שהוא מציע עולה אלפי שקלים, אבל הוא אומר שברב המקרים ההחלמה מלאה, לא רק מהקונדילומות אלא גם מהנגיף. איך יתכן שגניקולוג (נחשב) של הקופ"ח לא יכל לאבחן אותי וגניקולוג פרטי כן? האם כדאי להשקיע אלפי שקלים בצריבה פרטית? האם צודק ד"ר וקסלר ואכן אפשר להפטר אחת ולתמיד מהוירוס והשלכותיו? תודה.

קונדילומה

חשוב מאד להסיר את הנגעים בעיקר כי הם מדבקים ושנית חלקם עשויים להפול לגידול ממאיר. לעומת זאת צריך לדעת שמהוירוס לא מתפטרים וזה עלול לחזור.

M 26

New member
עוד מספר שאלות

תודה ד"ר יש מספר דברים שאני עדיין לא מבינה: חשוב מאד להסיר את הנגעים בעיקר כי הם מדבקים - ללא הנגעים אני לא מדבקת? ושנית חלקם עשויים להפול לגידול ממאיר - אובחנתי כ HPV-6, כלומר הסיכוי לממאירות נמוך, עדיין כדאי/צריך להסיר את הנגעים? לעומת זאת צריך לדעת שמהוירוס לא מתפטרים וזה עלול לחזור. - זאת השאלה הכי חשובה למעשה, ד"ר וקסלר טוען שניתן להפטר לתמיד מהוירוס, האם מדובר בחוות דעת אחרת או בנוכלות?

HPV

נכון, יש קבוצות שלא הופכות לסרטן אבל גם אסטטית וגם עקב הדבקה כדאי להסירן. לגבי השאלה האחרונה אני חושב שמדובר בחוות דעת אחרת. אני מאמין שלד"ר וקסלר יותר נסיון ממני לגבי הסכוי לחזרת הנגעים. חוות דעתי היא שהוירוס כן נשאר.

למעלה