קונטדור האלוף שחזר מהכפור

abeegilat

New member
קונטדור האלוף שחזר מהכפור

שלום לכל העמיתים
ומרים שכאשר רואים אקדח במערכה הראשונה של ההצגה הוא יורה בשלישית. וזה בדיוק מה שעשה אלברטו קונטדור "האקדוחן מפינטו" שיחגוג בחודש דצמבר הקרוב 32 אביבים מנצח בפעם השלישית את הוואלטה (אחרי 2008 ו – 2012), ואיזה ניצחון שזה היה. רכבת הרים משוגעת כך אפשר להכתיר את העונה שעברה על הרוכב הספרדי המחונן. הוא החל את העונה בקול תרועה רמה ואחרי שניצח את טיראנו אדריאטיקו ואת הטור של חבל הבאסקים וסיים במקום השני בוולטה אל אגרב, בוולטה של קאטלוניה ובדופינה ליברה הכול היה מוכן לקרב הגדול בטור דה פראנס. בקטע ה-10 ביום קר וגשום באחת הירידות קונטדור החליק ונפל ושבר את עצם השוקה.
קונטדור שהגיע לטור בכושר שהגדיר אותו "כטוב בחייו" נאלץ בדמעות ובחיבוקים להיפרד מחבריו ולפרוש מהטור. הרבה מאוד עננים של חוסר ודאות ריחפו בחלל האוויר חגבי השתתפותו או אי השתתפותו בגרנד טור הספרדי. ממה שניתן להניח קונטדור ארגן ליריביו "סיכול ממוקד" והרדים אותם בשמירה ממש כפי שעשה ליריבו "פוריטו" רודריגז שהוביל בבטחה בוואלטה 2012. הוא התאמן וחזר לכושר גבוה כאשר הוא מדווח לתקשורת על כך שהוא יתקדם יום אחרי יום.
על מה שהיה בוואלטה ועוד בקישור למטה
בברכה
http://www.ofanaim-mag.co.il/index.php/uncategorised/604-2014-09-15-02-45-19

ariasdo

New member
התאוששות מהירה של קונטדור משבר בעצם השוקה בטור דפרנס מעורר

אצלי כמה שאלות : ( זו ממש התאוששות מדהימה ) .
מרווח הזמן בין הטור דפרנס לוואלטה קצר , בזמן הזה היה צריך להחלים ולחזור לכושר .
אולי היו לו רופאם טובים ותרופות מזרזות החלמה , עד למצב כושר שיא שהוכח זאת בוואלטה .
אני לא רומז וחושב שהיה לו שימוש בחומרים אסורים שלא גילו בבדיקות המחמירות היום , אלה מצב הפוך .

הערכה שלי שהפציעה לא הייתה חמורה כמו שנעשה רעש מסביב , אלה זו הייתה החלטה אסטרטגית
כאשר נפל ואיבד זמן מצטבר השיקול היה להמשיך בתנאים נחותים עם פצעה , כאשר מצד שני ניבלי נראה חזק ונחוש לנצח את הטור דפרנס .

קונטדור החליט מהר והחליט נכון להעביר את המאמץ לוואלטה והוכיח עליונות שהוא הרוכב הטוב ביותר .

פרום בטור דפרנס שנראה מדלדל נופל ונפצע פרש בסוף , גם הוא עשה החלטה אסטרטגית והעביר את המאמץ לוואלטה מול קונטודור על המקום הראשון .
פרום בוואלטה השתפר מאוד הגיע שני אבל עדיין לא בכושר כמו בטור 2013 .

הבדלי הסגנון ברכיבה בין קונטודור לפרום בולט בעיקר בעליות קונטדור רוכב הרבה מאוד בעמידה בעצם רוקד , שומר על המתחרים שלו תוקיף בכל הזדמנות ומנסה להתיש אותם יש הרבה טקטיקה .
פרום לרוב בעליות רוכב בישיבה ( עומד קצת רק בזמן יציאה לתקיפה ) נראה לי רוכב בקדנס גבוהה מאוד וביחס העברה קל , בהשוואה לקונטודור שעומד ורוקד .

הצמד הספרדי ולוורדה , ורודריגז סופר רוכבים , השתתפו גם בטור דפרנס וגם בוואלטה זה מאמץ גדול במרווח זמן קצר בין 2 הטורים .

כל הסיכום שלי מסתמך על חלקי דברים ששמעתי תוך כדי השידורים בזמן הבוואלטה וחיברתי אותם לפי ההבנה הפרשנות שלי .

אריה סדובניק

abeegilat

New member
קונטדור שיחק אותה היטב

שלום לכל העמיתים
כפי שהדברים נראים מעל המרקע קונטדור שיחק אותה היטב מהבחינה המנטאלית. הוא הוכיח עליונות לא רק מהבחינה הפיזיולוגית אלא בעיקר ביכולת שלו המנטאלית לנצח את היריב על לוח השחמט.
בראיון הוא הודה שהיכולות של היריבים שלו וולוורדה ופוריטו היו מהגבוהות שיש שלא לדבר על הכושר הפנומנלי שבו היה קריס פרום.
קונטדור ידע לשחק את המשחק לפי הכללים שלו וניווט את המירוץ בהצלחה רבה תוך שהוא מנצל את היכולת הזו שלו לראות קדימה.
זה לא היה ניצחון של שח מט אלא ניצחון של אלוף שיודע לנצל בדיוק את החולשות של היריבים שלו ולתת את המכה הנכונה בדיוק ברגע המתאים. מהבחינה הזו קונטדור הוא אלוף גדול וראוי.
הוא אף מפרגן לוינצ'נזו ניבלי שניצח את הטור דה פראנס.
האמת היא שקשה לי כבר לצפות לטור דה פראנס 2015 שבו יהיו ניבאלי, קווינטנה יחד עם פרום, קונטדור, וולוורדה , רודריגז ואחרים כדי לראות שוב מיהו רוכב גרנד הטורים הטוב בעולם.
מסלול המירוץ כפי שאמר קונטדור הוא בהחלט פרמטר חשוב מאוד בנושא הזה וזו גם הסיבה שבעטיה הוא הודיע ביום המנוחה שלא ישתתף באליפות העולם בספרד.
או בלשונו:
"האם מארק קוונדיש (המאיץ) יכול היה לנצח את השלב המלכותי של הוואלטה? (שבו זכה קונטדור עם כל העליות שבדרך)
בברכה
http://www.cyclingnews.com/news/contador-i-had-to-put-a-sock-in-my-mouth-because-of-the-pain

צריך לומר שרודריגז בא לטור כהכנה לוואלטה

ובאמת היה שם בכושר נמוך משמעותית. לגבי וולוורדה, אולי אם היה מנסה להתמקד בוואלטה היה מצליח לנצח, מי יודע

אילון22

New member
טוב הלב הישראלי חוגג אצלכם בגדול

אז אייבי כתב "אביבים" על דצמבר... וואו... איזו שנינות נדרשת לגלות את הטעות האיומה הזאת...
ובכלל לחשוף את ערוותו בציבור ... זו הרי מצווה!
ישראלייניות במיטבה!!!
(ואחר כך בוכים שהפורום גווע...)

למעלה