קונספט חדשני בתחום החתונות וזבד הבת

קלייטון.ש

Well-known member
השתתפנו אתמול במסיבה של עובדת בחברה שלנו, ובן זוגה/בעלה, והם עשו משהו שמאד מצא חן בעיני.
הם זוג כבר כמה שנים, ולפני 3 חודשים נולדה להם תינוקת.
הזמינו אותנו למסיבת קבלת פנים לבת, ושבועיים לפני המועד הם הודיעו שהם גם מתחתנים באותה הזדמנות.
החתונה חילונית (כלומר לא חתונה כחוק אבל כן מבחינת התודעה והאישור החברתי), והם עמדו מתחת לחופה כשהם מחזיקים בתינוקת.
הקריאו זה לזו את שבועות הנישואין, כלומר טקסטים שבהם הם מספרים כמה הם אוהבים זה את זו ומה הם מוצאים זה בזו.
הטקסטים כללו גם פניות אל התינוקת כך שהיה שילוב יפהפה של החיים החדשים עם הזוגיות המוסדרת.
כשהבחור קרא היא החזיקה בתינוקת, ואחרי כן העבירה אותה אליו ודיברה גם אליו וגם אליה (התינוקת פיהקה משעמום וכולם צחקו).
אני חושב שזה צריך להיות קונספט קבוע: קודם מביאים ילד ואחרי כן מתחתנים.
שם בכיס הקטן את טקס הקידושין היהודי וגם את הקתולי.

Zadig

Well-known member
השתתפנו אתמול במסיבה של עובדת בחברה שלנו, ובן זוגה/בעלה, והם עשו משהו שמאד מצא חן בעיני.
הם זוג כבר כמה שנים, ולפני 3 חודשים נולדה להם תינוקת.
הזמינו אותנו למסיבת קבלת פנים לבת, ושבועיים לפני המועד הם הודיעו שהם גם מתחתנים באותה הזדמנות.
החתונה חילונית (כלומר לא חתונה כחוק אבל כן מבחינת התודעה והאישור החברתי), והם עמדו מתחת לחופה כשהם מחזיקים בתינוקת.
הקריאו זה לזו את שבועות הנישואין, כלומר טקסטים שבהם הם מספרים כמה הם אוהבים זה את זו ומה הם מוצאים זה בזו.
הטקסטים כללו גם פניות אל התינוקת כך שהיה שילוב יפהפה של החיים החדשים עם הזוגיות המוסדרת.
כשהבחור קרא היא החזיקה בתינוקת, ואחרי כן העבירה אותה אליו ודיברה גם אליו וגם אליה (התינוקת פיהקה משעמום וכולם צחקו).
אני חושב שזה צריך להיות קונספט קבוע: קודם מביאים ילד ואחרי כן מתחתנים.
שם בכיס הקטן את טקס הקידושין היהודי וגם את הקתולי.
לשם מה התחתנו לאחר מעשה ? סתם דפקו את הזכויות של התינוקת (מול הרשויות).
משעשע הצד האגואיסטי לעשות טקס נשואין כשזה כאילו נשואין, כדי להשקיט את המצפון או רכילות (התכלס הרי נסגר בחוזה אצל עו"ד).
אז רק הילדה הזאת מענינת. מכיר אחת (לצערי הרב) שכל הזמן אומרים לה "די" בצעקה לרוב. לפעמים היא שומעת "די" 3 פעמים בדקה, במשך 10 דקות, רק כי צריך לנוח עם מיתרי הקול. והכל זה "די כי את מפריעה לי להיות..." ואין "לכי לאמא" כי אז האמא תחשוב "ולי לא מגיע להיות ?" [זאת דרמה כי היא אישיות היסטרית]. ואין "לכי לאבא" כי הוא יחשוב "ומה לי לי לא מגיע להיות ?" [זה מפחיד כי אז יוצא לו "דייי!!! הדם מתחיל לעלות לי לראש" ועוד כאלה] . והילדה ?

קלייטון.ש

Well-known member
משעשע הצד האגואיסטי לעשות טקס נשואין כשזה כאילו נשואין, כדי להשקיט את המצפון או רכילות (התכלס הרי נסגר בחוזה אצל עו"ד).
אז רק הילדה הזאת מענינת. מכיר אחת (לצערי הרב) שכל הזמן אומרים לה "די" בצעקה לרוב. לפעמים היא שומעת "די" 3 פעמים בדקה, במשך 10 דקות, רק כי צריך לנוח עם מיתרי הקול. והכל זה "די כי את מפריעה לי להיות..." ואין "לכי לאמא" כי אז האמא תחשוב "ולי לא מגיע להיות ?" [זאת דרמה כי היא אישיות היסטרית]. ואין "לכי לאבא" כי הוא יחשוב "ומה לי לי לא מגיע להיות ?" [זה מפחיד כי אז יוצא לו "דייי!!! הדם מתחיל לעלות לי לראש" ועוד כאלה] . והילדה ?
מבחינת החוק והדין בישראל זה לא משנה בכלל אם הורים נשואים או לא. לא משנה לא להורים ולא לילדים. בדיוק אותן זכויות ואותן חובות.
גם אין הבדל בין טקס נישואין כדמו"י ובין כל טקס אחר שעושים. מערכת היחסים נקבעת בדין ולא בשום טקס. אפשר גם בלי טקס, זה היינו הך.
אם עושים טקס זה פשוט יפה, ומשמח, וכולם חוגגים, ויש סרט שאפשר לצפות בו שוב ושוב.
במיוחד אם ההורים דפוקים (תחום שיש לי וגם לאשתי ניסיון רב בו, גם מההורים שלנו וגם מעצמנו כהורים). לפחות יש לילד סרט שהוא רואה איך פעם הם עשו הצגה כאילו הכל טוב והכל יהיה טוב תמיד.

צליליתה1

Well-known member
יש עוד סיבות למה אנשים מתחתנים באילו - כדי לשתף אוהבים ואהובים בשמחתם,או, אם תרצה מבט ציני: כדי לקבל מתנות.

ואגב, התכלס נסגר אצל עורך דין כשטורחים לסגור אצל עורך דין. כאשר אין חוזה הילדים בכל מקרה מקבלים כל מה שצריך, ואם חלילה מגיעים לחלוקת רכוש ידועים בציבור אפילו יוצאים , בתנאים מסוימים, יותר טוב ממי שנשוי. (איני ידועתו בציבור של איש, אבל את זה שמעתי מעורך דין כשריכלנו על איזו מכרה משותפת)

נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
אם לא מעוניינים בטקס הדתי היהודי ואם רוצים לדאוג שאיש לא ייפגע, כדאי לבדוק היטב היטב איזה "חוזה" מכסה את כל הזכויות (איני זוכרת אם לגבי זכויות פנסיוניות כלשהן, או כספים מביטוחים, נכון לשנתיים אחורה, נישואין כדמו"י היו הפתרון האידיאלי להבטחתם.
אבסורד שבני זוג נשואים יכולים לחיות בנפרד וליהנות מכל הזכויות, אבל ידועים בציבור חייבים להוכיח שמנהלים משק בית משותף ועוד הוכחות שונות כדי ליהנות מאותן זכויות.

קלייטון.ש

Well-known member
אם לא מעוניינים בטקס הדתי היהודי ואם רוצים לדאוג שאיש לא ייפגע, כדאי לבדוק היטב היטב איזה "חוזה" מכסה את כל הזכויות (איני זוכרת אם לגבי זכויות פנסיוניות כלשהן, או כספים מביטוחים, נכון לשנתיים אחורה, נישואין כדמו"י היו הפתרון האידיאלי להבטחתם.
אבסורד שבני זוג נשואים יכולים לחיות בנפרד וליהנות מכל הזכויות, אבל ידועים בציבור חייבים להוכיח שמנהלים משק בית משותף ועוד הוכחות שונות כדי ליהנות מאותן זכויות.
למיטב ידיעתי ידועים בציבור לא צריכים להוכיח שום דבר לאף אחד. במה שנוגע לזכויות די בהצהרה משותפת. לא בודקים אם הם חיים ביחד ולא בודקים אם הם מקיימים יחסי אישות ולא שום דבר.
לעומת זאת לא נכון שבני זוג נשואים יכולים לחיות בנפרד ועדיין להנות מזכויות. למשל זכות חשובה, זיכוי יישוב מוטב לגרים ביישובים מסויימים, שיכול להיות המון כסף (אלפי ש"ח בחודש), מחייבת בני זוג נשואים לגור באותה כתובת כדי שכל אחד מהם יהיה זכאי להטבה. אחרת תהיה להם בעיה עם מס הכנסה. מבחינת מיסוי יש להם עוד מגבלה, בנקודות זיכוי. בזוג נשוי רק האשה יכולה לקבל נקודות עבור ילדים מגיל 6 ומעלה, בעוד שאצל הורים לא נשואים הם יכולים לבחור מי מהם יקבל את הנקודות (דרך הבחירה במי יקבל את קצבת הילדים מביטוח לאומי). זה גם יכול להתבטא במאות ש"ח כל חודש.
אשה נשואה לא יכולה להצהיר שהיא חד הורית, גם אם מבחירה היא חיה בנפרד מבעלה (בלי שהם מקיימים הליכי גירושין). אשה לא נשואה יכולה לחיות בנפרד מאב הילדים, כך שהם לא מנהלים משק בית משותף אבל כן זוגיות בריאה, ולהצהיר שהיא חד הורית. זה גם יכול להיות המון כסף כל חודש.

גם אם באים לבית משפט כדי לממש זכויות, למשל מקרה של גבר שנפטר ויש שתי נשים שרבות על הירושה, אשתו בנפרד וידועה בציבור, לא בטוח בכלל שאשתו בנפרד תזכה. הנישואין לא מזכים אותה אוטומטית בשום דבר. בית המשפט יבחן מי היתה בת הזוג האחרונה בפועל.
ישראל היא כנראה המדינה בה מוסד הידועים בציבור הוא המפותח והמשוכלל ביותר בעולם. בגלל החוק פה שמגביל את הנישואין לדתיים בלבד, בתי המשפט פיתחו את מוסד הידועים בציבור, ומבחינה מעשית הוא משתווה היום לנישואין ואף עולה עליו.

סופהו 1

Well-known member
די.
הזכרת לי אורח דובר אנגלית ששמע אותי אומרת די למישהו מילדי.
המבט ההמום שלו.
DIE???

סופהו 1

Well-known member
הם זוג כבר כמה שנים, ולפני 3 חודשים נולדה להם תינוק
באמת סיבה טובה להשקיע באירוע- סרט מזכרת לילדים.
אם שילוב טקסים (זה רעיון ממש נחמד) וסרט, אחרי תלונות ששמעתי מילד שנולד אחרי הטקס (למה רק היא בתמונה) אולי עדיף לשלב את טקסי ברית הזוגיות למיניהם אחרי שכל הילדים נולדים?
ואם לקרוא לטקס לכבוד הולדת בת בשם, אני מעדיפה 'שמחת הבת'. הזבד הזה לא מצלצל לי טוב באוזן.
בכל מקרה, מזל טוב ושבת שקטה

קלייטון.ש

Well-known member
ואם לקרוא לטקס לכבוד הולדת בת בשם, אני מעדיפה 'שמחת הבת'. הזבד הזה לא מצלצל לי טוב באוזן.
הזבד הזה לא מצלצל טוב גם לי. הם לא השתמשו בביטוי הזה. הם פשוט אמרו "חגיגה להולדתה של (שם הילדה)". אחרי כן שלחו הזמנה מתוקנת ובה כתבו שהם גם מתחתנים. רק באירוע עצמו הוסבר לאורחים שמדובר בחתונה חילונית.

אבח"י

Well-known member
הזבד התחיל עם הנקניק הנרקסיסט במיוחד - יזהר כוהן.

אבח"י

Well-known member
התכוונת עם הנקניקיה ?
תראה, שייח', הוא מעולם לא ביטל או התעלם מהיותו בעל נקניק ונקניקאי.
לגבי נקניקיה, האמת ראיתי ארוכות ודקות ואדומות כשל כלבים, תיישים ושאר בהמות דקות.
אם יזהר הוא עיזה שחורה, אז אולי יש לו נקניקיה ולא נקניק. אמ-מה, לא בדקתי אותו באופו אישי.

למעלה