קונספירציה או ספין תקשורתי?

סליידר

New member
קונספירציה או ספין תקשורתי?

אז הקונספירציה של שבוע שעבר, למי שקורא ידיעות אחרונות וקצת חשב על זה, הייתה "שלושים אחוז מתושבי מדינת ישראל תומכים בחנינה ליגאל עמיר". אני קראתי את זה ולא האמנתי. באיזשהי דעה בעיתון המתחרה כתבו שאין להם מושג מאיפה ידיעות אחרונות הביאו את הסקר ההזוי הזה. אני עצמי הייתי דיי מזועזע מהמספר הזה וקצת נראה לי מוזר. בינתיים אף אחד לא פירסם סקר אחר אז אין דרך להשוות. כמה ימים אחרי זה, וגם היום בבוקר ברדיו דיברו על זה, אחרי כל הסיפור עם לריסה. כבר מדברים על זה שעוד מעט הוא יקבל חופשה, ועוד כמה שנים הוא כבר יקבל חנינה. לדעתי, כל הסיפורים האלה ממש ממש ממש הזויים. אני בספק אם יש בנאדם מהקיצוניים שבכנסת שהיו תומכים בחנינה לרוצח, אז על אחת כמה וכמה לגבי יגאל עמיר. אז איפה הקונספירציה בכל הסיפור הזה אתם שואלים? בימים של אי וודאות על הנשיא הבא, ובעובדה שרק הנשיא יכול להעניק חנינה ליגאל עמיר, אני חושב שכאן מסתתרת מין מיני קונספירציה, או שזהו בעצם ספין תקשורתי? זה מין הרמה להנחתה לאחד המועמדים לנשיאות שיגיד "אני לא אסכים לעולם לתת חנינה ליגאל עמיר!" כדי לסחוף את דעת הקהל ואולי להשפיע על חברי הכנסת. נשמע מתאים לשמעון פרס... כוכב קונספירציה גדולה אחרת. אפשר להגיד שזה לא ממש קונספירציה. גם מכיוון שאם רוב האנשים יסכימו איתי ויתגלה עוד יומיים שזה נכון זאת תהיה עובדה ולא קונספירציה. אבל אני חושב שהיה כאן נסיון של העיתונות "להקפיץ" מועמד כלשהו לנשיאות. ובנושא אחר: אני ממש לא מבין איך נתנו לרוצח הנתעב הזה זכויות להתחתן, להתייחד וכו'. עם כל הכבוד, הבנאדם משחק עם המערכת. כבר 11 שנה בכלא, והנה, עוד מעט הוא יקבל חופשה להיפגש עם הבן החדש שלו. זאת הבעיה עם הדמוקרטיה שלנו. חייבים לתת את כל הזכויות לכולם. אני חושב שהפיתרון במצב הזה היה צריך להיות גזר דין מוות. באמריקה זה עובד. מצד שני, אולי זה חלק מקונספירציית רבין. אולי עושים לו הקלות "כי זה לא באמת הוא?".

עונש מוות זה ממש רעיון גרוע

מישהו חושב שמישהו אחר עשה משהו ממש רע אז הוא הולך ורוצח אותו, ואז הפיתרון שמציעים לזה זה לעשות בדיוק את אותו הדבר? או שלרצוח זה בסדר או שזה לא בסדר. לא יכול להיות שזה בסדר אבל רק אם עושה את זה מישהו במדים שמישהו עם הרבה כסף אמר לו לעשות את זה. זה כמו עם "מילת הקסם" הזו, "מלחמה". כאילו שאם אומרים איזו מילת הקסם אז זה כבר לא רצח. ותמיד יוצא שאנחנו ב"מלחמה" אבל הצד השני לא, הוא סתם רוצח. כשצלף של צה"ל יורה לילדה בראש בזמן שהיא לומדת לקרוא בכיתה, זו "מלחמה", אבל אם אבא שלה ילך ויפוצץ במכות את הצלף הזה אז הוא "מחבל" ורוצח. גם בתי הכלא הם "פיתרון" מאוד גרוע. מי שטרח לבדוק, יודע שזה פשוט לא עובד. לא שכל כך צריך את הסטטיסטיקה (למרות שגם אותה לא חסר), כל אחד יכול להבין לבד שלהתעלל במישהו עוד יותר חזק ממה שכבר התעללו בו, לשגע אותו ולשלב אותו בחברה של פושעים אחרים, לא הופכת אותו לאדם חיובי יותר, להיפך. ניסיונות לשים אנשים תוקפניים בסביבה חופשית ותומכת יותר (במקום סביבה פחות חופשית ותומכת) הוכחו כמאוד יעילים בהפחתת התוקפנות - בקרב עבריינים צעירים ומבוגרים ובבתי ספר. אבל כמובן שהפחתת אלימות היא לא אינטרס של מקבלי ההחלטות - אלא השגת ציות, וזה דבר שסביבה חופשית ותומכת לא טובה בשבילו. אגב, עם הפרטת בתי הכלא ברחבי העולם (ישראל, ארה"ב, אירופה וכו') גם השיקום הופך להיות "סיכון כלכלי", האסירים הם עבדים זולים במיוחד ומקור הכנסה מצויין. הסיבה היחידה שיש עוד מדינות בארה"ב שבהן עדיין נהוג לרצוח חלק מהפושעים (ואגב אחוז החפים מפשע שנרצחים ע"י המערכת הזו הוא גבוה מאוד) היא שביטול הרציחות (ה"הוצאות להורג") הוא לעיתים שלב בהפחתת ענישה של תקופות מאסר, ובמקומות שבהן יש רציחות הן מעטות יחסית והאלטרנטיבה שנקבעת, הכליאה, היא ממושכת יותר, ולכן זה משתלם כלכלית.

סליידר

New member
תודה על המידע

משום מה אני עדיין חושב שלתת לרוצח ראש הממשלה עונש מוות זה מתאים. ועונשים כבדים לאסירים כבדים זה גם טוב, וסביבה חופשית ותומכת לעבריינים קטנים יותר על מנת לשקם זה גם טוב. וזה באמת מה שקורה בחלק מהמקומות בעולם. בקשר לצה"ל, וצלף שיורה בראש של ילדה בכיתה, אני חושב שהגזמת. מתי קרה מקרה כזה? צה"ל לא רוצה להרוג חפים מפשע. ואם זה קורה אז זה קורה, אבל בטח שלא צלף מכוון לראש של ילדה (בבית ספר!) ויורה בה. אני בספק אם המקרה הספציפי הזה אי פעם קרה. ואם אבא שלה הלך והרג חייל של צה"ל אז הוא באמת רוצח. אבל אני לא רואה פה את ההקבלה לעונש המוות. בקשר למלחמות וטרוריסטים - זה הכל עניין של הגדרה של הצד השני. אם תדבר עם פלשתינים הם יגידו לך אותו דבר "אצלנו נלחמים וישראל עושה עלינו מעשי טרור". לא מפתיע.

Gilliana

New member
רק חלק מהקונספירציה הגדולה

בתור מי שיש לה הכבוד לקבל באופן קבוע חומר עדכני - משפטי ואחר, בעניין רצח רבין, אני יכולה רק לומר שכל סיפורי יגאל עמיר הנוכחיים הם רק חלר מהקונספירציה הגדולה. להגיד שלא הוא רצח - קשה לומר, כי בכל מקרה הוא כנראה חלק מהקונספירציה כך שהוא בודאי ובודאי שלא יושב בכלא על לא עוול בכפו אולם התמונה המצטיירת כרגע היא כי עמיר נושא בנטל האשמה לבדו ואינו מדבר מסיבות מאד אינטרסנטיות וכתוצאה מכך שהובטחו לו פריווילגיות רבות עם שחרורו (המוקדם). לגבי "המועמד לנשיאות" - יש לי משום מה הרושם שזו לא הקלחת היחידה בה הוא בוחש בימים אלו, והמבין יבין...

כן

לגבי יגאל עמיר, אולי מאיימים על המשפחה שלו, וכנראה שבאמת הבטיחו לו כל מיני דברים בתמורה לשתיקתו. לגבי פרשת הנשיא, כששמעתי על הפרשה הזו הבעתי בקומונה "שחיתות בע"מ" את ההשערה שמי שמתמודד מול הרב לאו על הנשיאות (כנראה פרס) ארגן את הבלגאן הזה סביב קצב, בכדי שהרב לאו לא יוכל להיבחר לנשיאות עקב ההיסטוריה (בעבר תקף מינית את האסטרולוגית טלילה סטן, ובשבועות האחרונים כל התקשורת רודפת אחריה בשביל שתספר על כך שוב, כדה-לגיטימציה לבחירה ברב לאו, אבל היא מסרבת לשתף עם זה פעולה). לאחרונה פורסם שאולמרט ושות', שקודם לכן תמכו ברב לאו לנשיאות, עקב פרשת קצב אכן העבירו את תמיכתם לפרס.

Lonly badger

New member
המצב הוא כזה:

לפני שנדבר על המצב הפוליטי, בואו נדבר על המצב האקטואלי פסיכולוגי אינטרנטי פרסומי תקשורתי עממי - פורטל וואלה כותרת ראשית- צבע אדום: חייל צה"ל נהרג הלילה בחילופי אש בעזה-------------(הברהרה שלי: חייל 1) ------- .............. (זאת הכתבה שלא מחדשת כלום אבל נחשבת לחדשות) ------------ תגובה אחרונה: מאת: מוות לטרוריסטים שיטטטטט למה למה אוווףףףףףף עצובההההההההההה למשפחה ולקרוביו של החייל האמיץ והקדוש:תנחומייםםםם מהשמיים שלא תוסיפו לדאבה עוד שה' ירחם עליכם...שתהיה נשמתו צרורה בצרור החיים וה' יקום דמו!!!!! נראה לי שאפשר להתחיל להפוך לניהיליסטים שקטים בנפשם מ.... עכשיו. go FATBOY SLIM-illuminati

ידיעה שהיתה בוואלה:

" בריטניה: אדם נהרג כתוצאה מפגיעת רכבת ברכב על המסילה יום שלישי, 26 בספטמבר 2006, 0:33 מאת: רויטרס תאונת רכבת התרחשה בצפון בריטניה היום, כאשר רכבת נוסעת התנגשה ברכב שנתקע על פסי הרכבת. כתוצאה מכך נהג הרכב נהרג. " אתה קולט? טורחים להויע לנו שמישהו נהרג בבריטניה. טראראם! חדשות השבוע! הם ממש הופכים עולמות בכדי להציג את התחבורה הציבורית כמסוכנת, זה חלק ממדיניות הפרטת התחבורה וכל השאר. תמיד תאונות הרכבת הן בגלל רכב שנתקע על הפסים - בדרך כלל לפני קבלת הכרעות ארוכות טווח על ידי המדינה בעניין מדיניות התחבורה וה"מאבק" בתאונות הדרכים. תאונת רכבת (מצב שבו רכבות מתנגשות זו בזו) מעולם לא קרתה בארץ, אבל הציבור למד לראות ברכבת משהו מסוכן. מטריקס.

MetalSinagouge

New member
כל דבר הוא מסוכן.

עדיין הרכבות מלאות בארץ ובטח שבמקומות אחרים בעולם. ז"א Speak for yourself:)

MetalSinagouge

New member
יאפ.

כולם ואף אחד בו זמנית, כי באמת שלא אכפת לי. אבל אני נגדך, אם אתה נחשב לבעל כוח ואם לא. לדוגמא אתה טוען שאנחנו (ותמיד מגדיר קבוצות מסויימות כדי לתת לעצמך רוח גבית, כה אומרת הרוח הפסיכולוגית שלי) נפגעים מהשחיתות כביכול, של אנשי הממשל. אני טוען שאנשי הממשל נפגעים מהצדקנות (אשכנזיות טהורה ודוחה) שלנו. ואני גם נחשב כחלק מהציבור. למה שהממשל לא ירוויח? יכול להיות שאני אוהב את הצורה שבה ליברמן מגלח את הזקן שלו, ואני רוצה שהוא ירוויח מכספי על היופי והאסתטיות שהוא תורם לעולם בכל חשיפה ויזואלית תיקשורתית.

Gilliana

New member
בימים האחרונים...

... התפרסמו גם ידיעות לגבי כך שהרב לאו ממשיך לגבות כספים עבור עריכת טקסי נישואין בניגוד לחוק, בקיצור - הכל הולך הולך בכוון מאד מסויים ומאד ברור.

0Pandemonium0

New member
באמת נשמע מספר הזוי, אבל אל תשכח

שיש הרבה דתיים בארץ, וכולם יודעים שיגאל עמיר הוא הגיבור שלהם, נכון? אגב, כל הקשקוש הזה על חופשה, שחרור מוקדם וכו' ממש לא חדשים, ומיד לאחר רצח רבין חזתה אותם החמישייה הקאמרית במערכון נהדר עם רמי הויברגר, בשנת 1995.

למעלה