קונספירציה החג

• פותח הנושא tkui
  • פורסם בתאריך

tkui

New member
קונספירציה החג

פסח הוא כבר לא חג אלא קונספירציה שיווקית אחת גדולה מעניין באיזה שלב בתהליך הקדחני של סידורים, נקיונות וקניות קניות קניות לקראת חג הפסח, יעצור כל אחד מאיתנו, יבחין בנורה המהבהבת בראשו וישאל בקול רם את עצמו: מה בדיוק אנחנו חוגגים כאן לעזאזל? פסח, ה-חג העיברי של השנה, הוא מועד רב משמעויות, דתיות ולאומיות, לכל יהודי דתי או מסורתי. עבור כל ישראלי אחר (ורובנו כאלה) פסח הוא רק הוצאה כספית אדירה. ובימי מיתון אלה,זהו חג הקורבן. נחמד לצחקק לפני ולנטיינ´ס דיי (יום האהבה) מול חלונות הראווה באירופה ובארה"ב (ובשנים האחרונות גם בישראל) כדי ללעוג לתעשיית הקניות שמקדמת את החג שהמציאו אנשי השיווק. אפשר לצחוק עד מחר ואפשר גם לחשוב לרגע ולהגיע למסקנה שפסח שלנו הוא פחות או יותר אותו הדבר. עם יד על הלב מה אומר לנו פסח כיום: יציאה מעבדות לחירות, ביעור חמץ והתעסקות במסרי ההגדה או רשתות שיווק תלושי חג ומבצעים על משקעות קלים? מפלצת מיומנת של פרסום ומכירות עושה על כולנו מניפולציה חגיגית ורק שהמצה כבר תקועה לנו בגרון מתברר שהפסח רוקן מכל משמעויתיו המקוריות וכמו בית הכנסת שהפך לקניון הוא כבר לא חג, אלא קונספירצה שיווקית אחת גדולה. הנה, לקראת פסח "נהוג" לבצע ניקיון יסודי (ברור שבשאר ימות השנה אנו חיים בזוהמה) אז צריך לקנות כמויות אדירות של חומרי ניקיון. בפסח "נהוג" לאכול ארוחה דשנה (ובימים אחרים אנחנו הרי מתנזרים מסעודות וממטעמים) אז מוכרחים למלא ממגורות במזונות. בפסח "נהוג" להעניק מתנות אפיקומןלילדים (מסכנים, אחרת הם לא מקבלים) אז חייבים לצאת מהכלים ברכישת הצעצועים הכי משוכללים. וכך חג הפסח בישראל 2002 מסתכם בשני חורים: חור בראש וחור בכיס. ובראי ההיסטורהמה זה משנה אם האדונים הם מצרים או סוחרים כי היינו עבדים ונשארו עבדים.

Z girl

New member
שכחת את הסיבה הכי חשובה-

זכירת העבר! כי לעם שאין עבר, אין עתיד!!! אם לא היינו חוגגים את החג, לא פוגעים בכיס ולא מחילים לשפשף את החדר (שד"א זו הזדמנות מצוינת לסדר אותו, לשם שינוי) היית זוכר שלפני כמה מאות שנים+ היה איזה עם שעבד לאיזה מלך וכו´ וכו´... ומה אם כל הסימנים שמזכירים לנו מה בדיוק קרה, ושנלמד מטעויות העבר... BE HAPPY

IC4

New member
איזה באסה היה לחיות פעם

תארי לך את משה למשל בגישת "לעם שאין עבר אין עתיד" בטח היה נורא מדוכא שסתם הוא הולך 40 שנה במדבר עם עם שאין לו עתיד
וגם לא היו חגים אז למרות שאני משוכנע שהיו חיים מגניבים באופן שלהם

srullli

New member
מתי בכלל מגיע פסח ?

ואיך זה שכל החגים השנים מגיעים מהר מדיי.....?.... לא אוהבת את פסח..... זה תמיד מעורר בי זכרונות מילדות כשעשינו סדר בירושליים בחברה הולמת לרוח החג....... לא רוצה לדבר על זה..... ובעיקר לא על החרוסת.... (- שהיא בכלל מעוררת אסוציאציות כל פעם מחדש.....
) שלא לדבר על המצות-דיקט האלה ..... בבבבבעעעע חג מתיש

Chot

New member
אה, כמוני כמוך, או איך שאומרים את ז

ה. סדר פסח אמור להתקיים ב27. וגם אני נשבעתי מתישהו בשנה שעברה שאני לעולם לא אקיים סדר פסח, או לפחות לא במתכונת העכשיוית, גם כי אין לי כוח ללמוד לבשל, וגם כדי שאני לא אצטרך לעבוד את הסבל הנוראי הזה של המוני אדם בולסים ומדברים על כל מיני דברים מטופשים. מצות דווקא זה די אדיר אבל הזכרונות שלי הם מההווה המתמשך, ולאו דווקא מהילדות.. חג מסריח. רק בשביל החופש.

srullli

New member
אבל אאאממממ למצות יש טעם

של לחם מקולקל.... איך את מסוגלת להינות מהדבר המזוויע הזה....?!......
קניידלעך אבל זה דבר תמיד מאין-כמוהו

srullli

New member
תמיד=טעים....... ../images/Emo13.gif

נו...מה קורה היום....?....... פשוט טעויות בנוסח מה הקשר חביתה לגמל (ממממהההההה????!!!!! תפו"א)

חזיר בר

New member
אין לי יותר מידי כוח להגיב

אבל רציתי לומר לך שנהניתי מההודעה הזאת,היא הייתה כתובה בצורה חביבה ופידבק טוב כזה זה גם לא רע.

למעלה