קונספירציה ישראלית פשוטה

אנופלס

New member
קונספירציה ישראלית פשוטה

כפי שבוודאי שמתם לב, המצב במדינה לאחרונה הוא לא ממש אוטופיה. למעשה, הכל פה די מחורבן (ואני לא בנאדם שסובל מדכאונות סתמיים). הקונספירציה שלי היא פשוטה ומובנת לחלוטין. הנה: תארו לעצמכם מדינה מערבית, דוגמת הסקנדינביות למשל, שלפתע קורים בה כל האירועים שקורים פה: משק מושבת, אבטלה מרקיעת שחקים, בעיות יהודים-ערבים, יהודים-יהודים, בלי תכנית כלכלית להצלת המשק, שחיתויות אינספור, בלי שגרירות חוצנים (סתם), עם חוק גיוס חובה, מילואים חובה, מסים חובה, תשלום כנסות חובה, מע"מ, מכס ושאר ירקות בשיעורים מכובדים ביותר. אם היה קורה דבר כזה במדינות מפותחות באמת, נראה לכם שלא היו רצים המונים לרחובות ומתחילים להשתולל ולמחות כנגד המשטר? אז מה עשו פה? גם שרון וחבר מרעיו לא ממש יושבים על זרי הדפנה, אבל להם יש פתרון: הבעייה הפלשתינית ושאר בעיות בטחוניות. כשמוחינו קודח בשאלה מתי כבר לעיראקים תהיה פצצת אטום שתהיה מכוונת בדיוק אלינו הביתה, או מתי יפוצצו כבר לעזאזל את האוטובוס שלוקח אותנו בבוקר למחוז חפצינו, אז אין לנו ממש זמן להילחץ מכל אותה החרבנה שמתרחשת פה ממילא. הרי מה זה 17% מע"מ, אבטלה מתמשכת של שנה וחוסר צמיחה כלכלית, לעומת איזה מטען חבלה או איום אפגני-צ´צ´ני-עיראקי? בקיצור - מזלה של הממשלה (או השלטון בכלל), שיש פה מלחמה, אחרת כבר מזמן בית הנבחרים היה עולה באש!

badphish

New member
כשכש בכלב?

הגירסה הישראלית אבל פה שעושים הפקה זה משהו כבד לפחות 50 שנה

חזיר בר

New member
לא רק

כבר בספר 1984 הועלתה ההשערה,שהשלטון,בנוסף לשאר הדברים ממציא את המלחמה(מה שכנראה נכון),בהמשך הספר,הוא אפילו מניח שהשלטון הם אלו שמפציצים את לונדון). 1984,זה ספר חובה מדהים.

חזיר בר

New member
כן

שם הספר הוא 1984 - המחבר הוא ג´ורג´ אורוואל שכתב גם את "חוות החיות" עוד ביקורת עם קמצוץ חזון על הקומניזים הדיקטטורי.

badphish

New member
תמיד רציתי

לקורא את שתי הספרים האלה אבל אףעם לא יצא לי נגיע גם לזה

חזיר בר

New member
אז כדאי

1984 זה אחד הספרים החזקים שקראתי,האווירה האפלה והסוף,שאני מרגיש שהוא הכי (טוב,אני לא רוצה להרוס,אז אני אשתמש באותה מילת תואר פעמים) חזק שיש. באמת,קראתי פעמים,ומאוד נהניתי.

Chot

New member
יאאאאא כושר ריכוז של חזיר!

אני נהניתי מ50 העמודים הראשונים של הספר עד שהוא "הלך לי לאיבוד". חוות החיות- יש גם סרט מצוייר! אדייחחרר

חזיר בר

New member
יש גם סרט לא-מצוייר

גם נחמד. בכל אופן,יש דיון בפורום אופנעים על זן ואומנות אחזקת האופנוע שאיזה בחור טוען שאף אחד לא מצליח לשרוד את הספר הזה עד סופו. אני לא יודע על כלל האוכלסיה, אבל במשפחה שלנו הסטטיסיטיקה די ברורה - 4 אנשים התחילו לקרוא,0 אנשים סיימו. אבל 1984 ספר ששוה לקרוא עד הסוף,באמת.

IC4

New member
חוות החזירים!

חזיר יא אופנוען! אני קראתי את חוות החיות !! קראתי את זה באנגלית ועשיתי על זה בוק ריפורט והשתמשתי בזה גם בתור ספר בבגרות בספרות :) משתלם מבחינה זו את 1984 בתקופה החשוכה התחלתי לקרוא קראתי עמוד וחצי והפסקתי

חזיר בר

New member
אכן,החזירים שולטים

די נחמד לדעתי. למרות שהם סטאלינים מרושעים כאלו שלוקחים כל היופי של הסוציאליזים ומעוותים אותו לרצונם החזירי. וזה לא נחמד

Chot

New member
הכלבים של החזיר השחור הכי בובות

איך קראו לסוס? יהויכין או מה?

חזיר בר

New member
אני לא זוכר

אבל הוא אוכל סוסים עכשיו. והם לא בובים,צ´וט,הם הק.ג.ב של החזירים.

bwp

Member
הוא סופר מדהים

כל ספר שקראתי שלו עד כה היה מעולה

למעלה