קונספירציה מאחורי אזהרת משרד הבריאות?

Gilliana

New member
קונספירציה מאחורי אזהרת משרד הבריאות?

האם ההנחיות חדשות של משרד הבריאות בנוגע לשימוש בטלפון הסלולרי אינן אלא תוצר של קונספירציה שבה כולם מרוויחים? מבחינה קצרה של העובדות - עולה קיימת סבירה מאד לכך. הבה ונבחן את העובדות לאשורן אחת לאחת: א. לטענת משרד הבריאות - השימוש בטלפון סלולרי מסוכן ביותר באזורים בהם אין קליטה או שהקליטה בהם חלקית. המסקנה - להקים עשרות אם לא מאות אנטנות חדשות על מנת לצמצם את הסכנה הנובעת משיוש בטלפון סלולרי באיזור קשה קליטה. מי מרוויח? חברות הסולאר כמובן. בנוסף, מתפרסמת בעיתונות הכתובה בימים אלו תוצאת מחקר שמאחורי עומד משרד הבריאות ולפיו, אין סכנת שירטון באנטנות כי אם בטלפונים עצמם - מחקר ומסקנות הנוגדים כמובן את חוקי הפיזיקה הבסיסיים. ב. אליבא דה משרד הבריאות, מכשירי דור שלישי מסוכנים פחות לבריאות הציבור - מסקנה: להיפטר מהטלפון הישן ולעבור מהר מהר לדור שלישי. מי מרוויח? לא קשה לנחש. ג. ואחרון אחרון חביב - בעקבות האזהרות שפירדם משרד הבריאות, מדווח כבר על עליה בשימוש בטלפונים הקוויים, AKA בזק והוט. מי הרוויח? עוד לא ניחשתם? בשורה התחתונה - בקונספירציה הזו כולם חוגגים: בזק, הוט וחברות הסלולאר. לנו רק נותר לנסות ולהבין לידי מי במשרד הבריאות התגלגלו המזומנים שהביאו להוצאת אזהרות אלו באופן רשמי.

0Pandemonium0

New member
אני חושבת שאת מייחסת יותר מדי דברים לעצם

קיומן של קונספירציות. בעוד קונספירציות מצביעות על מזימה מתוכננת, בארצנו הקטנטונת מדובר בסך-הכל, כרגיל, בטמטום.
א. הסיפור על ריבוי האנטנות נשמע הגיוני דווקא. תחשבי על זה: ככל שהאנטנה רחוקה מן המכשיר, הוא קולט פחות ולכן צריך לפצות על הקליטה הנמוכה בפליטת אנרגיה חזקה יותר. אני לא מומחה לפיזיקה ואני מאמין שלא ניסחתי את עצמי נכון כרגע, אבל איך שזה היה מנוסח בעיתון נשמע לי נכון. תקני אותי אם אני טועה. באשר לסכנה לחלות בסרטן, כמובן שזו קיימת בכל מקום בו נפלטת קרינה בתדרים גבוהים, בין אם זו אנטנה או מכשיר. אלה באמת שטויות. ב. שוב, טמטום: הדור השלישי חדש ומתוחכם יותר, ולכן בריאותי ובטיחותי יותר. מסקנה שנראית להדיוטות נכונה, והיא כמובן, שטויות במיץ. ג. הפעם הטמטום הוא של האזרח הקטן, שבמקום לפקפק, האמין, ורץ מיד להשתמש בטלפונים קוויים. אם זו הייתה כוונת משרד הבריאות? אינני יודע, מאחר שאין בידיי עובדות מספיקות להוכחת הדבר.

Gilliana

New member
אולי נשמע הגיוני (לא לי)

אבל מה לעשות שבניגוד לחוקי הפיזיקה? לא יתכן שמכשיר קטן בעל הספק חשמלי נמוך יחסית יפיק קרינה מזיקה יותר מאנטנה מפלצתית בעלת הספק חשמלי גבוה, ואני כבר לא מדברת על כך שבעוד שאנטנה משדרת ללא הפסקה - הרי שטלפון בלולרי איננו משדר בזמן שאינו בשימוש, אלא מדי פעם כדי לאותת לרשת על קיומו ולכן הקרינה שהוא מפיק במצב כזה בטלה בשישים. תעשה ניסוי פשוט - קרב מכשיר סלולרי למחשב שלך במצב המתנה וקרב אותו במצב שיחה - מיד תבין על מה מדובר. לא אני המצאתי את זה - מה לעשות. הדור השלישי בטיחותי יותר כי הוא מתוחכם יותר? נהפוך הוא - מכיוון שלמכשירי הדור השלישי ישנם פיצ'רים רבים יותר, הרי שההספק החשמלי שלהם גבוה יותר ומכאן שהקרינה שהם מפיקים, גבוהה יותר מזו של מכשירים ישנים יותר. לא רואה כאן שום טמטום - להיפך, מתגובתך אני מבינה שדווקא הושקע תחכום רב בטיעונים הללו, שכן אם הם מצליחים לשכנע לא רע אפילו אותך, סימן שהם לא טיעונים מטומטמים.

0Pandemonium0

New member
אותי לא שכנעו בדבר.

בנוגע למה שאמרתי על הדור השלישי הבטיחותי יותר, הכוונה שלי הייתה שזו הטענה של משרד הבריאות. אני טענתי את ההיפך הגמור: "מסקנה שנראית להדיוטות נכונה, והיא כמובן, שטויות במיץ." בנוגע לאנטנות, עכשיו כשאני חושב על הנתונים שסיפקת, גם זה כבר נשמע לי לא הגיוני. אני באמת לא יודע למה או למי להאמין. איזה בלאגן זה לתת לאנשים אחרים לנהל לנו את החיים...

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif my bad

לא הבנתי אותך נכון - כנראה שהייתי צריכה לקרוא יותר ביסודיות.
העיקר שאולמרט הבטיח להתפטר מיד אחרי הפריימריז בקדימה - ולנו נשאר רק לקוות שגם יעמוד בהתחייבות הזו.

סליידר

New member
אכן מעניין הסיפור

אין בכתבה שום חדש, אך הציבור בהיסטריה. שמעתי על משפחות שהחליטו באמת לצמצם את השימוש לגמרי בטלפון, למרות שבשורה התחתונה, סביר להניח, שאין סכנת סרטון (עד כה לא הוכח שסלולארי מסרטן). הרעין של מעבר לדור שלישי אכן מצחיק, שיעשע אותי מאוד. למרות שבין מסקנה ב' ל-ג' אין תאימות. יש פה מקרה של WIN WIN - או שבזק ו HOT ירוויחו, או שחברות הסלולאר. עם מי משרד התקשורת עשה עסק ייחצון? מסקנה - תדברו בפייסבוק
(ואז כל העולם יכול לעקוב אחריכם).

slallum

New member
מה שקצת מבאס

בפלאפונים של דור שלישי עדיין קולטים את האנטות של דור שני, ככה שקיבלת קרינה כפול 2 :)

למעלה