קונספירציות, אמת או שקר?

0Pandemonium0

New member
קונספירציות, אמת או שקר?

http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/814/191.html?hp=0&loc=5&tmp=5549

Gilliana

New member
אין דבר כזה "אמת או שקר"

זה כמו לשאול "רפואה - אמת או שקר" או "פוליטיקה - אמת או שקר". אי אפשר לעשות הכללות - אלו הבלים. מעבר לכך, הכתבה אמנם מלאה במלל אך בשורה התחתונה, ריקה מתוכן מה גם הבחור חא ממש מצליח להבהיר מה הוא רוצה לומר. ואולי זו ההזדמנות להזכיר לכם את הכתבה הזו: http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/619/058.html

MetalSinagouge

New member
זה שהיא צפויה, לא הופכת אותה לשגויה.

דווקא אתה, בתור ממזר מלוכסן עיניים עם פלייסטיישן 4, אמור להכיר את העיקרון הזן בודהיסטי הזה שמופיע בסיפורי זן רבים... הראייה האריסטוטלית של נכון-לא נכון, אמת-שקר היא מטומטמת והאנושות צריכה (literaly) להתבגר ממנה כבר... מי שמשתמשים בה הכי הרבה הם בני נוער (במיוחד חנונים מגניבים כמונו שרואים בשאר החברה הלא מוארת עדר כבשים ובלה בלה בלה).

0Pandemonium0

New member
אז למה שלא תשמיע את דעתך?

ברוך השב, חמורבי. אני חייב להודות שעד כמה שאני שונא אותך, ההודעה שלך העלתה לי חיוך.

MetalSinagouge

New member
אייי../images/Emo9.gif

זו דעתי בעצם. אין אמת או שקר. כמו שנכתב בכתבה של גיליאנה קונספירציה יכולה להיות לקנות בסיטונאות במקום פריטים בודדים במכולת, או למכור את אישתך למוחמד תמורת תפוחים. הביטוי של קונספירציה בעברית קולע למטרה: תאוריית קשר. השאלה היא מתי הקשר הזה דופק אותך מבלי שאתה יודע עליו. מישהו יכול לומר שהייתה קונספירציה ברצח רבין, או שיש קונספירציה בין המשטרה לאולמרט כדי שירדו לו מהוריד. אני לא חושב כך כי פשוט כל כך לא אכפת לי. נראה לי שפוליטיקה הומצאה כשאיזה אידיוט חשב שמבוגרים לא יכולים לשחק בצעצועים, הם צריכים משהו רציני לעשות. תראה למשל את כל הקופים האלה בוול-סטריט. כל כך מהנה לראות אותם מכים את עצמם כשכל מניה שלהם הופכת לאדומה. תענוג! מה שאנשים צריכים לעשות זה לקלוט את מה שדאגלס אדאמס בכוונה כתב בדפים הראשונים של המדריך לטרמפיסט: כסף הוא בסה"כ נייר. נכון, צריך אותו בשביל המכולת, אבל האחזות בו רק תהפוך אנשים לאומללים. תראה כל פוליטיקאי שאי פעם לקחת שוחד וכל בנאדם שאי פעם זכה במיליון. עד כמה שזה קלישאתי, נראה לי שרק אנשים כמו ביל גייטס יכולים להנות מהכסף שלהם פשוט כי הם יודעים לתת אותו בלי לצפות לתמורה.

Blutige Erde

New member
אומללים?

אם יש להם כסף והם אומללים בגללו, זו רק אשמת החולשה שלהם. בהחלט יש אנשים עשירים מאושרים למדי. חוץ מזה, אנשים עניים הם אומללים יותר. יש כאלו שיודעים לתת אותו בלי לצפות לתמורה, הם לא תמיד עשירים, אבל זה יהיה טיפשי לתרום כמויות אדירות, כי לא יהיה להם מה לאכול. יש כאלה שתורמים קצת, ויש כאלה שהרבה. ל"נייר" הזה יש ערך: דמיוני, אמנם, אבל כרגע יש לו ערך שאנחנו המצאנו לו. ויש לו ערך בגלל שבני האדם קבעו שיהיה. אנשים לוקחים את זה כמובן מאליו שכסף הוא דרך תשלום, אף אחד לא עוצר (חוץ מפורומינו הקט) לחשוב לפני שהוא פועל. והשיטה הזו גם לא חכמה או טובה במיוחד, לפי מה שראיתי עד כה. הערך הזה יאבד ברגע שקבוצת אנשים תחליט להשתלט על עצמם ותחשוב, "היי, מישהו נותן לי אוכל או מחשב... ואני מחזיר לו נייר. כמו זה שמנגבים איתו בשירותים. זה רק אני או שמשהו לא בסדר?" ותחליט להקים כלכלה מסוג שונה, ולא רק לדבר על זה. איפה מצטרפים?

MetalSinagouge

New member
מצטרפים בסניף מקדונלדס הקרוב לביתך...

אני אוהב את המשפט "איזהו העשיר השמח בחלקו". אני מאמין שרוב החרא שאנשים שואפים שיהיה להם הוא חסר ערך לחלוטין. בסדר, מלבד אנשים באמת עניים שרעבים לפת לחם (אני מאמין שיש מעט מאוד כאלה בעולם המערבי, ואם אכן יש, שאל את המנייאקים כמה הם מוציאים על סיגריות). כך לדוגמא אותי. אני עובד במשרה לא קשה, מה שנקרא nine to five, ישן 8 שעות ונשאר לי 8 שעות למשחק. שהרי כבר חז"ל קבעו All work and no play makes Jack a dull boy זה בעצם אם אתה לא מחשיב את זמן החלימה הממוצע בלילה (כשעתיים) שאני גם מחשיב בתור שעשוע. הדברים הכי משתלמים שקניתי אי פעם היו בחינם. זה היה אוויר צח, אור שמש, והרבה מאוד, טוב, לא נראה לי שזה מורשה בתקנון לפרט. אנחנו בתור תרבות צריכים לשנות את הרגלי הצריכה שלנו. אנחנו צריכים להפסיק לראות הליכה לקניון בתור בילוי משפחתי, להפסיק לחשוב שתנין קטן ומזדיין על הכיס של החולצה גורם לערך שלה לקפוץ פי 600 בערך, זה הכל... אני לא מתנגד למותגים או חברות או קפיטליזם, אין לי אג'נדה... אני רק אומר שעד שהיפנים המטורפים האלה לא ימציאו משהו נוסף כמו נינטנדו ווי, אין צורך לקנות כל פלוץ שהם מצליחים להקטין או להוסיף לו עוד פונקציה. האם משהו ממה שכתבתי הגיוני באיזשהו אופן סוריאליסטי?

Blutige Erde

New member
מה זה קשור?

אדם עשיר חייב לקנות רק מותגים? לאדם עשיר אסור להנות מהשמש, מהאוויר הצח? הוא חייב ללכת לבילויים משפחתיים רק בקניון? לאדם עשיר אסור לפרוש מהמירוץ מוקדם, לאחר שהרוויח את חלקו, ולהקדיש את שארית חיוו לתענוגות? ויש אנשים שנהנים לעבוד. תמיד טוב כשיש כסף לכל מקרה. זה רע לשאוף לרשת ביטחון? אנשים לא חייבים לדעת שיש לך אותו. אתה לא חייב להשתמש בו. אבל אם הוא שלך, הוא שלך וזהו, וגם אם חטפת איזו מחלה סופנית לפחות תקבל את הטיפול הטוב ביותר. זה שאתה עצלן, לא אומר שכל השאר כך.

MetalSinagouge

New member
למה זה צריך להיות קשור?

אדוני, את לא תכפי עלי את חוקי התחביר, הלשון, הדקדוק וההגיון הבזויים והמקובלים שלך, הבנת? ולי תמיד יש כסף לכל מקרה. אני יכול לעשות לך print screen על החשבון שלי באינטרנט כדי להראות לך שיש לי גם לא מעט מט"ח. אבל זו כבר רברבנות

Aquara

New member
אתה לא חייב.

אבל אם באמת משעמם לך, אתה תמיד יכול לעשות איזה print screen נחמד על הקוד שלך לכספומט...

MetalSinagouge

New member
למה להתאמץ כל כך?

הקוד שלי הוא די קל לזכירה: "שנה אחת לפני פרוץ מלחה"ע ה2". 1938 יענו. בדיוק איבדתי את הכרטיס. יאללה רוצי לחפש. יש לך רק בערך מיליון כרטיסים לבדוק, ויש לי 12000 מרשרשים ו30000$ במט"ח. (לא מושקעים, אני מעדיף לשמור כסף מתחת לבלטה מאשר לתת לשרי לשחק עם הכסף שלי).

MetalSinagouge

New member
מצאתי את שלט הגלישה שלך. עכשיו הוא באמת

גולש בזמן. תודה. מחר אני אנסה לעבוד על שלט הגלישה שלך כדי שיגלוש בזמן ולא ביקומים מקבילים רחמנא ליצלן. אתמול אני אנסה לעבוד על היקומים המקבילים שלך כדי שתגלוש בשלט ולא בזמן רחמנא ליצלן. תודה. חזור להתחלה וקרא שני. \\loop

MetalSinagouge

New member
קרא כאן:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=21&MessageId=124256409 פי. אס. אנדי וורהול שולט. חשבתי פעם שהוא סתם פלצן אבל אז הסבירו לי שהיצירות שלו די פשוטות להבנה ואהבנתי שזה גאוני. ווהו.

למעלה