קונספירצית אלוהים

nights

New member
קונספירצית אלוהים../images/Emo29.gif

עקב העניין הרב שהתפתח הייתי מעוניין להפנות לכולם רעיון. הרעיון בודאי יזעזע את רובכם אך נסו לקבל אותו בראש פתוח ולהתייחס אליו באופן ענייני. אני אלוהים. גם את ואתה אלוהים. למעשה אלוהים הוא השילוב של האנרגיות של כולנו, כולל החיות, הצמחים והדוממים. לאלוהים אין מודעות משל עצמו אלא המודעות הקולקטיבית שלנו. לא רק של היהודים אלא גם הנוצרים, המוסלמים, הבודהיסטים ושאר ירקות. בשלב כלשהו המציא האדם את "האלוהים המודע" כדי שיוכל להסביר תופעות שלא הבין בטבע. גם היום אנשים מחזיקים באמונה כתשובה לשאלות שאין להם פיתרון עליהן (בריאת העולם, אבולוציה, גורל וכו´). גם אלוהים עובר אבולוציה. בתחילה היו הפאגאניסטים שהאמינו בכוחות ובאנרגיות הטבע. אחריהם ניתנו שמות לאנרגיות מסויימות וכך נוצרו אלילים (בעל, אשתר, האלילים היוונים, הרומיים וכו´) עם התפתחות התבונה הקולקטיבית הבין האדם שאלילים הם לא מציאה גדולה (בייחוד כאלה שמתקוטטים ביניהם) והמציא אל אחד כל יכול. מאז ומעולם פנה האדם לאל כשלא מצא תשובה לתופעות שגילה. האם הגיע הזמן לומר שגם לאל אין תשובה
האם "אני עדיין לא יודע" יכול להתקבל כתשובה
אם כן - למה אנחנו עדיין צריכים אותו

rshilkrot

New member
לארבעה המשפטים הראשונים

אני יכול להתחבר. ליתר - לא.

srullli

New member
לא יודעת......

מה לחשוב.... מה לענות...... ו... גם - אין כאן קטע של "למה צריכים אותו" - מי שמאמין מאמין ועושה מה שהוא עושה מתוך ייראת כבוד , והבעת תודה אני חושבת (ואולי גם תקווה קטנה של עזרה ברגע של משבר.....)

nights

New member
זוהי הנקודה בדיוק../images/Emo29.gif

אולי מרוב יראת כבוד אנחנו מייחסים לו יותר מדי חשיבות? ולמה לעזאזל "הוא"? למה לא "היא" מי שצריך להאמין כי הוא לא יכול לשאת את המחשבה שאולי אין מישהו שמכוון את היקום - שיבושם לו. מה עם השאר?

srullli

New member
כן, אולי היא בכלל אלאניס מוריסט

מקפצת ועושה עמידות ראש בין הפרחים טוב..... אאממממ.... סיימתי להגיב

ציצפון

New member
זה נכון מאד ../images/Emo13.gif

האמונה באלוהים גם לדעתי היא בסך הכל שריד שאנחנו לא מצליחים להיפטר ממנו, שריד ( לא השר שריד! ) שהגיע עוד מימיי הביניים, בימים בהם האדם היתקשה לתת תשובה למדוע אנשים מתים ממחלות, מדוע השמש זורחת, מדוע יש סופות ושלג וגשם... ומשום שהאדם מאד סקרן מטיבעו ורוצה לדעת תשובה לכל דבר, אז המציאו "אלוהים" שנותן תשובה לכל דבר שאין לבני האדם תשובה אליו, היום עם כל הטכנולוגיה המאד מתקדמת שלנו מצאנו ועדיין אנחנו מוצאים תשובות לרבות מאד מהשאלות שתמיד הציקו לנו בראש, אבל אנחנו כבר לא מצליחים להיפטר מהאמונה הזאת באלוהים כי היא הישתרשה כל כך חזק בתרבות שלנו, אני מאמין שעם הזמן ועם השנים בני האדם יזנחו את האמונה הפרימיטיווית הזאת שגורמת לאנשים לעשות שטויות כמו לבזבז יום שלם בתפילות בבית כנסת ( אם אלוהים באמת קיים הוא באמת היה רוצה שנבזבז 80% מהזמן שלנו בתפילות אליו ובקיום מליון ואחד מיצוות במקום לחיות, להנות ולעשות דברים קצת יותר מועילים??? ). ציצפון.

דנה^^

New member
אפילו בתנ"ך כתוב

שאלוהים לא רוצה את הקורבנות, אלא רק שנעשה את "המעשים הטובים", אז מי אומר שהוא בכלל צריך תפילות? מצד שני אם זה גורם לאנשים להרגיש טוב..

ציצפון

New member
זה גורם ל...

זה גורם לאנשים לבזבז את כל החיים שלהם בהתנדנדות ימים שלמים בבית הכנסת במקום לחיות, לטייל, לעשות פיקניק, ללכת לים, לכייף ... זה גורם לאנשים לא ליסוע בשבת ולהיות תקועים כל הייום בבית, זה גורם לאנשים לא לאכול המון דברים טעימים בגלל שזה לא כשר ( ואל תספרו לי עכשיו את השטות הזאת שאוכל כשר הוא יותר בריא כי יש גם המון אוכל לא כשר שהוא לא פחות בריא ) בקיצור האמונה באלוהים גורמת להרבה אנשים לבזבז חלק גדול מהחיים שלהם על כלום. ציצפון.

HFT

New member
לא לא לא לא לא לא לא לא../images/Emo104.gif

מה שאתה אומר כל כך לא נכון. בלי שום קשר לאין או יש אלוהים זה לא נכון מה שאתה אומר לגבי "אנשים שמבזבזים את החיים שלהם". האנשים האלו, דתיים, מסורתיים, אנשים מאמינים-לא מבזבזים את החיים שלהם-טוב להם עם זה, הם אוהבים להתפלל וללמוד תורה (ותאמין לי מניסיון שבתורה יש המווווון דברים שעושים טוב הללב, שמהנים-גם אם אתה לא מתחבר להנאה הזאת) הם אוהבים בשבת "להתקע" בבית כי זה נותן להם אווירה משפחתית-וזה גם לא משנה למה-הם אוהבים את זה. האנשים האלה לא מבזבזים את החיים שלהם, הפיקניק שלך זה ההליכה בשבת לבית הכנסת בשבילם, ההתרגשות בקריאת התורה בשבילם. אתה יכול לתת לזה מיליון סיבות-מסגרת נוחה, אמונה להיתלות בה, אבל לא ביזבוז. חופיתית.

מימי

New member
אתם לא מבינים דבר בסיסי מאוד:

כשאנשים מרגישים שמשהו אמיתי, בטוחים שמשהו אמיתי, הם לא חושבים שהם "מבזבזים" את זמנם כשהם עובדים אותו. אני, בתור מישהי שבטוחה שאלוקים קיים, לא מרגישה שאני מבזבזת את זמני בתפילה ובלימוד תורה. להיפך. אני באשכרה נהנית מלימוד תורה. השיעור שאני הכי אוהבת בבית ספר ובעולם הוא שיעור בית מדרש שבו אני לומדת פילוסופייה יהודית, וזה השיעור הכי הכי הכי מעניין שקיים. ואחריו אני הכי אוהבת שיעורי גמרא. וזה לא ששמונים אחוז מהזמן אנחנו מבלים בתפילות. זה בערך שעה וחצי ביום, וזה לא כל כך הרבה לעומת מה שאלוקים נתן לנו. ואנחנו מצליחים לבלות ןלהנות מהחיים למרות הכל. ועבודת השם היא חלק מהכיף שלנו. תחשבו על איזה דברים אתם מבזבזים את הזמן. אני בטוחה שהם לא יותר טובים מתפילה ולימוד. ובקשר למין של אלוקים: אין לו מין. המורה שלי ל"בית מדרש" הציעה לי פעם להתפלל תפילת מנחה לאלוקים שהיא אישה. ניסיתי את זה, והרגשתי קצת כמו עובדת אלילים, כי אני חושבת על אלוקים בתור זכר, בתור אבא כזה, לא בתור אמא או אלאניס מוריסט. דיברנו בשיעור למה דמות אלוקים חסר המין היא דווקא גבר, והגענו למסקנות מאוד מעניינות, אבל אני אכתוב אותן בפעם אחרת.

erezanהאחד

New member
תשובה איוולת לבן אדם שלא מצליח

להשתמש בשיכלו, גופו , ונפשו. אם אתה לא יודע לרקוד אל תאשים את הריצפה. והבורות שלך מראה שאתה חומר מבוזבז. מתי תבין (בתבולל , עובד אלילים) אנו יציר פילאי שאת כוחותיו (לא רק הכוונה לכוח הפיזי גופני) לא מנצל, ואשר עברנו אבולוציה לניוון וטימטום. עד היום לא הצליחים להבין איך נבנו הפרמידות (חומר למחשבה)

nights

New member
העלבונות שלך לא פוגעים../images/Emo29.gif

הם רק מוכיחים את חוסר היכולת שלך להתמודד עם בעיה אינטלקטואלית בשלווה. תתבגר. לגבי הפירמידות וכל שאר הדברים שאנו לא מבינים - זה בסדר לא להבין ולא לדעת. כמו שאמרת אנחנו בני תמותה ולא מבינים או יודעים הכל אבל זה שאנחנו לא מבינים לא אומר שאלוהים עשה את זה. כמו שאמרתי בהתחלה. למי שגדל על ברכי האמונה יהיה קשה מאוד לקבל את הבעיה הזו. אתה לא חייב להשתתף בדיון הזה אבל אם אתה מחליט שכן - תתייחס בכבוד לכל מי שמביע דעה. אף אחד לא חשוב פחות ממך.

Lucky Bob

New member
מרתק בהחלט, ואני נוטה אף להסכים..

זה מוסבר בפירוט בספר ממש מדהים שאני קורא בימים אלו! אני לא מהקוראים הגדולים, אבל זה ספר ממש מעולה! בסיומו (אליו עדיין לא הגעתי, אבל סתם הצצתי) כתוב דבר ממש משעשע שמצאתי לנכון לשים כאן בהקשר לזה: The Seven Secret Sayings of God -------------------------------- Before the beginning when God created the heaven and the earth, and the earth was without form, and void: and darkness was upon the face of the deep, God said I AM THAT. And it is so. 2 Also, being in eternity which is neither linear nor sequential, where all is nowever, God said YOU MUST DRAW THE LINE SOMEWHERE. And it was drawn. 3 But it was no dreary straight line or flat wall, for god then said, HAVE A BALL. And there was a ball, in the image whereof all stars and planets came to be formed. 4 Thereupon God said, THERE ARE TWO SIDES TO EVERYTHING. And there areL the inside and the outside, the dense and the spacious, the right and the wrong, the left and the taken, for, as it is written, One shall be taken, and the other left. 5 And God said, IT MUST BE IN TIME. And thereafter it was, is, and will be, for as it is written again, As it was in the beginning is now, and ever shall be, through all ages of ages, Amen. 6 And forthwith God said SPACE IT OUT. Whereupon it came to pass that, besides this and that and now and then, there is also here and there. 7 And God beheld "how firm a foundation this was and said unto himself, GET LOST. And there you are. פווו, זהו, נגמר! אבל זה מגניב, אז תודו שהיה שווה לקרוא את זה אני רק מקווה שזה יסתדר מבחינת ההדגשות עם האנגלית וזה, ואם לא.. אז לא נורא, תבינו ת´עיקרון ותעריכו כי הקדשתי כאן כשבע דקות שלמות בכדי להעתיק את כל זה ולעשות רושם ראשוני טוב!!
The truth is out there...

ציצפון

New member
אההם ...

אנחנו ( אההם... ) לא כל כך טובים באנגלית ... אתה יכול אולי לתרגם לנו? ציצפון.

למעלה