קונספירצית הטיפ

rshilkrot

New member
קונספירצית הטיפ

שמתם לב איך בזמן האחרון עלות ה"כולל שרות" עולה ועולה ועולה? אני זוכר, כאילו זה היה אתמול, שהייתי הולך עם אבא שלי בת"א למסעדה והיינו נותנים בערך 5%-7.5% טיפ. זה היה לפני בערך 10-12 שנים. היום, אני יושב במסעדה והטיפ נע בין 15%-20%!!! זה הערך של השקל שיורד, או הקושי בשירות הציבור שעולה, או שכר המינימום המצטמצם, חוצפה מצד המצלריות... מה לעזאזל?! (או יותר נכון WHAT THE FUCK?) ועכשיו, הם גם מספיק חוצפנים כדי להוריד את הטיפ מהוויזה, בכלל בלי לתת לסועד להפעיל כל שיקול דעת! "חשבון - 500ש"ח ----- שירות - 20% - 100ש"ח ----- סה"כ - קבלתם זין הא?!"

srullli

New member
ההההמממ.......האמת

באיזור המגורים שלי לא שמתי לב שיש שינוי כ"כ גדול...... נשאר 10% מה שכן..... לפני יומיים בערך ישבתי עם כמה חברות באיזו מסעדה חדשה שעוד לא ניסינו, ושיטת העבודה של המלצריות שם הייתה חדשנית ביותר... : כל פעם שהיא הגיעה לשולחן שלנו לצורך הזמנה או תפריט או כל דבר אחר היא הייתה לוקחת ביד (כי אין להם שם מגשים - מקום קטן) כוס אחת בלבד שמישהו מאיתנו כבר שתה, והייתה הולכת איתה למטבח..... ולא חשוב שהייתה לה יד נוספת פנוייה.... סתם רציתי לשתף

IC4

New member
קונספירצית הכל עולה

מחיר כרטיס קולנוע עלה בזמנו 15 שקל (ויש בעלי זכרון טוב ממני שטוענים אפילו 12 או 10) המבורגרים כל כמה זמן מחירם עולה בשקל שזה די תמוה מה שיותר מעצבן זה העשר אגורות שתמיד מקבלים עודף אולי פשוט תעגלו את זה ל18 שקל ? במקום לתקוע אותנו עם עשר אגורות ארורות --- אייסי , שממליץ בחום רב על גריל צ´יקן ולא על הפרה הרגילה והידועה

RedStorm

New member
הכל!@

נאי מכיר את זה מכרטסיות של אוטובוס שעלו פעם 40 וכל חצי שנה העלו בשקל היום כבר 48 ועולה בקשר לטיפים... לי היה מקרה אחר פשוט במקום מלצרית שאתה נותן לה טיפ אז היה כמה ולא ידעתי למי צריך לתת?!?!?! הם החליפו באמצע נגיד שעה... אז היו 3 במשך השעה הזאת כל אחת 20 דקות מילצרה לנו הם עמדו בצד הסתכלו עלינו ודיברו ותיכננו עלינו כל מני שיטטות...לסחוט מאיתנו כסף:)

RIPPER

New member
אני זוכר

שכרטיס קולנוע עלה 8 שקל RIPPER שממליץ על מקדונלד על גחלים

rainbow too

New member
נו באמת.

שאלו יהיו הבעיות שלי. נראה לי שקצת נסחפתם קמצנים. אז פעם הכל עלה פחות, ופעם גם הרווחתם פחות. תפסיקו לזיין את השכל. ואל תהיו קמצנים. כסף הולך כסף בא. בסוף כולם מתים אז מה זה משנה לעזזל?

rshilkrot

New member
תפסיק אתה! יא צפוני תל-אביבי

לא לכולם יש כסף לשפוך על 100 שקל טיפ כל ארוחה.

rainbow too

New member
אני לא צפוני תל אביבי

ובדרך כלל אני לא יושב בבתי קפה. אבל אם כבר אני יושב בבית קפה, אין לי שום מושג על איזה מאה שקלים אתה מדבר, אני נותן את מה שאני מרגיש לנכון לתת. אם בבית קפה מסוים הרגשת שרימו אותך עשקו אותך, אכלו לך שתו לך. אל תשב יותר באותו בית קפה

sad/one

New member
ילדודס תירגעו..

כמו שכבר אמרו כאן , יוקר המחיה נמצא ביחס ישיר לרמת החיים. לא משנה אם ההורים שלך מרויחים יותר , אם ערך המטבע במדינה משתנה , כך גם רמת המחירים והמשכורות. אני זוכר שלארטיק קרח במכולת היינו נותנים שני מטבעות של 100 שקלים (ישנים כמובן , איגנורנטים). אחר כך זה עוד עלה ועלה , והיום זה כבר כמה - 10 ש"ח (חוזר ומתקרב לאותה רמת מחיר). מה שמראה שאינפלציה יכולה לשנות את פני המטבע (תרתי משמע). אבל בקיצור - זה נושא שדי קל לנתח אותו. אם כבר שווה לחשוב על זה שאצולת הממון במדינות הפסבדו דמוקרטיות הן אלה שקובעות את רמת האינפלציה , ומנהלות (לפעמים מאחורי הקלעים ולפעמים גם מול העיניים שלנו) את החיים שלנו. גלובליזציה או לא , מי חושב שהוא יכול להצטרף לארוחה סביב שולחנו של הפיאודל היום ?

sad/one

New member
ילדודס תירגעו..

כמו שכבר אמרו כאן , יוקר המחיה נמצא ביחס ישיר לרמת החיים. לא משנה אם ההורים שלך מרויחים יותר , אם ערך המטבע במדינה משתנה , כך גם רמת המחירים והמשכורות. אני זוכר שלארטיק קרח במכולת היינו נותנים שני מטבעות של 100 שקלים (ישנים כמובן , איגנורנטים). אחר כך זה עוד עלה ועלה , והיום זה כבר כמה - 10 ש"ח (חוזר ומתקרב לאותה רמת מחיר). מה שמראה שאינפלציה יכולה לשנות את פני המטבע (תרתי משמע). אבל בקיצור - זה נושא שדי קל לנתח אותו. אם כבר שווה לחשוב על זה שאצולת הממון במדינות הפסבדו דמוקרטיות הן אלה שקובעות את רמת האינפלציה , ומנהלות (לפעמים מאחורי הקלעים ולפעמים גם מול העיניים שלנו) את החיים שלנו. גלובליזציה או לא , מי חושב שהוא יכול להצטרף לארוחה סביב שולחנו של הפיאודל היום ?

למעלה