קונספרציית אלוהים

ציצפון

New member
קונספרציית אלוהים ../images/Emo9.gif

טוב אחרי שקראתי את הדיון שלכם על אלוהים חשבתי על עוד קונספירציה ( טוב לא בדיוק קונספירציה אבל משהו נחמד
). כל דתי שתגידו לו שאין אלוהים יגיד לך מיד, מה פתאום!, אז מי לדעתך ברא את הטבע, ואת בעלי החיים והצמחים וכל הדברים המדהימים שיש בעולם? הרי לא יתכן שכל זה נוצר לבד נכון? זה הרי יותר מדיי מורכב ומדהים כדי שזה יווצר לבד, חייב בטוח להיות אלוהים שיצר את כל זה!!! כלומר הנקודה היא שדבר כל כל מדהים שקיים, חייב להיות מישהו יותר מדהים ממנו שיצור אותו! נכון או שאני טועה? נו אז אלוהים יוצא דופן? לפני אותה גישה, אלוהים הוא הדבר הכי מדהים שיש, יודע הכל, מכיר הכל, עושה הכל, אזז לפי אותה גישה היה חייב להיות מישהו יותר אינטיליגנטי ממנו שיצור אותו לא? כי הרי לפי הגישה הזאת לא יתכן שמשהו כל כך מדהים ומורכב נוצר לבד! מישהו יותר מדהים ממנו היה חייב ליצור אותו מהתחלה! וגם את המישהו הזה מישהו היה צריך ליצור ... וככה בלי סוף! תמיד לפי הגישה הזאת מישהו יותר "גבוה" בהיררכיה היה צריך ליצור אותו! מה אומרים על הסתירה הזאת? התשובה שלי מאד פשוטה, אין אלוהים! לי זה מאד ברור אני לא יודע מה איתכם, אני מאמין באבולוציה, וכן כן, אני מאמין שמוצאנו מהקוף ( לידיעתכם 97% מהגנים שלנו זהים שתי טיפות מים! ). הרבה יותר הגיוני מאשר להאמין באלוהים! ( איך אפשר להאמין בדבר דבילי ופרימיטיווי כל כך?? ). ציצפון.

srullli

New member
כן ../images/Emo13.gif

באמת זה צריך להתחיל ממשהו, שום דבר לא הגיע סתם.... אבל אז באותה נקודה איך אתה יכול להבין איך נוצר כל היקום , לא כדוה"א, אלא היקום, כל החלל הכוכבים, הוא התחיל הריי ממשהו, לא ?!, אז איך אותו דבר התחלתי גם התחיל....?.... אבולוציה זה משהו שתופס רק את ההמשך, הוא לא מגיע סתם...... זה קטע של אינסוף עוד פעם.....

ציצפון

New member
אז אולי באנו מהאינסוף?? ../images/Emo3.gif

שמע, זה נכון שאפשר להשליך את כל התאוריה הזאת גם על הרבה דברים אחרים כמו היקום ( היי! הדתיים אומרים אבל שגם את היקום אלוהים יצר, לא? ) אני בכל זאת מעדיף שלצורך הדיון הזה ניתרכז רק במה שקשור לשאלה על אלוהים, בלי לעבוד לנושאים אחרים, מעניין אותי מה הדתיים אומרים על זה בהקשר לאלוהים! אז בואו נישאר בנושא הזה. טוב?
ציצפון.

XT

New member
אני מצאתי את הפיתרון

לשאלה איך נוצר היקום.... אולי יום אחד אני אשחרר ספר שבו תהיה כתובה התשובה... XT have a nice day

HFT

New member
../images/Emo104.gif זה עניין של אמונה אבל בכל זאת

אני אנסה להסביר לך. (זה נשמע צדקני-זה לא, אני לא חושבת שהדעה שלי עדיפה משלך-אני מציגה אותה). אלוהים הוא דבר שנמצא הרבה מעבר למודעות שלנו. בן אדם ואני מאמינה שגם בן אדם בדרגה הרוחנית הכי גבוהה שיש, לא יכול לעכל ולקלוט מה זה האין סוף, מה זה האלוהים הזה, הוא לא יכול לקלוט את כל העוצמה המדהימה והבילתי ניתנת לתיאור במילים (או במחשבות-בכלום) של מה זה אלוהים. יש מיליונים של דברים שלא תצליח להסביר בייקום כי הם פשוט לא נקלטים ולא מובנים לעומקם על ידי מוחו היחסית לא מפותח של האדם. הם לא נמצאים בתווך ההבנה שלנו. על אחת כמה וכמה אלוהים שהוא מייצג את ה-כ-ו-ל. את השמים השמש העננים הוא יצר את כל הדברים הכי מדהימים שיש הוא כל יכול, אין לו סוף , אין לו התחלה, הוא תמיד היה שם, אי אפשר לעכל כזה דבר. יש דבר אחד שתמיד אנשים שמגדירים את עצמם כלא מאמינים בכלום-אף דת אף אל, לא מצליחים לענות לי עליו. זה מעבר לזה שהעולם הוא בריאה כל כך מושלמת שפשוט לא יכול להיות שנוצרה מעצמה וזה מעבר לכך שיש מיקרים שפשוט לא יכולים היו לקרות בלי יד נוספת על-אנושית שתיגע בדבר (ניסים). זה העיניין של רוח-של נשמה, איך הטבע איך המפץ הגדול וחומרים כימים וכל מה שקרה שם, איך הם יכולים ליצור נשמה? רוח, רגשות, אהבה, שינאה, אתה יודע למה אני מתכוונת. איך דברים כאלו יכלו ליצור בינה וחוכמה והבנה. איך נוצרו הנשמות שלנו? איך הן נוצרו בדיוק איך שהן אם לא הייתה בכך יד חושבת-אלוהית. נשמות הן לא דבר מוחשי וחומרי. גם אם לא תשתכנע מזה-ואני באמת לא חושבת שתשתכנע מזה אלא רק מנסה להראות לך עוד נקודה למחשבה, תדע שהדרך שכתבת את מה שכתבת ("דבר דבילי ופרמיטיווי כל כך") לא ממש מכבדת את עצמך. אם אתה לא מאמין במשהו אין בכך סיבה לפגוע באמונותיהם של אחרים ולהעליבן. ד"א-אני בהיפוך גמור ממך-סמוכה ובטוחה שאלוהים קיים. לילה טוב וחג שמח. חופית.

nights

New member
זה שאין תשובה...../images/Emo29.gif

זה שאין תשובה לשאלות לא אומר שיש אלוהים. העובדה שאנחנו לא יודעים איך נוצר משהו לא מוכיחה שאלוהים יצר אותו. אלוהים הוא עניין של אמונה. נכון. אבל אל תברחי אליו אם את לא יודעת תשובות לשאלות שמעסיקות אותך. זו לא בושה לא לדעת. נכון. זה מפחיד לחשוב שאנחנו לבד כאן בלי "אבא" שמשגיח עלינו אבל זה מיותר להמציא את האבא החסר... לא?

HFT

New member
לא הסברתי את עצמי נכון כניראה...../images/Emo104.gif

אמרתי את זה בתגובה למה שכתב פיצפצון שאין תשובה למאיפה אלוהים מגיע. בדיוק מה שאמרתי זה שמותר שלא יהיו תשובות, אבל זה לא שולל את אלוהים כי התשובות האלו הן מעבר להבנה שלנו. אנחנו לא יכולים לשלול משהו כי הוא מעבר להבנה שלנו. כל זאת ועוד-לדעתי ולאמונתי. חופית

ציצפון

New member
כמה הבהרות ...

סליחה אני מתנצל, אמרתי את הדברים בצורה דיי מעליבה ואני מתנצל, אבל רציתי להדגיש כמה שהנושא של אמונה באלוהים נראה לי שטותי. אני דווקא ראיתי בתוכניות טלוויזיה ( ערוצי מדע בעיקר ) תאוריות שמסבירות בצורה מאד מאד יפה ( גם אם לא מושלמת ) איך התחילו להתפתח החיים ואיך במצבים מסויימים ובסביבה של תירכובות של גזים וברקים ודברים דומים יכולים להתחיל חיים בהתחלה כמעיין בועות חסרות ערך שחלקן מתחילות עם הזמן להתפתח ליצורים חד תאיים והם לרב תאיים ואלו לחיידקים ובעלי חיים ובסוף הקופים ואנחנו בני האדם אחריהם, התאוריות האלו מסבירות בצורה מאד הגיונית את הדברים, והתאוריות האלה מבוססות על חוקי מדע פיסיקה וביולוגיה שהוכחו כנכונות, כלומר לא סתם תאוריות שניזרקו לאוויר. ואיך תסבירי ש97% מהגנים של חלק מהקופים דומים שתי טיפות מים לגנים שלנו? ואיך תסבירי את הדמיון החיצוני המדהים ביננו לבין הקופים? לשנינו יש גוף עם שתי רגליים ושתי ידיים, 5 אצבעות בכל כף יד וכף רגל, שתי עיניים, אף מתחת, פה מתחת, אותם איברים פנימיים המסודרים באותו סדר בדיוק!!!!!!! איך את מסבירה את הדמיון המדהים הזה??? את רואה נשמה, רגשות כמו אהבה, שינאה וכעס כמשהו רוחני שאינו חלק ממשי פיסי מגופינו, אני לא מסכים איתך. כל הדברים האלו הם בסך הכל פעולות ביולוגיות ( וחשמליות ) מורכבות ומסובכות המתרחשות במוח והן אלו שיוצרות אצלנו מודעות עצמית וכל שאר ההרגשות, המחשבות שלנו הן בסך הכל תוצאה של פעולות ביולוגיות חשמליות במוח שלנו, אין שום הוכחה שזו "נשמה". ושוב, אם אין לנו תשובות למשהו, וקורים דברים ( שאת מגדירה כ"ניסים" ) שאין להם הסבר, עדיין לא אומר שיש אלוהים,. ציצפון.

HFT

New member
יפה....

עוד לא פגשתי בן אדם שהצליח להעמיד אותי בפני שאלות קשות כאלו לגביי אלוהים. אני לא אנסה להסביר את הדימיון הרב שיש ביננו לבין הקופים כי אתה בטוח מבין בזה יותר ממני, מה שכן אני לא חושבת שזה מפריח את התאוריה שיש אלוהים-אולי הוא תיכנן אותנו כך שנהיה דומים כל כך. לגבי הרגשות שלנו, אין לי מה להגיד חוץ מזה שאני באמת מקווה שכל מה שאנחנו חשים ועוברים זה לא רק חלק מתהליך ביולוגי ומתגובות כימיות כי בשבילי זה יוריד את ערך הנשמה-שאני עדיין מאמינה שקיימת. אין לי איך לענות לך...התקלת אותי...
ד"א אם אתה פה עכשיו כנס לצ´אט "מטריקס וקונספירציות ב-5 הדקות הקרובות...

ציצפון

New member
מצטער ... ../images/Emo13.gif

כשכתבת את ההודעה שלך אני כבר ישנתי לי שנת ישרים במיטתי החמה והנעימה עם סמיכת הפוח הרכה שלי
ציצפון.

מימי

New member
יש לי הסבר

ליישוב תורת האבולוציה עם התורה. גם אם אתה אומר שכל החיים על פני כדור הארץ נוצרו מאיזשהו יצור חד תאי שהתיישב שם- מי הביא את היצור החד תאי? מי עשה את העולם? מי עשה את המפץ הגדול? את כל זה אלוקים עשה. אלוקים הוא נצחי, הוא לא נברא בידי אף אחד. אנחנו לא יכולים לתפוס את הנצח, כפי שכבר הסברתי בהודעה אחרת- המוח שלנו בנוי בצורה הזו. ואני חושבת שזה מאוד חסר רגישות מצידך לכנות אמונה של מישהו "טיפשית". אתה יכול לומאר שאתה לא מאמין בה, אבל זה שאתה לא מאמין בה לא הופך אותה לטיפשית. אני חושבת שהאמונה שלי באלוקים היא לא טיפשית כלל וכלל. אבל אני גם לא חושבת שהאמונה שלך באי קיומו של אלוקים היא טיפשית- כי זו האמונה שלך, אלה המחשבות שלך, ואני לא יכולה ךלפסול אותן רק בגלל שהן לא שלי.

ציצפון

New member
בבקשה אל תעליבי את האינטילגנציה שלי

שלום לך, ושוב אני מבקש סליחה על שאמרתי דברים בצורה מעליבה. אבל תעשי לי טובה גדולה ואל תעליבי את האינטיליגנציה שלי, זה שאני לא יודע מי עשה את העולם ( זה דווקא מוסבר יפה ע"י המפץ הגדול ומה שהתרחש אחרי כן ויצירת כוכבים חדשים ) וזה שאני לא יודע מי יצר את המפץ הגדול, לא אומר בשום אופן!!! שאלוהים יצר את זה! תגידי איזה הגיון זה בדיוק?? אם את לא יודעת משהו זה אומר שאלוהים יצר את זה?? מה הקשר בכלל? אם יש לך שעון מעורר על המדף ואת לא יודעת מי יצר אותו ולמה המחוגים שלו זזים, זה אומר שאלוהים יצר אותו?? איפה הקשר בכלל?? מאיפה את החלטת בכלל שאלוהים הוא ניצחי והוא עשה את הכל? מאיפה לך את דיברת איתו? ( נ.ב - אני חושב שאלוהים אם היה באמת קיים ( וברור לגמרי שהוא לא קיים ) היה רוצה שניקרא לו אלוהים ושלא נעוות את השם שלו ונקרא לו בשמות אחרים כמו "אלוקים", זה פשוט מעליב. ) זה באמת קל לבוא עם כל מיני הסברים מעורפים כמו "אלוהים הוא ניצחי" וכמו "אנחנו לא יכולים ליתפוס את זה במוחנו" , הטיעונים האלו מגוחכים ואלו בדרך כלל התשובות המיתחמקות שאני שומע מדתיים שאני מדבר איתם על הנושא, תשובות מיתחמקות כאלה הן לא יותר מתשובות מיתחמקות. את גדלת בבית דתי, ומגיל ינקות לימדו אותך שיש אלוהים, את מפחדת לישאול שאלות שיוכיחו לך שאין אלוהים כי זה יהיה אסון אם מישהו במשפחה שלך ידע שאת חושדת שאין אלוהים, אסור הרי שיקרה דבר כזה ולכן את מיתחמקת מהעניין. יש כל כך הרבה הוכחות לאי קיומות של אלוהים, ויש כל כך הרבה סתירות בתורה שאין להן הסבר, בבקשה תנסי להיות קצת יותר פתוחה ולא להיסגר כמו צדף עם דעות שהכניסו לך לראש. ( בבקשה בואי נמשיך להתווכח, זה כיף! ) ציצפון.

lin23

New member
../images/Emo106.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

חזיר בר

New member
אוי נו

אתה לא יודע מאיזה בית היא באה ועל מה היא מתחנכת אני גם לא יודע, אבל לי דווקא תמיד עשה רושם שמימי באה מבית פתוח שבו יש מקום לשאלות ותהיות,תקני אותי אם אני טועה.

ציצפון

New member
ועוד כמה דברים לי אליך ...

כבר אמרתי קודם אבל אשאל גם אותך, את לא מאמינה באבולוציה ושמוצא האדם ( מלפני מליונים של שנים ) הוא מהקוף, אז איך את מסבירה ש 97% מהגנים של בני האדם והקופים זהים לחלוטין? ואיך את מסבירה את הדמיון המדהים ביננו לבין הקופים? לשנינו גוף עם ידיים רגליים וראש, לשנינו שתי עיניים אף אוזניים ופה, חמש אצבעות בכל כף יד ורגל, אותן עצמות בדיוק, אותו שלד, אותם איברים פנימיים ( לב, כבד, כליות, כלי דם, עצבים... ) שכולם כולם מסודרים באותו אופן בדיוק!! איך את מסבירה את הדמיון המדהים הזה אם לא אבולוציה?? ( בכלל מלמדים אתכם שם בבית ספר הדתי מה זו "אבולוציה"?? את בכלל יודעת מה זה אומר ולמה זה כל כך הגיוני או שאת מעדיפה לא לדעת? ) ואיך תסבירי 6 מליון אנשים תמימים וילדים ותינוקות וזקנים שנירצחו בצורה כל כך אכזרית בשואה? ואיך תסבירי כל כך הרבה מיקרים שקורים בארצנו של התעללות קשה בילדים קטנים? למה אלוהים עושה להם את זה? למה זה מגיע להם?? ואיך תסבירי שאלוהים "כועס" הרבה בתנ"ך, הרי אם הוא יודע הכל אין שום דבר שיכול להרגיז אותו כי הוא יודע כבר מראש מה יקרה כל רגע, לא? תנסי לצאת קצת מהמיסגרת הנוקשה שהכניסו אותך אליה, יכול להיות שבאמת ממש כיף לילמוד תורה וגמרה, אבל זה שזה כיף, ואת אוהבת את זה, עדיין לא אומר שיש אלוהים, זה לא קשור בכלל. תני לי בבקשה תשובות לעניין, ולא תשובות מעורפלות ומיתחמקות כמו קודם. ציצפון.

למעלה