קונפידור - מינון

u r i el

New member
קונפידור - מינון

בהוראות כתוב למשל במקרה של הדרים X סמ"ק לעץ.
האם לערבב את הכמות בדלי ? בכוס ? בכף ? בחבית ?

אבי519

New member
אין שום סיבה שמצדיקה לתת קונפידור לעצי הדר.

להספיג עץ שלם ברעל , לפגוע בדבורים ובכל המאביקים ובאוכלוסיית החרקים המועילים, ולהרעיל את הפרי.
הרי אין שום מזיק שעצי הדר בריאים לא יכולים להתגבר עליו בעצמם, או בעזרת חומרי הדברה פשוטים ולא סיסטמיים שמאושרים לחקלאות אורגנית ולא פוגעים באיכות הסיביבה.

קונפידור נותנים בהגמעה בשליש האחרון של ההשקיה. את הכמות

המומלצת מחלקים בין הטפטפות,בהנחה שמושקה בטפטוף, וממשיכים את ההשקיה עד לסיומה. השפעת ההגמעה נראית לאחר כשבועיים.
למה צריך קונפידור?

u r i el

New member
אבי ושמוליק, אתם שואלים למה קונפידור ?

הסיבה היא בעיקר אסתטית, נשבר לי מעץ קלמנטינות שלא זו בלבד שהוא נשאר קטן ולא מתפתח, ולא זו בלבד שהוא מתנהג כמו זית ופורח רק פעם בשנתיים - בנוסף לכך הוא נגוע כמעט מיום הוולדו בכנימות עלים, מה שכמובן לא משפיע כנראה על הפרי אבל חראם, די כבר עם העלים המקורזלים הללו, ועכשיו יש אחלה התחדשות, עלווה +פריחה שאני מעוניין בכל נימי נפשי שהפעם העלים לא יצמחו חולים.

ואגב, אף אחד מכם לא השיב לי על השאלה. אני יודע שקונפידור הוא רעל ואני מכיר את טכניקת היישום מתחת טפטפות אבל לא קיבלתי תשובה על השאלה באיזו כמות מים מערבבים את כמות הקונפידור המומלצת. אני מתכוון לשים נניח 4 סמ"ק - באיזו כמות מים לערבב ??

ועוד אגב - אם לא קונפידור, מה כן ? מי סבון ? זה הרי לא עוזר.

מ ש ה 53

Well-known member
1. עלה שנפגע לא יתקן את עצמו. הקונפידור ימנע חדירה של
מנהדרים לעלים הצעירים ואז יישארו "ישרים". כנימות אולי ייפגעו גם הן.
לגבי המינונים, לא אוכל להשיב כי איני מתעסק בזה.

אבי519

New member
עלים מסולסלים זה יכול להיות אקרית או וירוס

קונפידור לא יזיז לה .
נגד אקריות יש חומרים אחרים, נסה קודם תכשירים שמכילים גופרית ברוב המיקרים זה פותר את הבעיה.
קלמנטיה מיכל זה עץ סרוגי שנותן פרי אחת לשנתיים .
העץ לא מתפתח לא בגלל העלם המסולסלים ולא בגלל המזיקים אלא בגלל שלא מקבל השקיה ודישון כמו שהעץ צריך לקבל.

u r i el

New member
אגב,

בשנה שעברה לא רק שלא היה פרי, גם פריחה לא הייתה וזו הפעם הראשונה שכך למרות שמדובר בזן מיכל והעץ כבר בן 7.

הסיבות שבגינן שמים קונפידור לא נכללות בתיאור העץ שלך. מכאן

נובע,לכאורה, שאין צורך לתת קונפידור.
לנושא השימוש בקונפידור התשובה שנתתי לגבי ההגמעה היא הדרך ליישום.
אם אתה למהול, תמהול את הכמות המומלצת בכל כמות של מים שתבטיח חדירת החומר לעומק בית השורשים. מה הכמות ? מי יודע? תלוי בקרקע, תלוי בכושר חידור
ותלוי בנכד שלי שמפריע

u r i el

New member
הבנתי אותך

מילולית.
אבל לא עניינית. מאחר שברור שאם אמהל את החומר ב- 3 קוב מים תהיה השפעתו אחרת מאשר אם אמהל בדלי וכל זה לגבי אותה האדמה, אותה החדירות ואותו הנכד ...

זה מזכיר לי מה שאני כותב כאן לעתים לגבי המנטרה : " ... אהה, יש לך בעיה ? זה קשור למשטר ההשקייה ... "

האָט ער געזאָגט.

כששואלים אותו מה הכוונה לגבי ""משטר השקייה"", או שהוא שותק ( כך זה בדרך כלל ) או שהוא אומר : תלוי, תלוי במפנה, באקלים, באדמה, בחדירות, באיזור, בקב"ה ובנכד ....

צחובסקי

New member
טיפול בעצי הדר

מציע לך להתקשר למשתלת בני דרור http://benei-dror.co.il/
לפני כמה שנים הייתי בבעיה דומה, ההדרים נראו רע מאד ונדרש טיפול בקונפידור ודומיו. צלצל לטל: 09-7963310 והם יעזרו לך ברצון. בהצלחה אוריאל.

u r i el

New member
אוקיי. תודה. רק שאלה אחת קטנה >>

האם העצות שקיבלת מהם ( ויישמת אותם ) אכן עזרו ?

צחובסקי

New member
עצי הדר

זה היה מזמן, לפני כמה שנים. אני זוכר שקניתי "תחליף קונפידור" (מתוצרת אחרת), מהלתי כמה כפות בליטר מים ושפכתי ממש לד הגזע פעמיים-שלוש. "בני דרור" כמו משתלת גצלר מומחים בתחום ההדרים. צלצל, תברר ובהצלחה לך.

עניינית, לא הבנתי את ציפיותיך מהקונפידור. אם תספר איך אתה

משקה -טפטוף, הצפה,המטרה, גשם ובטח עוד דרכים אפשר יהיה ,אולי, לתת תשובה המתבססת על מתן כמות קונפידור מומלצת בשליש האחרון להשקיה. אם אתה מוהל בשלושה קוב או בדלי 4 סמ"ק כמות החומר המתאימה לצמח,לכאורה, לא משתנה. מה שישתנה הוא העומק אליו יגיע החומר ומשך שהייתו. מכאן נובע הקושי לתת תשובה

מ ש ה 53

Well-known member
וואו... זו הנחיה שלא הבנתי ממנה מאום. אבל שיהיה...
יש אגב חומר שאתה מורח ממנו פס סגול על הגזע. הוא נספג בגזע ועושה את העבודה
ממש כמו הקונפידור.
איני זוכר את שמו, אבל בעבר, ראיתי משתלות שמורחות על השתילים פס שכזה וזה עובד..

u r i el

New member
דורש קורס אחיות מיוחד

עושים חור באדמה מתחת לטפטפת, מזריקים לאמא אדמה 4 סמ"ק חומר ומשקים.
מה שכמובן מפתיע שהטיפול הוא בנקודה אחת בלבד ולא סביב לגזע ב - 360 מעלות, ממש כשם שלבעלי חיים מזריקים בנקודה אחת והדם מוליך את החומר לכל הגוף.

u r i el

New member
ולא לשכוח לחטא את המקום

באלכוהול שלא יהיה חלילה זהום.

למעלה