קונפליקט בעבודה

קונפליקט בעבודה

שלום לכולם, אשמח לעצתכם. אני עובדת מזה שנתיים במקום עבודה טוב, עם צוות מעולה וותיק שאני מסתדרת איתו מצויין (טפו טפו טפו) ועם מנהלת מקסימה במיוחד וגם יחסית חדשה (מס' שנים) שאוהבת אותי ואני אותה. הבעיה היא שרוב הצוות אינו מסתדר עם מנהלת זו, בגלל סיבות שונות בעיקר על רקע סגנון ניהולי שלה, שהינו שונה ממה שהצוות הוותיק הורגל אליו. לי אין בעיה עם סגנון זה מאחר והוא מתאים לאופיי. מצב זה מוביל לכך שבשיחו מסדרון אודותיה אני מרגישה לא בנח, מצד שני הצוות ירחיק אותי אם אצדד בה כל העת. לכן בד"כ אני נוקטת עמדה ניטרלית ובשעת הצורך מנסה להגן עליה מעט (למרות שיש בכך סיכון). חשוב לי להבהיר שזה אינו משהו גלוי, זה מתח סמוי שאני חשה אותו, כאילו אני בתווך בינה לבין הצוות, או כאילו לפעמים זה אני והיא מול כל הצוות. קשה לי להתמודד עם המצב הזה, כי אני רוצה לחוש בנח לעמוד לצידה ולפרגן לה כפי שאני חשה, ולא לשקול את תגובות הצוות. אך מצד שני גם ביחסים עם הצוות מאוד מאוד חשובים לי. מה עושים??

היי

הקונפליקט שאת נתונה בו במקום העבדה הוא מאוד שכיח. עובדים נתקלים בו לא אחת במקומות עבודה שונים בהם הם עבדו/עובדים. החוכמה היא לדעת שיש פוליטיקה בעבודה. אני חושבת שרובנו מתנהגים כפי שאת מתנהגת. אנחנו בני אדם בוגרים. את לא חייבת להסכים עם חברייך לעבודה, גם הם לא חייבים להסכים איתך. אנו חיים בקירבת אנשים שאותם אנו אוהבים, יחד עם זאת אין אנו חייבים להסכים על הכל. החיים דינאמיים, ומי יודע, אולי יום אחד הם ישנו את דעתם ואולי לא, מה שחשוב הוא להמשיך לאהוב אותם ואת המנהלת והם יחזירו לך אהבה בחזרה. זה המתכון להצלחה.

למעלה