קונצ'רטו לפסנתר מס' 2 מאת סן -סאנס

• פותח הנושא lal g
  • פורסם בתאריך

lal g

New member
קונצ'רטו לפסנתר מס' 2 מאת סן -סאנס

אחת היצירות שיוצא לי לשמוע הרבה בזמן האחרון היא הקונצ'רטו לפסנתר מס' 2 מאת סן סאנס, ופתאום חשבתי שמעולם לא נתקלתי בפרסום לביצוע הקונצ'רטו ע"י תזמורת -בקונצרט חי, מישהו אולי נתקל?

BanjoKazooie

New member
האמת נתקלתי

זה היה לפני שנתיים בערך לא יצירה שמנגנים הרבה בלייב לצערי :(

jonbaum

New member
אני שמעתי אותו פעמיים

פעם עם הפילהרמונית וישראלה מרגלית (ביצוע נפלא) ופעם עם תזמורת ירושלים עם הסולנית Cecile Ousset שיש לה טכניקה מדהימה, אבל היא כמעט השמידה את הפסנתר - משהו כמו ארגריץ' כפול 4. באמת הרבה פסנרנים לא מעיזים לנגן את היצירה הזו בקונצרט. פסנתרנים צרפתים בדרך כלל מוצאים את האיזון הנכון בין ברק לתוכן, פסנתרנים כמו Pascal Roge ו-Jean Yves Thibaudet. גם רובינשטיין הפליא לנגן את הקונצ'רטו הזה.

BanjoKazooie

New member
ובנוגע להמלצות ביצועים

אני אמליץ על Grigory Sokolov,Stehpen Hough,Pascal Roge

ItsikH

Member
רובינשטיין התמחה בקונצ'רטו הזה הוא ניגן אותו מגיל צעיר מאוד, אחת ההצלחות הראשונות שלו.

GustavM

New member
בקשר לז'אן איב טיבודה

אני באתי בציפיות גבוהות לשמוע איתו את הקונצ'רטו של ראוול בפילהרמונית, ולמען האמת די התאכזבתי. ממש ממש התאכזבתי. הוא מנגן רק עם ארטיקולציה - זהו. אפס מעורבות רגשית, ועל אינטרפרטציה מעמיקה אין מה לדבר בכלל... חבל.

GustavM

New member
בהחלט...

הווריאציות של דלאפיקולה היו מעל ומעבר. כל הכבוד למנצח הבאמת מוכשר, שאפילו בקונצ'רטו של רוול יחסית הצליח להתמודד עם תכתיביו הלא-מוזיקליים בעליל של הפסנתרן. גם הרחמנינוב היה יפה מאוד. הפילהרמונית היא תזמורת שלדעתי הרבה יותר מאחרות, הביצוע הסופי בה יכול להשתנות באופן קיצוני בהתאם למנצח עליה. בראייה כזו, ג'אנאנדראה נוזדה באמת שעשה עבודה מצויינת. אני שמח שהוא חוזר בעונה הבאה. אגב, מומלץ להיכנס לאתר של הפילהרמונית: תחת "סדרות מנויים" בעונת 2007-8 יש כבר את כל העונה הבאה, שהולכת להיות מצויינת. אני מחכה לה בקוצר רוח :)

lal g

New member
קצת חבל לשמוע

קצת חבל לשמוע שהיצירה הזו מנוגנת מעט כל כך, ולא ברור לי כל כך למה. אך אם ברשות מישהו מידע על ביצוע, שלא יהסס לשתף!

GustavM

New member
ביצוע

מבחינת הקלטות, יש הקלטה מאוד יפה לחמשת הקונצ'רטי של סן-סאנס עם שארל דיטואה ופסקל רוז'ה. כמו כן שמעתי פעם הקלטה מאוד תוססת של הפסנתרנית ססיל ליסא (Cecile Licad), שהיא גם מאוד יפה.

BanjoKazooie

New member
ססיל ליסא??

דווקא זה ששמעתי ולא המלצתי עליו , ממליץ להתרחק מהביצוע, מאוד "תוסס" ? מאוד נמהר, חסר רגש וקר לחלוטין. היא הורסת לחלוטין את ההתחלה הפואטית של הקונצ'רטו בפרק הראשון, ואת הפרק האחרון היא מנגנת כל כך מהר שקשה להינות מהמלודיות הנפלאות שסן סאנס כתב.

GustavM

New member
לדעתי אתה טועה ובגדול

אני אישית מאוד אוהב את הנגינה שלה בקונצ'רטו - היא מבינה שהפתיחה היא יותר עוצמתית ופואטית, ומתייחסת באופן די ברור למוזיקה לעוגב של באך. הפרק האחרון לדעתי אכן צריך להיות כל כך מהר, מה גם שהיא עומדת בגבורה בטמפו הרצחני שהיא בחרה לעצמה.

BanjoKazooie

New member
בכל זאת היצירה לפסנתר

ולא נכתבה לעוגב במקור, ואם אני לא טועה הנושא בהתחלה הוא נושא של גבריאל פורה שסן סאנס התלהב ממנו אז השתמש בו בקונצ'רטו שלו. עכשיו מעניין אותי לשמוע באמת איך הייתה היצירה הזאת לעוגב סולו, או עוגב ותזמורת, נשמע טוב בראש..

למעלה