קונצרט יום הולדת 75 למלחין אנדרה היידו

Petrus

New member
קונצרט יום הולדת 75 למלחין אנדרה היידו

חברי פורום יקרים, ביום חמישי הקרוב (27/12) בשעה 20:00 ייערך באולם הנרי קראון בתיאטרון ירושלים קונצרט מיוחד לרגל יום ההולדת ה-75 של המלחין הישראלי אנדרה היידו. בערב תבוצע יצירה חדשה פרי עטו למקהלת ילדות, מחזור השירים "מן השירה היהודית העממית" מאת שוסטקוביץ', והיצירה המרכזית של הערב -- "חלומות באספמיא", קנטטה על אודות גירוש יהודי ספרד, למקהלה ולתזמורת, בהשתתפות המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה למוזיקה בירושלים (שבה חבר גם עבדכם הנאמן) והתזמורת הסימפונית ירושלים (רשות השידור), בניצוחו של סטנלי ספרבר. הכניסה בהצגת תעודת סטודנט -- חינם.

נשמע מרתק. גם לאנשים שאינם כבר סטודנטים

בעוונותיהם ניתן להכנס להנרי קראון בחינם? לשם תמיד אפשר, לא? ואם לא, אבוי, האם צריך לטלפן לתיאטרון ירושלים בשביל כרטיסים?

Petrus

New member
"אני רק עובד כאן"

אני בסה"כ זמר במקהלה, והודיעו לנו שהכניסה לסטודנטים היא חינם, אז אני מפיץ את הבשורה. הקהל הרחב צריך לרכוש כרטיסים, ולמרות שלא נראה לי שהקונצרט כבר נמכר כולו וגם בערב הקונצרט יהיו כרטיסים, תמיד כדאי להזמין מראש.

GustavM

New member
אסור להחמיץ

אנדרה פעם סיפר לי על הקנטטה שלו "חלומות באספמיא".... ללא ספק מחשובי המלחינים החיים כיום בארץ.... וגם אדם נהדר... אני בהחלט אבוא.

cut2

New member
היידו כזה חמוד

אני עדיין מחייך כשאני נזכר בו מספר קצת על 'הטוחנת היפה', לפני הקונצרט(ים) המעולה שהיה בשטריקר לפני כמה חודשים... עוד מישהו חזה בפלא במקרה?

GustavM

New member
לא בקונצרט הספציפי הזה אבל כן

הוא נורא אוהב לספר על "הטוחנת היפה".... הוא גם עושה את זה נפלא... בביה"ס אני זוכר שהוא סיפר לנו על זה, ובקונצרט באקדמיה בירושלים...

cut2

New member
האמת שמה שהיה מופלא, בעיקר

היה הקונצרט עצמו. טנור מדהים ומרגש (שאמרו עליו בצדק שאין לו טכניקת-על, אבל הוא היה מצויין, והכי חשוב - טונות של הבעה וחיבור לטקסט והכל בטעם טוב) ופסנתרן מעולה, שיצרו בינהם כימיה מהנהדרות שפגשתי. אבל הדיבור המקדים של היידו היה פתיחה טובה לכל זה, כן. למדת/אתה לומד איתו קומפוזיציה?

היידו - אישיות מיוחדת במינה !

לא רק שכתב יצירה נהדרת ומרגשת שמביאה בתוכה הרבה אימאג'ים,כאדם הוא מדהים : בצניעות שלו ובטוהר המידות שלו. אולי אני נסחפת אבל המלחין הזה שבה את ליבי והיצירה שלו "חלומות באסמפיא" עוצמתית ולבצע אותה זה מעבר לכיף,זו חוויה ! מי שהיה בקונצרט יכל לראות את הקהל נעמד ומוחא כפיים בהתרגשות גדולה מס' דקות ארוכות !

למעלה