קונקשיין של שעה בציריך

jango99

New member
יש טיסה של סוויס מפריז לישראל עם 1 שעה קונקשיין בציריך.
האם אפשר לסמוך על זה? כי בעבר נאמר לי שרצוי שקונקשיין יהיה לפחות שעתיים מחשש לאיחור?
ותודה מראש למשיבים.

דניאלה1311

Active member
מנהל
שנים טסתי לארה"ב דרך ציריך עם קונקשנים של שעה ולפעמים אפילו 45 דקות ולמרות שכל פעם קיבלתי כמעט התקף לב מהלחץ
שלא נספיק מעולם לא פספסתי טיסה. כשהזמן היה ממש דחוק הם סיפקו רכב הריצו אותנו דרך קיצורי דרך והגענו בזמן אבל בדרך כלל
אין בעיה. אתה כנראה נוחת באותו טרמינל שממנו תטוס הלאה ואם זה לא אותו טרמינל יש רכבת כל שתי דקות.
אני חושבת שהם כל כך מנוסים והם לא היו נותנים שעה אילו חשבו שאנשים יפספסו טיסות. אפילו המזוודות תמיד הגיעו כך
שלגבי סוויס והקונקשן לדעתי אתה יכול להיות רגוע.

jango99

New member
אם בכל אופן יהיה איחור ולא אספיק לטיסה מציריך לפה, טיסה חליפית עלי או עליהם??

דניאלה1311

Active member
מנהל
אם האיחור נגרם בגלל שהטיסה יצאה באיחור ולכן פספסת את הטיסה ברור שזה עליהם. אם הטיסה הגיעה בזמן אין
כל סיבה שתאחר אלא אם החלטת לשתות קפה או לעשות קניון בדיוטי פרי. לכן יכולים לקרות כמה דברים אם האיחור שלך
למשל ואין יותר טיסות באותו יום לישראל אז תצטרך ללון לילה בציריך במלון על חשבונך או שיש טיסה ואולי הם יצ'פרו אותך
לעלות עליה ולא יבקשו כסף. אצל השוויצרים אני אף פעם לא יודעת איך הם יגיבו.

דווקא בציריך נתקענו בתורים בקונקשן. היה רק דלפק אחד פתוח לביקורת, ולא היה אכפת להם כשאנשים אמרו שהם מפספסים את טיסת ההמשך. כולם מספרים דברים טובים על הדייקנות שלהם, אבל לי היו איתם רק נסיונות ממש לא טובים, כולל עם סוויס.

דניאלה1311

Active member
מנהל
דווקא בציריך נתקענו בתורים בקונקשן. היה רק דלפק אחד פתוח לביקורת, ולא היה אכפת להם כשאנשים אמרו שהם מפספסים את טיסת ההמשך. כולם מספרים דברים טובים על הדייקנות שלהם, אבל לי היו איתם רק נסיונות ממש לא טובים, כולל עם סוויס.
אני משערת שהנסיון של שנינו שונה, כפי ששונה הנסיון של אחרים בנמלי תעופה וחברות אחרות. אבל, יש אנשים שחוששים משעה קונקשן בין טיסה אחת לשניה אז משנים את השעות, כמובן לפני שסוגרים את הטיסה עם חברת התעופה. יצא כבר שהיו לי קונקשנים של ארבע שעות (בארה"ב) ובגלל שביתה או עומס בלתי רגיל פספסתי טיסה למרות שהיו לי ארבע שעות. אבל כפי שכתבתי למעלה, חברת התעופה תמיד דאגה לי לטיסת המשך.

הזכרת לי קונקשן איום ונורא בדנבר. כל המערכות הממוחשבות נפלו, ונוצרו תורים של שעות. הם גם לא יכלו להעביר את המזוודות לטיסת ההמשך, אז הוציאו את כל המזוודות מכל הטיסות שהגיעו לאולם גדול, כדי שכל אחד ימצא את המזוודה שלו ויפקיד אותה לטיסה הנכונה. היו שם אלפים רבים של מזוודות, רובן בצבעים כהים ואחידים, ולאנשים לא היה כמעט סיכוי לאתר את המזוודה בתוך כל הדוחק הזה.
אני מקפידה לקנות מזוודות עם דוגמא בולטת, וכך הצלחנו למצוא את המזוודות שלנו, ואפילו להגיע לטיסת ההמשך. היה לנו קונקשן של שש שעות, והגענו לגייט ממש ברגע האחרון.
אני ממליצה לכולם לקנות מזוודות שקל לזהות מרחוק. זה עוזר גם כשהכל בסדר, וצריך רק לאתר אותן על המסוע.
בכל מקרה, אני מהאנשים שלא סומכים על קונקשן של שעה. לא אוהבת לרוץ בלחץ לטיסה הבאה, וכבר קרה לי שהמזוודות לא הגיעו איתי, אלא יומיים אח"כ.

דניאלה1311

Active member
מנהל
גם אני לא אוהבת קונקשן של שעה והפסקתי לטוס עם סוויס (לא רק בגלל השעה) והתחלתי לטוס עם בריטיש הבעיה שהקונקשן בלונדון היתרו הרבה יותר קשה מבחינת מרחק ההליכה משער לשער והבלאגן בטרמינל 5. לאחר כמה נסיונות עם בריטיש אני שוקלת לעבור לנסות חברת תעופה אחרת. השיקול של קונקשן הוא כדי לא לשבת 12-15 שעות במטוס אלא לחלץ עצמות אחרי 4 שעות טיסה לארופה, לשתות קפה להתרענן ואז להמשיך לעוד 8-10 שעות תלוי לאן טסים.
אני יוצאת מדעתי בישיבה כל כך ארוכה שלא לדבר על הגב התפוס. כיום עם הקורונה וכו' אולי בכל זאת אבדוק את החברות שטסות בטיסה ישירה לאחת הערים בארה"ב. בינתיים זה רק מחשבה עוד לא תכנון.

ניסינו פעם אחת לטוס עם אל על ללוס אנג'לס, אני ממש לא ממליצה. מטוס ישן, מאוד לא נוח, אין מערכת מולטי מדיה, וגם השרות לא משהו.
אנחנו טסים בדרך כלל לסן דייגו, כך שאנחנו כבולים לבריטיש. הם היחידים שטסים לשם ישירות, ואנחנו מעדיפים לוותר על קונקשן נוסף בשדות התעופה האמריקאים. לפני כמה וכמה שנים שיפצו לצערנו את היתרו, ומאז הוא ממש לא נוח.
למקומות אחרים בארה"ב, הייתי מנסה אפשרויות נוספות.

דניאלה1311

Active member
מנהל
ניסינו פעם אחת לטוס עם אל על ללוס אנג'לס, אני ממש לא ממליצה. מטוס ישן, מאוד לא נוח, אין מערכת מולטי מדיה, וגם השרות לא משהו.
אנחנו טסים בדרך כלל לסן דייגו, כך שאנחנו כבולים לבריטיש. הם היחידים שטסים לשם ישירות, ואנחנו מעדיפים לוותר על קונקשן נוסף בשדות התעופה האמריקאים. לפני כמה וכמה שנים שיפצו לצערנו את היתרו, ומאז הוא ממש לא נוח.
למקומות אחרים בארה"ב, הייתי מנסה אפשרויות נוספות.
אנחנו בדרך כלל טסים לשיקגו אם כי כבר טסנו גם ליוסטון ואטלנטה כי גם משם יצאו הטיסות ליעד שלנו במרכז ארה"ב שהן קצרות מאד. הכי קצר משיקגו ודי התרגלתי לשדה למרות שיש שם מדי פעם עיכובים גדולים בהגירה. בינתיים רוב הטיסות הישירות חוץ מלחוף המערבי הן לניו יורק ואני לא מתה לטוס דרך ניו יורק לכן אני בינתיים לא מתכננת כלום גם הענין של הווריאנט החדש של הקוביד 19 מדאיג.

גם אני כמוך. לא טסנו מאז שהתחילה הקורונה, ועדיין לא מתכננים את הטיול הבא.

למעלה