קוסטה ריקה - החוף הפאסיפי.

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
קוסטה ריקה - החוף הפאסיפי.

* הטיסה לקוסטה ריקה. רבות הן הדרכים להגיע לסן-חוזה, בירת קוסטה ריקה. אפשר דרך אירופה ואפשר דרך ארה"ב והבדלי המחירים עשויים להגיע ל כ 150$. המלצתי היא לנסוע באמצעות אל-על למיאמי ומשם להמשיך לסן-חוזה. גם ביטחון אישי וגם לא המחיר הגבוה יותר. אל-על וגם חברת לקסה , החברה הלאומית של קוסטה ריקה, לא גובות כסף על הובלת גלשן, להבדיל מחברות אחרות שכן גובות. המלצתי היא לצאת מישראל בטיסת לילה (0010 ) ותגיעו לסן-חוזה באותו היום בשעה 1700 . קחו מונית להקו (מרכז החוף הפאסיפי שעה וחצי נסיעה), אל תשלמו מעל 70$!! אני לא ממליץ לשכור רכב כי מחשיך בשעה 1800 והנהיגה בחושך בכלל לא נעימה. בקשו מנהג המונית שייקח אתכם אל בית ההארחה של איזו (IZU ) האשדודי בשם "לס אורקידס", בית הארחה מעולה שמנוהל ע"י משפחה נחמדה. מכאן והלאה תהיו בידיים טובות ויסייעו לכם בתכנון טיול הגלישה. מחירי השהיה בבתי ההארחה: בעונה היבשה (דצמבר עד יוני) כ 15$ ליום, בעונה הרטובה כ- 10$ ליום. מחירי התזונה ליום, בממוצע 10$. * התארגנות ראשונית: האם הבאתם גלשן??? המלצתי היא שלא!!! מעבר לסירבול והחשש כי הגלשן ייפגע, ישנו סיכוי סביר שהגלשן שלכם לא "ירוץ" על הגלים שם וכמובן סיכוי שיישבר בגלים החזקים. אם החלטתם להביא את הגלשן שלכם (כמו שאני עשיתי בטעות) אז דאגו לרפד אותו בשק שינה לפני שהוא מוכנס אל התיק שלו!!! חרבות נשלפות עדיף בהחלט. לא הבאתם גלשן?? ישנן חנויות גלישה עם גלשנים חדשים וגם משומשים, רוב הסיכויים שתמצאו שם גלשן המתאים למידות ולסגנון האהוב עליכם ואם לא... איזו יפנה אתכם אל שייפר מקומי שיעשה לכם גלשן מעולה במחיר של כ 330-350$ ואותו תמכרו לאחת החנויות או תביאו אותו לארץ. בנתיים תשכירו גלשן ל 3ימים בערך. איזו ידאג לכם שבבוקר מוקדם כבר תוכלו להשכיר רכב. מומלץ להשכיר רכב 4*4 ומומלץ מאוד להשכיר אך ורק מחברת השכרה שנותנת ביטוח מלא!!! 2 חברות: פיילס ונציונל. אל תתביישו להשוות מחירים ולהתמקח, בין 350 ל 400$ לשבוע כולל ביטוח זה סביר. * יוצאים לים: בחברת ההשכרה תקבלו מפות וגם טבלת גאות ושפל. טבלת הגאות ושפל היא קריטית!!! אל תהיו "ישראלים" ותבדקו עד כמה זה נכון. החוקים הם כאלו (בד"כ): שבירות חוף עובדות שעתיים לפני ואחרי הגאות. שבירות פי נהרות וריפים עובדות שעתיים לפני ואחרי השפל. הגאות והשפל מתקיים בכל 6 וחצי שעות בערך ולכן עפ"י השעה תצטרכו להחליט היכן לגלוש. * אחרי היום הראשון: נקרעתם ביום הראשון, פרקתם תסכולים מהגלים הישראלים האומללים, זה הזמן לתכנון מעמיק יותר של הטיול כולו. עליכם לקחת בחשבון אתרים שאסור לפספס!!! - בצפון ( 6 שעות נסיעה) - סלע המכשפות. - בצפון מערב (6 שעות נסיעה, כולל מעבורת) – מאל פייס וסנטה תרזה. - במרכז (עד שעה נסיעה) – הרמוסה, בוקה ברנקה, פלייה אסקונדידה, טולין, פונטה מאלה. - בדרום (6 שעות נסיעה) – פאבונס ובדרך דומיניקל. עבור גלים בצפון נדרש סוול צפוני, בדרום נדרש סוול דרומי, במרכז תופס כל סוול. השתמשו באינטרנט (WANNASURF.COM ) – החוף הקאריבי וראו את מפת הסוולים, איזו גם יעזור לכם וימליץ לכם. * מיידע תמציתי לגבי כל אתר נבחר: - בצפון: סלע המכשפות – גל מדהים שנשבר מול סלע ענק ונהר, צינור ל 2 הפינות כאשר הירידה לא קשה. בחודשים דצמבר-אפריל ישנן אחרי השעה 9 בבוקר רוחות מזרחיות חזקות ביותר (רסיסים בעניים). הגישה באמצעות סירה מפלייה דל קוקו (כ 200$ ליום) או באמצעות רכב שטח (טוב) לא בעונה הגשומה כאשר יש לעשות שם קמפינג ללא תשתיות. - באזור תמרידנו- (גאות) פלייה גרנדה, פלייה נגרה , פלייה אוויאנס, גלים מעולים. - בצפון מערב: מאל פייס – גל מעולה (גאות) שבירת חוף עם שבירה "רכה". פשוט ים "מפנק". סנטה תרזה – שבירת חוף חזקה יותר (גאות). - מרכז: פלייה הרמוסה – שבירות חוף מעולות וחזקות!!! (גאות). בוקה ברנקה – שבירת פי נהר מהגלים הארוכים בעולם!!! עד 1000 מטר פינה. מעל למטר גובה, מדהים! פלייה אסקונדידה – שבירת ריף מעולה. טולין – כמו הרמוסה, רק גבוה יותר. - דרום. פאבונס!!! – שבירת פי נהר, הגל השני באורכו בעולם!! עד 1800 מטר פינה בים שמעל ל 2 מטר. סוול דרומי טוב? לרוץ לשם ולא לעזוב עד שדועך הסוול. לא תמצאו טוב מזה. מומלץ נעלי גלישה טובות. * טיפים נוספים: - מה להביא בתיק? 2-3 שורטי גלישה, 1-2 לייקרות, 4-5 תישרט, נעלי אצבע טובות(!), משקפי שמש, קרם שיזוף, נעלי גלישה טובות, ליש ספר, גגון לרכב + גומיות, 2-3 תחתונים, כלי רחצה וגילוח, 2 מגבות, סבון לשטיפת בגדים, אולר (לא בתיק אישי). כל היתר מיותר!!!! תיק קטן וזהו. תגלו מהר מאוד שהלבוש הסטנדרטי הוא שורט גלישה וגופיה ונעלי אצבע. * לסיום: כמה שאכתוב, זה לא מספיק כדי לתאר. כמה שאתן טיפים, זה לא מספיק כי תמיד יש מה ללמוד. ישנם אין-ספור אתרים נוספים ומקומות חבויים. הגלים "לא אלימים", המקומיים נחמדים ומסבירי פנים, הטבע מדהים ביופיו!!!! על תקלקלו, אל תהרסו, אל תצעקו. פשוט תזרמו. בשפכי נהרות בשעת גאות (הנהר מתחבר אל הים), תמיד ישנה סכנה שאיזה תנין יצא לו פתאום.... אין לשתות מי ברז!!! יש מים מינרלים, קנו בקבוקים של 5 ליטר. סה"כ העלות לטיול תלויה במספר הנוסעים. אז יתחלקו ההוצאות על הרכב, שהיא ההוצאה הכבדה ביותר. טיסה: כ - 1200$ רכב: 400$ מתחלק למספר הנוסעים. תזונה: כ 10$ ליום. דלק: ממוצע של 10$ ליום מתחלק במספר הנוסעים. לינה: 10-15$ ליום. גן העדן לגולשים קוסטה ריקה!!!!!! ועדיין לא הייתי בקאריבי...

db24

New member
כמה תוספות קטנות .....

נסו לא להגיע לסאן חוזה אין מה לחפש שם ומסוכן הייתי שם שעה והספיקו לישדוד אותנו שם , עם בכל זאת אתם מגיעים לשם יש שם מלון בשם JOHNSON HOTEL כל המלון מלא ישראלים והם עושים גם מחיר מיוחד לישראלים , אבל ממש לא מומלץ להגיע לשם תוותרו על העיר הזאת . עוד חוף שממש לא כדאי לפספס זה פלייה נגרה בצפון : כאשר בטמרינדו עולה גל של חצי שם עולה גל של 4 מטר (20 דקות נסיעה מטרמינדו ) כמובן גל צינור מושלם אבל לשמאל בילבד , יש ריף די גדול שם מיתחת למים והחוף סגור בין 2 סלעיים עצומים בצד שמאל יש גם מסה של מים ככה שלא צריך להיתאמץ בשביל לעבור את הגלים גם בים גבוה . (לא למתחילים) לגבי הגלשן אני הבאתי את הגלשן מוסא שלי מהארץ וממש לא היתה לי בעיה איתו אפילו היסתדרתי איתו בים הגבוה של 4 מטר בנגרה פשוט עומדים כמה שיותר בקצה ואפשר להיסתדר , (למרות שכולם היו שם עם "גאנים" מינמום 2 מטר גובה של גלשן) וצחקו עלי עם 1.89 שלי אבל כמו שאמרתי אפשר להיסתדר לא מומלץ אבל אפשרי . תמיד תיסתובבו עם "טרבלר צ´ק" ולא מזומן אפשר ליפרות את זה בכל בנק ובמיקרה של גניבה מקבלים הכל חזרה . אני יחשוב על עוד דברים ויוסיף ..... בהרמוסה זהירות ראיתי שם 3 גלשנים מיתנפצים לחתיכות מול העניים שלי (למזלי לא שלי אבל של חברים שלי) .

mto

New member
ראש - כל הכבוד

על המאמר באמת מעניין. מה שמעניין עוד יותר הוא שאתה ממליץ מאוד אבל הבחור השני...אומר לא להגיע לשם. אז מה התשובה הנכונה ?

R-o-i

New member
כמה שאלות

קודם כל תודה רבה לשניכם על המידע, עכשיו ככה מה הכוונה אולר אבל לא בתיק אישי ? ועוד שאלה אחת מה קורה שם עם בוגי ? רועי

resh0

New member
בגלל הביטחון בטיסה.

מומלץ שיהיה איתך אולר לכל מיני שימושים, אבל במטוס תשאיר את זה בתיק שהולך לתא המטען. אם אתה חייב תיק אישי בעליה למטוס (ובאמת שאין בו שום צורך), יחרימו לך אותו בבדיקה הבטחונית. בוגי? למה לא. זה "עובד" גם שם.

resh0

New member
הוא התכוון לעיר הבירה.

גם אני לא "איבדתי" שם כלום ולכן משדה התעופה נכנסתי ישר למונית. לידיעתכם: עיר הבירה לא מצויה על הים. ה"בחור" לבטח ממליץ להגיע לקוסטה ריקה... אין מי שלא ימליץ לך להגיע לשם!!

db24

New member
כמו ש RESH אמר היתכוונתי שאין

מה לעשות בעיר הבירה סאן חוזה היא נימצאת במרכז המדינה ולא קרובה לים וףפשוט אין מה לחפש שם . אבל על קוסטה ריקה אני ממליץ בחום פשוט חוויה שאסור להפסיד .

zvikel

New member
אחלה מידע....

אני משתחרר בנומבר השנה והכתבה הזאת באה לי ממש במקום לפי מה שאני רואה המחירים לא יקרים והבעיה הכספית הגדולה ביותר היא הטיסות כשאצלנו קיץ בקוסטה זה העונה הגשומה? איך אני נהיה חבר בפורום ?

resh0

New member
העונה הגשומה: יוני עד דצמבר.

אין הבדל משמעותי בגלים, רק שבעונה הגשומה יש יותר סוולים, אך הים חום בגלל זרימת הנהרות. אבל להבדיל מארצנו, איכות הגל לא נפגעת לנוכח ה"חומיות". ישנם מקומות שצבע המים אפילו שחור!!! אבל אין להבהל מזה. הטיסה אמנם יקרה, אך הפיצוי הוא במחיר לינה ותזונה נמוך. במילים אחרות: אם תסעו 4 חברה ל 3 שבועות, יישאר לכם עודף מ 2000$ .

למעלה