קוסם מתחיל

Marks103

New member
קוסם מתחיל

היי, ראיתי היום את הקטע עם ההקלטה, שהוא אמר לה "תחשבי על השש יהלום" וכו', והייתי רוצה לנסות את זה. איך לדעתכם צריך להקליט? למישהו יש ניסיון בעיניין? מבחינת איך עושים הקלטה שלא תשמע או שתשמע רק בתת-מודע? תודה!

LiranTheWizard

New member
לא חייבים להשתמש בהקלטה

אפשר גם לעשות משהו קטן לחפיסה (שאיננו נראה לעין בלתי מאומנת) שיגרום לאיש הממוצע מהרחוב לבחור בקלף מסויים.

BolraK

New member
לא כך עובד הקסם

אוף אנשים....מספיק להיות תמימים. נראה לך שבאמת ככה עובד הקסם? אוי ואבוי אם היה אפשר לעשות כאלה דברים בכזאת קלות.....כל האונשות הייתה מתפרקת חחח... תחשוב שכל מחבל היה יכול לשלוח שיר לרדיו שיגרום לאנשים לקפוץ מהגג למשל.... הקלטתי את התוכנית, אני עוד מעט אנסה לגלות את הטריק שמאחורי הקסם, למרות שבדרך כלל הם עורכים את הדברים בצורה כזאת שאי אפשר לגלות את הטריקים, אפילו את הפשוטים ביותר.

MasterCool

New member
גם אני חושב כמוך..

הוא סתם מתעתע בכם, לא כל קסם שהוא מסביר איך הוא עשה, ככה הוא באמת עשה, זה סתם לגרום לכם להאמין שזה משהו תת הקרתי/תת מודע (מה שתרצו!) אבל בתכלס יש פה טריק קטן, שכל קוסם, יכול לעשות..

LiranTheWizard

New member
אתה באמת חושב

שמישהו ייקח סיכון שמסר תת-הכרתי יעשה את העבודה? תאמין לי שיש חפיסות קלפים שמאפשרות לך לבצע קסמים בלתי יאומנו. John Kennedy's Mind-Power Deck היא דוגמה לחפיסה כזו ויש עוד חפיסות אחרות. לא אמרתי שהוא השתמש בזה אתמול.

homerJsimpson

New member
אז איך תסבירו את העובדה

שהיא החביאה את המלכה? ראו אותה בפירוש- לוקחת קלף ומתיישבת עליו. אין שום טריק בעולם שמסוגל לגרום לבנאדם לעשות משהו בלי שהוא יזכור את זה.

LiranTheWizard

New member
את החלק הזה לא ראיתי

אולי פספסתי אותו. אם היא ישבה על המלכה אז נחמד ביותר. אני לא יכול לערוב לכך שמעורב כאן מסר תת-הכרתי. אל תשכח - זה לא בשידור חי. יש כל מיני דברים שאם היינו יודעים אותם היינו מאוד מתאכזבים (לא רק שיתוף פעולה, ישנן עוד דרכים רבות). לכן, אהבתי את קלף חזק - התוכנית שודרה בשידור חי והקסמים שם היו לא פחות טובים. ליאור פשוט יודע להציג מנטליזם במיטבו. בצורה הנכונה. נראה שחייבים פשוט לראות מופע שלו כדי להבין.

ll191

New member
עד כמה שאני זוכר

לא רואים אותה יושבת על הקלף באופן מפורש, רק רואים אותה מורידה את היד מהשולחן ולצופים נוח לחשוב שכשהיא מורידה את היד היא מתיישבת על הקלף.

johnnygoodboy

New member
אתה טועה לדעתי

ראיתי את ליאור מנור בהופעה וראיתי את נמרוד הראל בהופעה. אין בכלל מה להשוות. ליאור מצחיק והכל אבל אתה לא מרגיש שזה משהו שלא יאומן שקורה לך מול העיניים. ראיתי את נמרוד בהופעה לפני חודש בערך במלון באילת ווהיתה שם מישהי שפשוט בכתה בזמן שהוא גילה לה את הטראומה שלה וכאילו מחק לה אותה (הוא עשה משהו כזה בדיוק בעונה הראשונה, ולמרות שלדעתי זה טריק זה עדיין נראה מפחיד) ואחרי זה היא חיבקה אותו כאילו הוא הציל אותה וכל הקהל התרגש. זה משהו ברמה אחרת לגמרי. אצל נמרוד אתה מרגיש שיש מישהו עם כוח על הבמה, אצל ליאור זה יותר בידורי (ליאור נורא מצחיק). ואגב לדעתי רון פרשט נותן הופעה יותר טובה מליאור, גם אותו ראיתי חי והוא פחות מצחיק אבל יורת מושך לראות, זה רק כריזמה לדעתי. ולגבי התוכניות טלויזיה: קלף חזק היה מרדים אותי חזק. אין בכלל מה להשוות. זאת היתה תקופה אחרת ועוד לא ידעו לעשות אז מנטליזם בטלויזיה, זה היה משעמם כמו היורש.

LiranTheWizard

New member
יכול להיות שבגלל שראיתי

יותר מדי קסמים כל השנים האלה אז קשה לי להתרשם באמת מדברים חדשים. תראה, אין לי מושג באמת איך נמרוד עושה את כל הדברים שלו. אני מסוגל לעשות את מה שהוא עושה בעזרת שיטות שאני מכיר. אין לי מושג אם מדובר באותן שיטות. אני םג לא משתמש בפסיכולוגיה - מעט מאוד סוגסטיות ואני גם לא עובד על התחום הזה יותר מדי. בשאלה למה אני חושב שהתוכנית "קלף חזק" היא התוכנית הטובה ביותר, התשובה היא מכיוון ששם ראית קסמים כמו שאני אוהב - כלומר, פחות פסיכולוגיה. אני מאוד אוהב מנטליזם אבל ליאור ידע להכניס קלפים, מטבעות, חבלים, זריזות ידיים וכו'. היום כולם עושים את אותם דברים במנטליזם - זה מתחיל להיטחן מכל הכיוונים לדעתי.

BolraK

New member
מה כבר אמרתי../images/Emo12.gif

סתם חחח....תקרא שוב את ההודעה שלי, אני לא חשבתי לרגע שהקסם פועל על מסרים תת הכרתיים..להפך- אני אומר שהקסם עובד על איזה טריק הרבה יותר פשוט.

Mush room

New member
לדעתי לא.

אני חושדת שהיא הופנטה לפני הקטע עם הקלפים, וחלק מההפנוזה היה שהיא לא תזכור שהיא הופנטה. אין לי הסבר אחר.

למעלה