קוסמטיקה ושינויים תחת איזמל המנתחים

shelycat

New member
קוסמטיקה ושינויים תחת איזמל המנתחים

מה עמדתכן בנושא ניתוחים קוסמטיים? האם יש הבדל לדעתכן בין ניתוח קוסמטי "רגיל" לכזה שחלק מהסיבות אליו הן בריאותיות או שלמשל תפיסת "טרמפ" על ניתוח למטרה אחרת באזור ובדרך גם הרופא תיקן פגם קוסמטי מסוים שם? למשל ניתוח אף לשם תיקון בעיה כלשהי שבדרך כבר שינו/קיצרו את צורתו? האם ניתוח להגדלה/הקטנת שדיים הוא לגיטימי והאם דעתכן על כך תשתנה אם למשל הקטנת השד תהיה כדי למנוע כאבי גב ולא רק קוסמטית, האם הגדלת שדיים לצורך השוואה בגודל בין השדיים יותר לגיטימית מסתם הגדלה לשם היופי? האם לדעתכן הקטנת שדיים יותר לגיטימית מהגדלה-אם בכלל? האם מבחינתכן ניתוח קוסמטי הוא בדיוק כמו תספורת/צבע חדשה או בשנות הנעורים תיקון צורת הלסת/שיניים אצל אורטודנט? האם יש הבדל לדעתכן בדרגת התיקון הקוסמטי כדי להשפיע על דעתכן בנושא, האם פילינג כימי לגיטימי יותר כיון שהוא פחות פולשני משיטות אחרות לחידוש העור או שמא להפך? האם יש כאן כאלו שעברו ניתוח קוסמטי כלשהו?

shelycat

New member
ותוספת...

האם יש הבדל לדעתכן ומבחינתכן בין מחט המקעקע לבין איזמל הניתוח? האם האחד יותר לגיטימי מהשני? והאם אתן בכלל רואות קשר בין הנושאים הללו ניתוחים קוסמטיים וקעקועים שלא לדבר על קעקוע של איפור קבע?

לדעתי

ניתוח פלסטי הוא דבר לגיטימי. היום זה כמו לשים איפור או קרם- ואם אפשר לשפר, אז למה לא? שלא לדבר על קעקועים או איפור קבוע- זה ממש שטויות. אני מדברת על הגדלת חזה, שאיבת שומן, ועוד. מצד שני, כן הייתי מתייחסת אחרת לאשה שהקטינה חזה בגלל בעיות גב, מאשר מישהי שעשתה זאת מתוך צורך להראות טוב יותר (חינוך פולני.... כולם היפוכונדרים... ואם יש סיבה בריאותית זה יותר שווה...). ומהצד השני, לעיתים בחורות שעברו הגדלת חזה משמעותית נראות בעיני מגוחכות ( פמלה אנדרסון למשל...) כאילו- אף אחד לא שם לב שפתאום הפכת ממידה A למידה DD ??????? צריך לשמור על פיגורה שנראית טבעית ומחמיאה. והאמת? אם היה לי כסף הייתי בשמחה עוברת המסת שומנים....

danonit

New member
מה עמדתי...

מה אני יכולה כבר להגיד - אין לי איזה עיוות איום ונורא בגוף שעושה אותי אומללה, מוריד את הדימוי העצמי שלי מתחת לאפס ומונע ממני כל הצלחה בחיים עד כדי כך שאהיה מוכנה לעבור ניתוח עם כל מה שכרוך בו לתיקונו... מצד שני אני גם לא מאלה שעסוקות עד מעל הראש במראה חיצוני - וקשה לי להבין את אלה שכן, ועד כדי כך שהן חושבות שאם יהיה להן חזה יותר גדול יהיה להן יותר טוב בחיים... אז אני לא יודעת אם יש לי זכות לשפוט. אם יש אנשים שניתוח אף משפר להם משמעותית את איכות החיים - או לפחות גורם להם להרגיש יותר טוב עם עצמם אז למה לא?

ניקול3

New member
ודעתי בעניין...

לכאן ולכאן, מצד אחד כמו שדנה אמרה, אם זה מה שישנה את החיים ליפים (קשה לי להאמין, אבל שיהיה...) אז מה טוב. מצד שני לפעמים ממש מעצבן אותי שנשים צריכות (אומנם מבחירה) לעבור ניתוח שהוא רחוק מלהיות נעים או קל, להחדיר עצמים זרים לתוך הגוף (בלוני הסיליקון כמובן), וכל זאת למה? כדי להגשים את הפנטזיה של הגברים
אני בדרך כלל לא פמיניסטית קיצונית, אבל הנושא הזה מרתיח אותי. אני לא כועסת על אותן נשים, אלא יותר על החברה שלנו שייצרה כזו אווירה שבה מישהי בכלל תחשוב על אופציה כזו. ה´פאק´ כאן הוא שהבטחון העצמי של רובנו קשור קשר הדוק למראה החיצוני, ואם הוא לא עומד בסטנדרטים שהחברה קבעה, אז ככה עלול גם להראות הבטחון העצמי - וחבל. ברור שגם אני נקלעת לחשיבה הזו, אני לא חסינה. אבל בכל זאת כשאני חושבת על זה אני

shelycat

New member
...........

דרך אחרת קצת להסתכל על הדברים: אני בכיתה י"ב עשיתי ניתוח אף, לא בגלל שהביטחון העצמי שלי היה נמוך או תלוי במראה חיצוני-להפך הביטחון העצמי שלי היה כמו בהחלט קיים ושריר ולפעמים אפילו בולט מידיי, לא כי היה לי אף נורא ואיום-הוא לא היה יפה ובהחלט יכול היה להראות יותר טוב, לא כי לא הייתי מושכת או לא יפה בעיניי הסביבה או בעיני עצמי-לדעתי נראתי מצוין ולא חסרו לי חברים חברות וגם מחזרים, ולא, לא ציפיתי לשינוי גדול בחיי עקב קיצורו של החוטם שלי וזה באמת לא הביא שום מהפך בחיי-יהיה טיפשי ללחשוב שתסרוקת תשנה את חיי אז למה ניתוח קוסמטי צריך? ובכל זאת מה הביא אותי לעבור את הניתוח הזה? הרגשתי יכולתי להראות יותר טוב, התייחסתי אל זה כמו אל שינוי בתסרוקת, הניתוח היה פשוט, קצר ולא מסובך, כבר כשהוא הסתיים התרוצצתי לי שם בביה"ח, כשחזרתי הביתה אחרי שהורידו לי את "הגגון" מהאף קפצתי לספר שלי להסתפר וביום שאחרי כן כשחזרתי ללימודים כמעט כולם היו בטוחים שכל מה שהשתנה הוא התסרוקת שלי כיוון שהניתוח הביא את האף שלי למראה הטיבעי הנכון והפרופורציונלי בפנים שלי-היכן שהטבע פישל. את השינוי לא עשיתי למען החברה, או איזה גבר או בגלל שהדימוי העצמי שלי היה נמוך, עשיתי את זה למען עצמי כי למרות שהרגשתי טוב עם עצמי ועם איך שאני נראית ידעתי שאני יכולה להראות אפילו יותר טוב-אז למה לא בעצם? למה להתייחס לניתוח קוסמטי/פלסטי כאל יותר מאל שינוי בצבע השיער (ואני לא צובעת שיער), או שינוי מבנה לסת/שיניים, או אפילו כאל יותר מקעקוע שבא סך הכל להוסיף ולשפר את המראה?

ניקול3

New member
זה נכון. אם זה ניתוח פשוט שמשמח

אותך, אז באמת למה לא. תראי אני לא שוללת כלום. למעשה חברה שלי עשתה ניתוח הגדלת חזה ואני הייתי הראשונה שפירגנה לה. וזה רק מראה שמתרגלים להכל. אבל שוב, כשאני חושבת על הגדלת חזה, אני מצטמררת, ולא יכולה להמנע מהמחשבה שאישה עוברת ניתוח שהוא ממש לא נעים, וכל כך, כל כך לא טבעי (החדרת עצם זר מתחת לעור!) בשביל מה? להיות סקסית. ובשביל מי? הגברים.. הם באמת שווים את זה? גבר שלא מקבל אותך כמו שאת שווה שתעברי בשבילו כזה סבל
ואני מדברת ספציפית על אותן הנשים שהבעל או החבר שלהן משכנע אותן לעבור את הניתוח. כנראה שבתשובה לשאלה המקורית שלך, כן, אני רואה הבדל בין ניתוח הגדלת חזה לבין שאר ניתוחים. (האמת שלא חשבתי על זה בצורה כזאת עד עכשיו...). את רואה גרמת לי לחשוב וללמוד משהו חדש על עצמי

shelycat

New member
אין בעד מה!

בכל אופן אני מכירה שתי בנות שעברו ניתוחי חזה: האחת כדי להקטין כיוון שהוא גרם לה להמון בעיות גב. והשניה שהיא חברה טובה שלי הגדילה רק שד אחד שיהיה שווה בגודלו לשד השני ,הם היו בגדלים שונים כתוצאה ממשהו לא ברור, בעלה דרך אגב תמך בה בעיניין אבל לא ראה את זה כהכרחי והיה מרוצה מהמצב כמות שהוא. ודרך אגב החבר שלי בתיכון היה נגד השינוי הזה באופן מוחלט ובוטה והיה מרוצה ממני גם לפני הניתוח ומאוד לא רצה שאני אעשה אותו.

סיגל2

New member
אני לא בעד ניתוחים פלסטיים אם הם

שלא לצורך ורק למען להיראות יותר יפים. אם אין ברירה וחייבים לעשות ניתוח פלסטי במקרה של חס וחלילה תיקון פגמים/עיוותים או במקרה של כוויות לנסות ולשחזר את האיבר ואם זה בפנים אז על אחת כמה וכמה, אז אין ברירה. אבל ללכת סתם ולנתח נראה לי מיותר. מי שמרגישה צורך בכך וזה מה שיעשה לה טוב שתעשה זאת אבל אני יודעת על עצמי שאני לא אעז לעשות זאת בשום שלב של החיים שלי.

Ronnie*

New member
גם אני...

עשיתי ניתוח אף. בכיתה י´. לא ציפיתי שזה ישנה לי את החיים, וזה לא שינה, אבל הפרופיל שלי הרבה יותר יפה, וסוף סוף קיבלתי את האף שאיתו הייתי צריכה להיוולד
גם אחותי הקטנה הלכה בעקבותיי ועברה ניתוח אצל אותו מנתח (מצוין), ועכשיו אנחנו עוד יותר דומות ממה שהיינו קודם...

shelycat

New member
רוני ואוסנת אם אפשר.......

אם אפשר לשאול איפה ואצל מי עשיתן את הניתוח? אולי יש לנו עוד משהו במשותף חוץ ממה שאנחנו יודעות עד כה
?

shelycat

New member
אני עשיתי אצל לויאב

הוא עבד בזמנו באמריקאן מדיקל סנטר בראשל"צ. סתם הסתקרנתי עד היום דווקא רוב האנשים שהכרתי שעשו ניתוחי אף היו גברים/בנים.

Ronnie*

New member
אצלי זה דרך קשרים של סבתא שלי

שהיא אחות... גם אחותי עשתה אצלו את הניתוח, וגם דוד שלי. וגם שלחנו אליו עוד כמה אנשים...

אוסנת123

New member
דר´ גבי אלישווילי

הוא מנתח בסניטס בבית הרופאים בת"א (שם אני עברתי את הניתוח) ובדר´ סנטר בדיזינגוף ובמכון בחולון. הגעתי אליו דרך חבר של אחי שעבר אצלו את הניתוח. החבר הזה של אחי - כל המשפחה שלו נותחה אצל הרופא הזה שהוא גם ידיד של המשפחה שלהם.

fila

New member
......

לי אין שום בעיה עם זה! אני מניחה שאם היה לי המון כסף הייתי עושה לעצמי מקצה שיפורים, וזה אך ורק בשביל ההרגשה שלי ובתנאי שלא אפחד (כי אני אפילו לא עושה ניתוח לייזר בעיניים מהפחד
), אני גם לא שופטת את אלו שכן עושים ניתוחים, מישהי שעובדת איתי עשתה ניתוח להגדלת חזה, היא פשוט פריקים של הגוף שלה ומטפחת את עצמה שומרת על גיזרה (אני מודה שהיא מנסה להראות כמו בת 16), אבל היא אמרה לי שכל החיים רצתה ללכת עם חולצות צמודות ובגד ים והיתה נבוכה מאוד מזה שאין לה חזה, אז היום יא פורחת ומאוד מאושרת מהתוצאה, אז אז מה? שיהיה לה לבריאות! לדעתי אין צורך להלחם בעצמנו ולהמנע מלעשות מה שטוב לנו!

אמיקה

New member
נקודה למחשבה...

באופן כללי אין לי שום בעיה עם "מקצה שיפורים" פלסטי, במיוחד למי שמפריע מאוד איזה פרט בגופה (בד"כ אף) ואפילו אם אובייקטיבית זה לא יותר מ"שד פרטי" קטן וזניח .. אבל - לפני אי אלו שנים כתבתי עבודה סמינריונית על רשלנות רפואית ומה אני אגיד לכן? זוועה. נכון שמדובר מקרים חריגים (לא בדקתי סטטיסטיקה) אבל תיואר המקרים כ"כ זיעזע אותי (ומדובר במקרים קוסמטיים "פר-אקסלאנס", במיוחד אף) שנשבעתי לעצמי שאיך שלא יהיה - אני את הסיכון הזה לא נוטלת. (וזה, מבלי שדיברתי עם הסיכונים האינהרנטיים שבהרדמה כללית). ז"א תתארו לכם מקרה של בחורה שהלכה לניתוח אף פשוט יחסית ומחמת רשלנות רפואית נהיה לה משהו כזה מזעזע שאפלו השופט (בן יאיר?) לא מצא מילים עדינות לתאר את גודל הזוועה (משהו "מתדלדל" כזה, מעוות לגמרי - ע"פ פסה"ד). בעבודה שלי נתקלתי בלא פחות מ - 12 פס"ד רק על זה. תוסיפו לזה את כל נושא הסיליקון בחזה והסיפורים המזעזעים (שוב, מתוך פסיקה ומאמרים מוסמכים) של דליפת החומר וההשפעות המסרטנות וכו´.. מזעזע!! ויש עוד מספיק דוגמאות לצערי. זה, לדעתי ההבדל בין ניתוח קוסמטי "טהור" לבין ניתוחים אחרים. אם חייבים - אז חייבים, ואין כל רע , לדעתי, "לתפוס טרמפ" כמו שכתבת.. עניין של טעם, ממון ופתיחות לנושא. אבל אם לא חייבים? - דחילק, צריך לקחת בחשבון את הסיכונים, ובד"כ - שוב, לדעתי - זה ממש, אבל ממש לא שווה את זה..

אוסנת123

New member
עברתי...

לפני 4 שנים ניתוח באף (בגיל מאוחר יחסית - הרוב עוברות את זה בתיכון אני חיכיתי עד לאוניברסיטה, פשוט לא היה לי אומץ...) היה שווה כל גרוש. לא כאב, לא היה סבל, לא היו תופעות לוואי, היה מנתח מעולה שקיבל המלצות מעולות וראיתי עבודות שלו על בנים ובנות. לא היתה שום סיבה רפואית בגללה החלטתי לעבור את הניתוח ואני חושבת שאיבר כמו אף (שבכל זאת זה אחד הדברים הראשונים שבולט לך כשאתה מדבר עם בן אדם) זה משהו ששונה מהגדלת חזה וכל האחרים. פחדתי פחד מוות לפני הניתוח והיום אני לא יודעת מה הייתי עושה אם לא הייתי עוברת את הניתוח - זה לא שהייתי אדם חסר בטחון ונחבא אל הכלים לפני - ממש לא, אבל היום הרבה יותר נוח לי עם עצמי. חשוב לציין שעברתי את הניתוח מהחלטה שלי עם עצמי ללא לחץ של הסביבה. והתגובות היו מדהימות!! הורים שלי היו קצת היסטריים (כצפוי), סבתא שלי הפתיעה ותמכה במקום לפחד, והחברים ששיתפתי מאוד תמכו. אלה שלא שיתפתי היו מופתעים לטובה. פשוט חזרתי מחופשת פסח עם אף חדש...

למעלה