קופות חולים

קופות חולים

ראיתי חלק מההודעות בענין וברצוני לתת לכם מבט מ"בפנים". אין ויכוח כי בשנה שנתיים הראשונות הטיפול צריך להיות בבתי חולים - פונסטי או לא פונסטי - לא חשוב כרגע. לאחר גיל שנתיים ניתן בהחלט להעביר את המעקב שרובו שמרני לקופות, בהן עובדים רוב האורתופדים אותם אתם מכירים מבית החולים כרופאים עמאיים. גם לכם זה יצא יותר נוח (ימי עבודה, קביעת תור לשעה הרבה יותר מחייבת מבבית החולים, תנאי המתנה וכו). אם צריך ניתוח בגיל יותר מאוחר כפי שקורה לפעמים, תניד תקבלו הפניה לבית החולים שתרצו, וגם הפקידים קשובים יותר להפניה שמקורה ברופא מהקופה. ידע זה נכון לגבי מכבי ומאוחדת בהן אני עובד, אין לי מידע לגבי כללית/לאומית. דר' אורי גבעון

תודה על המידע.

אניממסכימה בעיקרון אם מה שכתבת. אבל בתור הורה הייתי רוצה לראות את הילד שלי במעקב אצל מי שאני בוחרת. כך שלמשל אם יש מקרה של חזרה שאני אסמוך על הרופא שיגלה שצריך, או שיתן לי את המידע שאני רוצה. שוב המון תודה שנכנסת לפורום.

ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אם אני מבינה נכון אתה אורטופד. נשמח לשמוע יותר על המומחיות שלך. האם אורטופד ילדים? טוב שיהיה בפורום גם רופא שישלים את התמונה וייעץ. לגבי המעקב - גם הרופא המטפל שלנו אומר שאחרי שנתיים אפשר לעשות מעקב בקופה ולבוא אליו, לבית החולים, פעם בשנה. הוא נותן הנחיות מפורטות לאורטופד מה לבדוק ולמדוד. אבל מה שאותי מרגיז זה הטרטור שמטרטרים אותי סתם, להסביר כל כמה חודשים מהתחלה למה המעקב בהתחלה חייב להיות במרפאת בית החולים שמתמחה בנושא. מההכרות שלי עם מכבי (ולא רק בנושא הזה) אני יודעת שלפעמים יטרטרו אותי קצת אבל תמיד אני והמשפחה שלי נקבל את הטיפול הטוב ביותר. וזה הרי בסופו של דבר מה שחשוב.

ברוך הבא

סוף סוף באמת מבט מבפנים. ספר לנו קצת על עצמך, איפה אתה עובד?, האם אתה אורתופד ילדים וכד'. אני כמו חברותיי, חושבת שחשוב שהילד ימשיך את הטיפול איפה שהתחיל אותו, בבית חולים, לאורך כל הדרך, מניסיון, יש שם רופאים טובים ומקצועיים לא פחות טובים מקופות החולים. נשמח אם תשוב ותתרום מנסיונך ומהידע שלך לפורום שלנו, ואף תעשה לנו עוד "יחסי ציבור". חג שמח אורית

קופות ובתי חולים.

לגבי המומחיות - אני אורתופד ילדים בשיבא, וכן במודיעין ובנתניה. מידע נוסף נית לראות בפורום שלי ב www.starmed.co.il. הרופאים בקופות החולים הם לרוב אותם רופאים שאתם מכירים מבית החולים. רובנו לא יכולים להתפרנס רק מהעבודה בבית החולים ועובדים כרופאים עצמאיים בקופות. תמיד ניתן לברר היכן עובד אחד הרופאים החביב עליכם, ולהמשיך איתו לאחר השנה השניה. בוודאי שהרופאים בבתי החולים אינם פחות מקצועיים, הם פשוט אותם אנשים במחצית השניה של היום. כאשר את יכולה לבוא עם ילדך לאותו רופא בלי להפסיד יום עבודה, יש בכך יתרון כל שהוא. שוב, אני חושב שהטיפול ב clubfoot צריך להיות בבית חולים בשנתיים הראשונות. אחת השיטות היעילות למאבק בפקידים היא לומר בשלווה: "אם אתם לא רוצים לאשר את הביקור בבית החולים - אין בעיה. אני רק מבקשת את זה בכתב עם חתימה וחותמת, ואז אשקול את צעדי" עובד כמו שמן קיק... דר' אורי גבעון

למעלה