קופטית

motorist

New member
קופטית

הבנתי שהשפה הקופטית נכחדה מדוברים ילידיים. האם היא עדיין חיה בקרב האקדמיה כמו היוונית העתיקה והלטינית?

john1987

New member
לעניות דעתי

חלק מהמצרים הנוצרים משתמשים בה בכנסייה.

היא חיה עדיין באקדמיה

למיטב ידיעתי קופטית נלמדת כקורס לתואר ראשון בבלשנות באוניברסיטה העברית. אין לי מושג אם עדיין מדברים או משתמשים בה לתפילה לפי דעתי היא נכחדה לחלוטין

cailinalainn

New member
קופטית חיה בירושלים

במסגרת החוג לבלשנות (ולא רק לתואר ראשון) והיא נחשבת לאחת השפות החשובות שניתן ללמוד בחוג. למי שמעוניין ללמוד לבד - יש ספר שנכתב ע"י ראש החוג, פרופ' ששה-הלוי.

eladvvv

New member
שפה מתה

הקופטית היא השלב האחרון של השפה המצרית והיא שמשה את תושבי מצרים הנוצריים, זו הסיבה שהיא הפכה אחת משפות הקודש. המקרא והברית החדשה תורגמו לקופטית, כנראה החל מהמאות 2-3 לספירה פעמים רבות, גם בימי הביניים. ע"פ חקירת הנוסח, נראה כי התרגום הסתמך גם בספרי המקרא על התרגום היווני. אינה מדוברת היום.את הקופטית ניתןללמוד באוניברסיטה אך אינה מדוברת כיום.

eladvvv

New member
הפרוסית כן מדוברת

השפה הפרוסית דווקא כן מדוברת כיום ע"י מיעוטים בגרמניה ואף ניקראת FRISIANI SORBIAN. אגב, בעבר שהתיה גרמניה מחולקת נקרה פרוסיה המערבית ופרוסיה המזרחית.הפרוסית לא מלומדת באקדמיה בארץ. אלעד

eladvvv

New member
פרוסית=דנית

עם השנים הפכה הפרוסית למה שנקראית היום: דנית

motorist

New member
אני מבולבל

הרי פרוסית היא שפה בלטית ופריזית ודנית הן שפות גרמאניות. האם שפה יכולה לעבור משפחה?

john1987

New member
*מרים גבה*

אני די בטוח, למעשה אני מאוד בטוח, שדנית היא שפה סקנדינבית ממוצא גרמאני בעוד שפרוסית היא שפה באלטו-סלאבונית מתה, או כך לפחות טוען ספר הבלשנות היסטורית שלי (Historical Linguistics by R. Trask - מומלץ) אלה אם כן אתה מתכוון למשהו אחר שבמקרה נושא את השם "דנית"? אגב, פריזיאנית היא לא השפת אחות של אנגלית (יותר קרובה לה מגרמנית, לדוגמה)?

eladvvv

New member
לכל מרימי הגבה והמבולבלים:)

אכן הפרוסית היא שפה באלטו-סלאבונית, אך אינה מתה. היא מדוברת עדיין בגרמניה בקרב הדנים המצויים שם. הרבה מילים בפרוסית , מבחינה הסטורית נכנסו אל הדנית. ניתן לומר שהדנית התפתחה מהפרוסית ולפרוסית חלק מכריע בהיווצרות השפה הדנית. כן שפה יכולה לשנות משפחה וזה תלוי המון מבחינה גיאוגרפית וסוציולינגוויסטית. על כן השוותי את הדנית לפרוסית ממנה היא באה. אלעד

למעלה