קופידון
או אולי

TAINTED SAINT

New member
קופידון ../images/Emo23.gif../images/Emo189.gif או אולי ../images/Emo23.gif../images/Emo190.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

CUPID,או קופידון בעברית,בנם של מרקיורי וונוס לפי המיתולוגיה הרומית,ואל האהבה לפי המיתולוגיה היוונית[רק שהם קראו לו "ארוס" EROS,קופידון כהתגלמות האהבה,מסמל את התאווה,התשוקה ושאר הבעיות הנוצרות כתוצאה מרגש בעייתי זה.... בדרך כלל מתואר כילד מעורטל,מכונף,לעיתים עיניו מכוסות [כדי לסמל את עוורונה של האהבה],ובידיו קשת וחצים שאמורים לעורר אהבה בלבבותיהם של אלו שיפגעו בהם... קופידון שמתואר לא פעם כשובב ותעלולן לא קטן,בעל חוש הומור ונטיה לנודיזם.... מי כאן לא נפגע מחיציו
מי מצא\ה עצמה מאוהב\ת עד טרוף באדם הלא נכון בגלל התעלולן הקטן
מי כאן מטיל\ה ספק בקיומו
תורכם,אצטרף בהמשך... TAINTED SAINT

orli997

New member
אהה זהוא האשם?../images/Emo153.gif

כפרה עליו עשה לי שרות גדול, תזכירו לי לשלוח לו כרטיס ברכה ליום השנה לאילנות

TAINTED SAINT

New member
יקירתי....סליחה....התבלבלת מעט....../images/Emo24.gif

פאן הוא זה המקושר ליערות...לא קופידון.... פאן הפוחז,אוהב הנגינה בחליל,יין ואורגיות תחת כל עץ רענן.... פאן בעל פרסות התיש... נעזוב אותו בשקט כרגע,בסדר ? קופידון ! ! ! בסדר ? TAINTED SAINT

האם המיתולוגייה היא אמונה טפלה ?

כי אינני רואה קשר בין המיתולוגייה והאלים המופיעים בה להקשר בעל אמונה טפלה. המיתולוגייה היא חלק מתוך דת שהייתה נהוגה ביוון ורומא בטרם הגיעו ימות הצלבנים אשר הכניסו את הנצרות לתוך חייהם. כפי שהיהדות,נצרות ואיסלאם כורעים ברך לפני אותו אחד בשמיים,הם כרעו ברכיהם לאלים שונים ומגוונים. בעבורנו כל המיתולוגייה אינה אלא ספר אגדות,אשר נותן מעט נופך לחיינו פה ושם. קופידון הוא חלק מסויים שהשתייך לתחום האהבה והזוגיות,כמו גם ונוס.

TAINTED SAINT

New member
בארי או בארי ! איזה הפתעה ../images/Emo70.gif ../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif ...

ההתרגשות גברה עלי והחלטתי להקדיש לך שיר,לא אחד שאני אישית כתבתי,אך העיקר הכוונה... O Captain! My Captain! 1 O CAPTAIN! my Captain! our fearful trip is done; The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won; The port is near, the bells I hear, the people all exulting, While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring: But O heart! heart! heart! 5 O the bleeding drops of red, Where on the deck my Captain lies, Fallen cold and dead. 2 O Captain! my Captain! rise up and hear the bells; Rise up—for you the flag is flung—for you the bugle trills; 10 For you bouquets and ribbon’d wreaths—for you the shores a-crowding; For you they call, the swaying mass, their eager faces turning; Here Captain! dear father! This arm beneath your head; It is some dream that on the deck, 15 You’ve fallen cold and dead. 3 My Captain does not answer, his lips are pale and still; My father does not feel my arm, he has no pulse nor will; The ship is anchor’d safe and sound, its voyage closed and done; From fearful trip, the victor ship, comes in with object won; 20 Exult, O shores, and ring, O bells! But I, with mournful tread, Walk the deck my Captain lies, Fallen cold and dead. Walt Whitman (1819–1892). Leaves of Grass. 1900 ועכשיו למה שכתבת,קודם כל,ציינתי בנושא שפתח את השרשור שקופידון הוא בנם של וונוס ומרקיורי,בחיי,אם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן לבדוק לבד. ישנו קשר ישיר ביותר בין המיתולוגיה לבין עולם האמונות הטפלות [ישנה מיתולוגיה יוונית,וישנה מיתולוגיה רומית,שמחקה אותה בצורה מחפירה ! רבים מהאלים חופפים,אך בעלי שמות ששונו ].בשביל להפוך את הענין לפשוט יותר,אתיחס לשתיהן כאל מיתולוגיה אחת,ויסלחו לי כל האלים והאלות באשר הם שם. המיתולוגיה היתה בימי קדם דת,לא פחות ולא יותר,וכמו כל דת,חלק גדול ממנה היה מבוסס על מערכת אמונות שמאוחר יותר השתרשו בעולם האמונות הטפלות.אנסה להביא לך מספר דוגמאות לאמונות טפלות הנהוגות עד היום,ואשר מקורן במיתולוגיה. 1.הנחת שתי מטבעות נחושת על עיניו של הנפטר,כדי שנשמתו תוכל לשלם לאיש המעבורת שיעבירה בסירתו את הנהר לעולם הבא. 2.עץ ההדס שהיה בין החשובים בדת היהודית הקדומה,אומץ עיי כותבי המיתולוגיה שהפכוהו לעץ מקודש,והקדישו אותו לאפרודיטה, הרומאים הקדישוהו מאוחר יותר לונוס.מאז הוא נחשב לעץ מביא מזל באנגליה,ובוולס נוטעים עד היום שני עצי הדס ליד הבית [אחד בכל צד],על מנת שתשרור אהבה בבית.לפני מאות שנים כלות גרמניות נהגו לשים זרי דפנה לראשיהן כאמצאי למניעת הריון. גרמניה ואנגליה היו בעבר תחת כיבוש רומאי.... 3.עוגות יום הולדת מקורן בעוגות שהוקדשו לאלה ארטמיס,אלת הירח.נהגו לחגוג את יום הולדתה עם עוגות דבש ועליהן נר בוער. האמונה היא כי אכילת פיסת מזון אשר כתובה עליה ברכה תביא את הברכה לאוכל,לכן כלולה המילה "שמח" ו "עד 120 שנה" על עוגות יום-הולדת. 4.הכוכב המחומש מקורו כנראה ביוון העתיקה שם המספר חמש היה מספר מקודש שסימל את העולם ואת סודות החיים. לפי אמונה אחת,פיתגורס המציא את הכוכב המחומש כסמל השלמות הגאומטרית. 5.עץ האלון שנחשב לעץ בעל תכונות מאגיות,היוונים הקדישו את העץ לזאוס,והאמינו כי הצל על עריסתו כשהיה תינוק. זרי אלון הפכו לסמל לנצחון ברומא העתיקה,העץ מסמל עד היום דברים רבים במסורות דתיות וצבאיות. חוששני כי אני עייף מכדי להמשיך,תהיה נחמד ותגיב,ואוסיף לך עוד כמה וכמה מחר... לילה טוב TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
כולי המתנה......./images/Emo13.gif

עד אז אכסוס צפרניים בשקט,אאכיל טרנטולות,אקרא שוב את התקציר של "חיי גולדה",אתקלח פעמיים,אעבור על אוסף המנגה היפני שלי [הדפסי אוקיו-אה מהמאה ה19 על נייר אורז,הדבר האמיתי,חבל שאין לי איך לצלם ולהעלות אותם לפורום...]..... להת' TAINTED SAINT

למעלה