קופיפי....

lilachi1

New member
קופיפי....../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

האם מישהו יודע מה מזג האויר באיים בתאלינד בחודשים יולי-אוגוסט? מחפשת גם מידע והמלצה על קופיפי- מקומות לינה, מחירים וכאלה.. לי

zontar

New member
קו-פיפי ...

אחחח איזה אי מדהים !!! בנוגע למזג האוויר,חפש במנוע חיפוש בפורום, כבר נתנו מס' אתרי מזג אויר בתאילנד. בנוגע למחירים... יקר,יקר מאד (נו...יחסית לתאילנד לפחות) אני הייתי בתקופה היקרה ועלה לי חדר מגעיל 800 באט. בנוגע להמלצות על מקומות לינה,אני יכול רק להמליץ איפה לא לישון וזה במקום שנקרא chockhold resort פשוט מקום דוחה ונאלצתי לישון בו כי לא היה מקום אחר פנוי... ד"א אני ממליץ לא לקחת את הטיול המאורגן ל פיפי לי אלא לשכור taxi boat ולעשות אותו לבד,יקר יותר אבל כיף הרבה יותר כי מבקרים רק במקומות היפים באמת!

בבקשה ...

אךך קופיפי מקום מדהים... אין אחד שלא אומר שזהו האי הכי יפה בתאילנד כאן מזג האוויר מידע על מלונות ועוד משהו לגבי האיים עוד הוסיף אבירון ואמר: הולידיי-אין" בקו פיפי. מכיון שאני לא מכיר מלון שכזה (את הרשת מכיר גם מכיר ) אני חושב ש: או שהחליפו בחודש האחרון את שם ה" CABANA" שבמפרץ "טונסאי" - אם כן: מלון מצויין- או: שהמלון אינו נמצא במפרץ טונסאי . תשאלו ותחזרו לפורום לשרשור. בכל-מקרה: מפרץ "טונסאי" בקו פיפי דון הינו מרכז העניינים שבאי והמקום הכי-הכי יפה בו. בתי-המלון שבמפרץ זה ממוקמים בין המפרץ לבין הלאגונה - אותו צילום מפורסם נמראה את קו פיפי. כאמור באם הכוונה למלון "CABANA" - חדרים טובים וממוזגים, בנוסף ללאגונה ולמפרץ גם בריכת-שחיה בכיף. הלוואי עליי ! כמו כן מומלץ להיכנס לקטגורית המאמרים

בן100

New member
מקומות לישון בקופיפי ומקומות לבלות

היי הייתי בTWIN PALMS, זה באמצע האי בדיוק חדר קטן עם מטה זוגית ומים קרים 250 באט (באמצע ספטמבר) הייתי גם בGYPSY (תזהה אותו לפי הבתים הורודים), 300 באט ללילה. הבעלים: אשה מוסלמית (ומאחורי שולחן הקבלה נמצא מסגד!) אבל הם מקבלים ישראלים, הוא נמצא במרחק כ-קילומטר הליכה מהמרכז, אני חייב לציין שקופיפי הוא האי הכי מדהים שהייתי בו בתאילנד. כדאי לעשות את הסיור היומי -שנורקליג אבל עם לונג-טייל בלבדף לא עם אניה גדולה. אם אתה צולל, חובה לצלול מסביב לקופיפי, ראות של 30 מטר. מקומות לבלות בלילה: הרגאי-בר (והדיסקוטק מאחוריו) והאפצ'ה.

בן100

New member
מזג אוויר בקופיפי

מזג האוויר בקופיפי בעייתי מאוד בחודשים האלו ובלתי צפוי, לרוב יש שם סופות טורנדו וגשמים. מומלץ לבקר בסוף אוגוסט או באמצע ספטמבר, אז מזג האוויר נרגע קצת... אגב, בכל תאילנד גשום (עונת המונסונים) בתקופה הזו.

lilachi1

New member
קודם כל תודה ../images/Emo68.gif

ואני נקבה בוגרת.. ולא זכר הקטע שלנו הוא איזה בונגלוס עם מ י ם ח מ י ם!! שהדבר הכי חשוב הוא זולתי, בעל חוף משלו.. כשהייתי בקופנגן לפני 5 שנים הייתה לי אחלה זולה אני ממש לא בקטע של בתי מלון אלא מחפשת משהו מיוחד.. עכשיו תתנו לי את ההמלצות שלכם. תודדדדדדדדדדדדדדדדדדה לי

lilachi1

New member
../images/Emo105.gifדרך אגב..

לא הבנתי המההודעות אם כן אפשר להשתזף בחודשים האלה או שיש כל הזמן עננים ומגעיל בגלל הגשם.

הינה שוב...

יוני - תחילת נובמבר. תקופת המונסונים. זאת התקופה היפה ביותר בתאילנד !!! (לא, לא השתגעתי..). בניגוד לכל עצות ספרי-ההדרכה, משרדי-הנסיעות והמדריכים (!) - המונסון התאי אינו קטלני כבן-דודו המונסון ההודי. מדובר בדקות-גשם יומיות (ואם יש שעתיים - זה המון !!).כמיות מים (גשם) אדירות גורמות להצפות מקומיות - כי האדמה בתאילנד הינה אדמת חרסית שבין יתר תכונותיה - המים אינם מחלחלים בה. אז: הנהרות מלאים במים הזורמים מהר וחזק _ וזה יפה !! שטפונות אולי לא נעים לכפריים - אבל זה יפה. מה לעשות. היערות: תאווה לעיניים !. הכל ירוק על כל גווניו ! הבעייה היחידה העשוייה להיות בעונה זו הינה נושא הטרקים הרגליים בצפון. נכון המונסונים הם לא הדבר הכי נעים העולם אך גם בתקופה זו תיאלנד מומלצת לטיול.. אני גם נתקעתי בגשמים חזקים בכמה מן האיים אבל זה לא היה רציני והשמש אכן יצאה ובגדול... כנסי לכאן

lilachi1

New member
../images/Emo39.gifברי.. ברי..|ל ברי.. יקירי../images/Emo39.gif

קראתי את כל ההודעות הרלוונטיות אבל.. אף אחת מהם לא ענתה על שאלתי הסופרחשובה- לגבי מקום לינה כמו שכתבתי בהודעה האחרונה.. תחזור אחורה BABY.. לי

dauu

New member
../images/Emo41.gifפיפי../images/Emo41.gif

כמו שכולם הסבירו מרכז העינינים הם במרכז האי באיזור בין המפרצים לו דאלאם וטונסאי עם את מחפשת יותר שקט את צריכה לעבור לצד המזרחי של האי או בהליכה בערך שעה או בשייט בלונג טאייל החופיים המומלצים באקאו או לאנטא במקום תחפשי את הפינה הכי מתאימה לך

aviron

New member
כתוב בכוכבים...

קו פיפי: (האי פיפי) 2 איים בשם פיפי: קו פיפי לה - אי המשמש עם מפרציו השונים והמהממים (באחד מהם - מפרץ מאיה - מפרץ ההפתעות - צולם הסרט "החוף" עם ליאונרדו דה-קפריו) לצלילות - הן שנורקלים והן בלוני-חמצן. באי זה אין אפשרות לינה. מגיעים אל האי בשייט מהאי הגדול - קו פיפי דון. קו פיפי דון. זה האי שאליו את צריכה להגיע. באי (הגדול) מספר חופים ומפרצים. ההגעה אליהם באמצעות שייט בסירות מ"מרכז העניינים" של האי -שתיכף "נטפל" בו , או באמצעות הפלגה בספינת מעבורת השטה אל אחד מחופים אלו מהאי פוקט. "מרכז העניינים" שבקו פיפי - נקרא מפרץ טונסאי. שם כל החבר'ה , פה הבונגלוס, הכפר על בתי-הקפה שבו, מועדוני-הצלילה, הדיסקוטקים, בתי-המלון, מסאז'ים, דוכני-מזון, פירות ומה-לא... לינה: בטונסאי, כאמור, המון-המון-המון גסטהאוסים (חדרים להשכרה). המחירים נעים מ- 200 באת' (1 $ = 45 באת') למיטה ועד, פחות-או-יותר- ל- 600 באת' לחדר ממוזג, או בונגלו. מכיון שקו פיפי נושקת לקו המשווה - מציע מאד מאד לא להתפשר על פחות מחדר שיהיה בו מזגן (!). לחדרים אלו אין צורך להזמין מקום מראש. פשוט מגיעים - ברציף כבר ימתינו לך "ציידי-ראשים" שיציעו לך את גסטהאוסם או את בונגלותם - אל תהססי לבדוק קודם, להתמקח קמעה על המחיר , להתמקם ולרוץ לים תוך כדי נגיסה באננס טרי. אפשרות נוספת: בתי-מלון. במפרץ טונסאי מספר בתי-מלון על חדריהם ובונגלוהם - בתי-מלון ברמה של **** . כמובן שהמחירים יותר גבוהים - יכול לנוע עד 80 $ לחדר, לשניים, ללילה - אך עד כמה שזכור לי בעונה המדוברת - זו ששאלת עליה - המחירים יהיו הרבה יותר זולים. DAUU היה שם מחוץ לעונה - הוא ודאי יכתוב עוד מעט כמה הוא שילם - זה היה ממש זול. למלונות כן כדאי להזמין מראש - באמצעות משרד-הנסיעות/אינטרנט. מלון צוצלץ: CABANA. עונה: בקו פיפי תמיד טוב. תמיד גן-עדן. ואם יורד קצת גשם, אז מה? עומדים במים הצלולים (לא קר גם באם מבול !), שותים שייק מנגו/פאפייה/בננה וצוחקים על-העולם. העניין של "עונה" הינה השייט בן השעה וחצי לאי - שעשוי (עלול...) להיות בים סוער מאד, לעתים מאד-מאד, מה שעושה בלו-בלו-בלו בבטן. אבל בסוף מגיעים... איך מגיעים?: מהאי פוקט - בדר"כ מאחד הנמלים (PORT) של בירת האי פוקט הקרוייה "פוקט-טאון" יוצאות ספינות לקו פיפי. לכל ספינה יעדה היא. לכן צריך לעלות על ספינה שמגיה למפרץ טונסאי המוזכר - ולא , למשל, ל"לונג-ביץ'" או כל מקום אחר. אז ככה: בשעה 08:15 יש להגיע לנמל בפוקט-טאון. הספינה יוצאת ב- 08:30. שם הספינה המומלצת על-ידי: "סי-בריז" יש סי-בריז 1 , סי-בריז 2, וכ"ו - הצוות ברציף יכווין אותך למתאימה. אין צורך להזמין כרטיס מראש. פשוט להגיע, לשלם כ- 400 באת', לעלות ולהפליג. ההפלגה, כאמור, שעה וחצי. אז תעשי חיים , ד"ש ללאונרדו - וגם סביר שתפגשי בקו פיפי את DAUU ואותי - רק שלא תדעי מי אנחנו...

dauu

New member
../images/Emo41.gifאוירון אתה גדול!!!../images/Emo41.gif

תתחיל לכתוב ספרים, איזה תאור נפלא. השואלת מעונינת לפי הבנתי, לרבוץ בחוף ללא הרבה ישראלים. לכן מומלץ הצד המזרחי של האי. ויש אפשרות להגיע גם מקראבי . קראבי לפי דעתי מקום מספר 1!!! מצורף לינק עם תמונות מקראבי-חבל על הזמן.

aviron

New member
פיפי בקראבי ../images/Emo45.gif

מסכים עם DAUU - קראבי מקום אדיר!! אז מה שאני הייתי עושה במקרה שלך - הייתי משלב : גם קו פיפי וגם קראבי. ואיך עושים ת'זה? לאחר ששורצים מספר ימים בקו פיפי - במקום לחזור לפוקט - עולים על ספינה שיוצאת מהמעגן שבמפרץ טונסאי, בשעה 14:15 - הספינה יוצאת ב- 14:30 לקראבי - ולאחר כשעה ורבע הפלגה מגיעים לאחד המקומות המהממים בעולם: קראבי. מקראבי, לאחר שהות בת מספר ימים (כדאי להתייעץ היכן לשהות בקראבי) - חזרה לפוקט בוואן, מספר שעות נסיעה (לפוקט או לכל מקום אחר). לגביי הצד המזרחי של קו פיפי - שיהיה ברור שהמקום ממש שומם - לא שאין בו ישראלים, אין בו כמעט נפש חייה ! זה לא קצת משעמם?

lilachi1

New member
../images/Emo68.gifוואאו תודה רבה לכולכם../images/Emo24.gif

ועכשיו שאלה אחרונה להשבוע ( מקווה ככה..) מקופיפי אנחנו רוצים להגיע לקופנגן.. השאלה היא האם יש מעבורת ישירות לשם או שצריך חיזור בחזרה לפוקט או ש.. בקיצור מחכה להסבר עד עכשיו הייתם נפלאים.

dauu

New member
../images/Emo41.gifאין בעיה../images/Emo41.gif

חבל שאת לא בודקת במפה איפה נמצא כל מקום!!!(מצורף לינק למפה) מקופיפי את יכולה להגיע לקראבי ,ומשם דרך סוראטאני, לקו סאמוי .ומשם לקופאנגן. לפי דעתי את יכולה לקנות במשרדי הנסיעות בקופיפי, העברה ,שכוללת שייט לקראבי +העברה לסוראטאני למזח+שייט לקוסאמוי ,ומשם להמשיך לקופאנגן. הבעיה היחידה שלא בטוח שתצליחי לעשות את כל הדרך ביום אחד ,בגלל לוחות זמניים של השיוטים. אולי עם תקחי את המעבורת הלילית מסוראטאני. קדימה בהצלחה מצורפים לינקים נוספים לוחות זמני השיוטים.

lilachi1

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo9.gifעזרת לי מאוד מאוד..

כמה זמן לוקח מקרבי לסוראטאני?

dauu

New member
../images/Emo41.gif3 שעות../images/Emo41.gif

שימי לב התחנה המרכזית היא מחוץ לעיר אבל כל שעה יוצא אוטובוס לסוראטאני זמן נסיעה של כ 3 שעות 210 ק"מ

lilachi1

New member
DAUU אתה פשוט ../images/Emo41.gif

תודה על הכל.. לי דרך אגב האם תאי טסים מקוסמוי לבנקוק או בנקוק אייר ליינס? נכנסתי לאתר שלהם אבל לא הצלחתי להבין

dauu

New member
../images/Emo41.gifבנקוק אירלינס../images/Emo41.gif

הם טסים בנקוק -קוסאמוי וגם קוסמוי- פוקט

למעלה