קופירייטינג VS משפטים

קופירייטינג VS משפטים

שלום לכולם, כמו רבים בני גילי (23), אני תוהה לגבי לימודים, קריירה וכו'... אני לומד כרגע בקורס קופירייטינג. המורים בבית הספר די בדעה של: קופירייטר טוב לא צריך תואר. תכל'ס זה נשמע לי הגיוני, אבל אני באמת לא יודע אם שווה להיכנס למקצוע הזה. הנה התחזית השחורה שממנה אני מפחד לאור דברים ששמעתי ובעיקר קראתי: אני מתקבל למשרד פרסום, הכל הולך חלק, אולי אני עובר ממשרד למשרד, מתקדם להיות מנהל קריאייטיב/קופי בכיר תוך כמה שנים, המשכורת עולה (עד כאן התרחיש האופטימי) ואז... מנכ"ל משרד הפרסום מחליט שבמשכורת שאני מצפה לקבל לאור הנסיון שלי, כבר עדיף לו להביא 2-3 קופי'ז צעירים. אני מוצא את עצמי מחוץ למשרד (שהרי ידוע שאין יותר מדי קופירייטרים בני 40-50), ואז מה? בשורה התחתונה, נוצר אצלי הרושם שפוטנציאל ההתפתחות במקצוע הזה הוא לא מי יודע מה. ולא התחלתי לדבר על זה שהתנאים לעובדים במשרדים (על פי שמועות) - הם לא טובים. הייתי רוצה לדעת עד כמה התחזית הזו הגיונית. בזמן הקרוב אני צריך להחליט אם להתחיל ללמוד ב-2007 לתואר (בגיל 24), או לחכות שנה, שבה אני אתחיל לעבוד במשרד פרסום, בתקווה שיילך לי בענק בשנה הזו. התייעצות נוספת: אם אני הולך ללמוד, זה כנראה יהיה משפטים. בסופו של דבר, הבחירה במשפטים היא על סמך 2 דברים: 1. אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד, אבל כנראה שתואר ראשון צריך לעשות בכל מקרה. 2. אם אני כבר עושה תואר "כללי", לפחות שהתואר יהיה שווה משהו (בניגוד למה ששמעתי על תואר בתקשורת למשל). מה דעתכם? כדאי? תודה רבה.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
משפטים?

בקשר לתחזית שלך על קופריטינג, נתת תחזית שמתרחשת כמעט בכל מקצוע- הצעירים תופסים את מקום המבוגרים, כיום אין עבודה שהיא בטוחה אבלח כך בחשבון שאתה יכול לפתוח בעצמך משרד פרסום.אתה נמשך ללימודי משפטים? אל תלך ללמוד משהו רק בשביל שהוא יהיה שווה משהו (סתם תסבול 3 שנים ובהחלט יש חילוקי דעות כמה תואר במשפטים באמת שווה).

כסטודנטית למשפטים

אגיב ואומר שהדבר, כפי שציינתי בהודעה שמתחת, דורש המון(!!!)השקעה... בנוסף, קח בחשבון שבארצנו הקטנה מסתובבים להם 43 אלף עורכי דין(!!!)לא כולל משפטנים, ולכן, ספק רב אם סיום התואר בציונים ממוצעים ומטה עשוי להטיב עמך....

למעלה