קופסאת סעף טמונה באדמה לasher40

• פותח הנושא TCE
  • פורסם בתאריך

TCE

New member
קופסאת סעף טמונה באדמה לasher40

אין ליד הקופסאות שום קיר...רק אדמה

מאגר

New member
../images/Emo18.gif המקום מזמין צרות ורעות

ראשית עומק החפירה שטוח מדי שנית אם יעשו חיבורים בקופסה הזו יש לצקת לתוכה אפקוסי ולמלא אותה כמו מופה תת קרקעית. יש להעמיק את החפירה לפחות לעומק של 60 ס"מ מתחת לפני הקרקע. לא ניראה לי שאין שון קיר בסביבה גם עם יש צורך להאריך את הצנרץ והכבלים בכמה מטרים אפשר להתקין קופסה כזו על חומה או על קיר רחוק יותר ולטייל עם הצינורות והכבלים למרחקים ארוכים יותר שלח לי שרטוט של המקום ואוכל לעזור לך יותר.

asher40

New member
יישר כח!!!

אני לא מבין למה הלקוח מתעקש להטמין את הקופסה באדמה .בגשם הראשון המערכת תקצר למרות כל האיטום. שלא לדבר על זה שלא מבצעים הסתעפויות במקומות כאלה. לדעתי ,הבעיה של הלקוח זה החשמלאי שלו.אם הוא ביצע עבודה כזו ,אני תוהה איך התבצעה העבודה בתוך הבית. הצעתי לו לפני מס' ימים להתקין קופ' 8/8 מ.מ על הקיר בקרבת האזור ואתה חידדת את העיניין שאפשר להאריך צנרת.זה אמור להיות ברור לחשמלאי ואוי לחשמלאי שזקוק ללקוח ע"מ להחליט היכן לשים קופסה כלשהי. יום נעים , שטרן אשר ,קבלן חשמל.

TCE

New member
התשתית קיימת כבר

שנים -מתפרסת כ-לגינה של 100 מטר מורבע החלק הזה(שבתמונה) זו תוספת של החשמלאי שהבאתי ,אבל עצרתי אותו עד שאברר מה כדאי הכי טוב לעשות במחיר המינמלי. הבעיה הגדולה שאין גדר חומה או קיר בסביבה, והגדר היחידה שיש היא מברזל ואז דרוש הארקה וכמובן זה עולה ביוקר גם במחיר.. גם אם נאלץ להשתמש בגדר נצטרך להאריך כבלים,צינורות -ואז הגענו שהמחיר עולה ועולה... *אגב באותו מקום מוספים עוד חצי מטר אדמה מעל

2האור

New member
יש להימנע

מחיבורים הטמונים באדמה קופסאת סעף מתפקדת כקופסאת חיבורים כנקודת ביקורת וכאשר היא באדמה היא כבר לא ניתנת ביקורת כמו שאמר מאגר לא רק שהקופסא לא בעומק הנכון גם הצנרת המסקנה לפי צורת העבודה יש צורך להזמין חשמלאי מוסמך שיתכנן ויבצע זאת לפי התקן

רשר

Well-known member
מנהל
אם תנסה לצקת לתוך הקופסא

החומר יזל לתוך הצנרת. צינור מ PVC לא עמיד למים ולא מיועד להעברת חוטים באדמה. המים חודרים דרך דופן הצינור ולכן אסור להכניס את הצינור לתוך הקופסא. רק הכבל צריך להכנס לקופסא עם כניסה אוטמת למים. הכניסות שרואים בצילום מתאימות להתזה מקרית ולא לטבילה במים. וכמו שכתבו כאן: תכנון מקצועי נכון יאריך אומנם את הכבלים אבל ימנע את הצורך לחבר מתחת לאדמה. אל תחסוך כסף על עבודה מקצועית - שכרך יצא בהפסד ונזק.

TCE

New member
תודה לכולם על הייעוץ

אעדכן את החשמלאי וכנראה שאחליף אותו במישהו אחר....

למעלה