קופסא משושה?

גילה או

New member
קופסא משושה?

מישהוא יודע לקפל או מכיר קופסא בעלת 6 דפנות? בתודה -גילה.

ליהי ס

New member
אך מחברים את

המכסה של הקופסה? עשיתי אותה פעם ויצא לי עם חור באמצע וגם כל הזמן התפרק.

bshuval

New member
כן!

אני לימדתי בכנס בעין גדי קופסה משושה מאת טומוקו פוסה עם מכסה. למדתי אותה בכנס מארלין, ולימדתי אותה מספר פעמים... אחד האנשים בכנס גם הסריט אותי בוידאו לגבי כיצד מכינים אותה. מבחינת הוראות מקוונות: למכסה אין הוראות מקוונות, אבל לקופסה עצמה יש. אני מצרף קישור. הדגם כולל פיתול מסובך, בהצלחה!!!

קופסה משושה

עשיתי את הקופסה שבעז הפנה אליה והיא יוצאת נהדר. נ.ב. כל מי שמשתתף בהכנת הדגם הגדול יקבל ממני אימייל/מסר עם ההוראות לדינוזאור (אני מקווה היום)

bshuval

New member
קופסה משושה - המשך

היום, במקרה, קראתי את מגזין האגודה הבריטית לאוריגאמי (אני חבר בה החל משבוע שעבר, ואתמול קיבלתי את העיתונים) מספר 225. שם יש כתבות על תוקי ין שנפטר לאחרונה. אחת הכתבות היא במקרה כתבה על סיפור ההוראות של הקופסה הזו... מסתבר שזהו הדגם האהוב על תוקי ין. אישה אחת שהתכתבה עם תוקי מאד התעניינה בקופסה ולא הצליחה למצוא לה הוראות (אע"פי שההוראות מופיעות בספר של אריק קאנאנווי). היא כתבה לתוקי והוא שלח לה עותק של ההוראות של פוג'ימוטו עצמו לקופסה. תוקי גם הכין הוראות משלו לקופסה ושלח לה אותם לבדיקה. וכך נולדו ההוראות הללו.

גילה או

New member
אני זוכרת היטב את הקופסה מהכנס.

זאת הקופסה שכאשר לימדת אותה היה צריך לחלק את הדף ל8.אז לפני כמה חודשים לא ידעתי איך מקפלים.הרמן ישב לידי ולימד אותי.אמרת אז שהקופסה קשה למתחילים אבל אני התעקשתי לנסות.הצלחתי בקושי לבצע את הפיתול שהוא תחתית הקופסה אבל יצא לי מצ'וקמק.אני אנסה שוב לפי ההוראות שהפנית אליהם אך נידמה לי שזה לא יעזור למטרה שלי כרגע .הסוללות של המצלמה הדיגיטלית שלי בהטענה וכשאוכל אשלח את התמונה של הקיפול שלשמו אני צריכה קופסא עם בסיס בקוטר רחב יותר ושוליים נמוכים.

bshuval

New member
7 ורדים

את יודעת שיש לי את הקיפול המקורי של גלן של 7 הורדים?

bshuval

New member
וניתן בקלות לשנות את קוטר הקופסה

וגם את גובה הבסיס...

גילה או

New member
הקיפול שאני קיפלתי -7 הורדים.

איך יש לך את הקיפול של גלן?פגשת אותו??

גילה או

New member
אופס טעות בתמונה.זה מה שההורים שלי

קיפלו. להלן התמונה שהתכונתי אליה.

bshuval

New member
כן

במפגש האוריגאמי בלוס אנג'לס (תסתכלי בתמונות ששלחתי לפורום). רואים אותי שם מקפל עם הבנים שלו (יש לו בן בן 5 שיודע לקפל- וללמד- להכין פיתול!!!!!!!!). אני מתכתב איתו כבר כמה זמן והזמנתי אותו לבוא למפגש. הוא אדם מאד נחמד ומעניין. הוא הביא את הקיפולים שלו - יש לו דברים מהממים. וכשהוא הלך, הוא שכח את 7 הורדים. אז, לקחתי אותם איתי ואני אחזיר לו אותם בחודש הבא כשנתראה.

גילה או

New member
כיף לך!

בהוראות הוא הכניס את הדגם לספל קפה וממליץ להרתיח את זה במיקרו - MICRO FOLDING. שלחתי לו תמונה של הדגם שקיפלתי. כן אני תארתי לעצמי שניתן לשנות את הקוטר של הקופסה המשושה.צריכה לחשוב על זה.לקח לי יותר משבוע עד שהצלחתי את ה7 ורדים.(טוב זה היה בין הבישולים וההכנות לארוחת ראש השנה.עובדה שאיך שהסתיימה הארוחה -הצלחתי.)

גילה או

New member
בןעז ,הקופסה שהמלצת עליה מושלמת!

בלי שום שינוים וחישובים.דף A4 ויצא בול מה שרציתי.אומנם הפיתול לא קל אבל הצליח לי .

Matan Bi

New member
ממש מדהים.כל הכבוד

איפה אני יכול למצוא את ההוראות לדגם(קופסא,וה-שבע הוורדים).

למעלה