קופסא משושה?

ittaih

New member
בזמן האחרון

אני מקפל הרבה את הקופסא הזאת, וגם את ה"חברה" שלה - קופסא ריבועית שבנויה על אותו עיקרון - שגיליתי (למרות שבטח לא המצאתי, כי זה כל-כך ברור שהיא פשוטה יותר ובטח איתה התחילו). בכל אופן אני ממש מבין את תוקי ין שזה היה אחד הדגמים החביבים עליו, כי גם אני פשוט נורא אוהב את הקופסאות האלה ואיך שהן נראות בסוף. בועז, הנייר מהכנס, שאיתו התחלתי לקפל את המכסה, עדיין מחכה לי כאן באיזה ארגז, ויכול להיות שרק כשניפגש שוב אז תגמור ללמד אותי. כעת, בכל אופן, אני מסתפק במכסים שהם בעצם קופסאות רחבות-במעט ויותר רדודות. גם זה יוצא מצויין. באיזה ספר מצאת את המכסה הזה? Gift Boxes או Present Boxes? (לטומוקו יש גם כזה וגם כזה).

bshuval

New member
הקופסה הזאת...

יש לי נוסחאות לזויות של הקופסה לכל מיני מספרי פאות. הקופסה, כנראה, הומצאה לראשונה על ידי פוג'ימוטו. (אני במקרה כרגע במבצע של איסוף מידע עליו ושלו). הספר של המכסה הוא הספר שפורסם ע"י NHK. אני לא זוכר את שמו. לגבי המכסה, יעקב שטיינברג הסריט אותי מלמד אותו, אז אתה מוזמן ליצור איתו קשר!

פוג'ימוטו

כרגע ממה שעולה לי בראש עשיתי רק שלושה דגמים שלו. אחד הוא הקופסה הנ"ל, השני הוא הקוביה המפורסמת (שיש לה הוראות באוריגמי ליסט), והשלישי הוא כוכב מהספר: The new origami. אני ממליץ למי שיש את הספר לעשות את הכוכב הזה. הוא ממש יפה ולוקח שתי דקות כי הוא מאוד פשוט. מה שמיוחד בו זה שהו אכל כך מדוייק. תגידו מה דעתכם.(בעז, אני יודע שיש לך את הספר)

bshuval

New member
פוג'ימוטו

יובל, אתה צודק שיש לי את הספר שציינת, אבל הוא כרגע במשלוח הימי (שכבר הגיע לכאן, אבל הוא במכס...) אז אני לא זוכר באיזה כוכב מדובר (יש לפוג'ימוטו הרבה הרבה כוכבים). הקוביה שלו היא הדגם האהוב עלי (יש לה הוראות באתר של תוקי ין וגם באתר של קרלוס פורוטי). אני גם מאד אוהב את התפוח המצוין של פוג'ימוטו, ואת התבניות המחזוריות שלו (ע"ע hydrangea). הוא הכין ואריאציות רבות עליהן, וכרגע הן מאד מאד מעניינות אותי.

למעלה