קופסת אוכל

קופסת אוכל

זקוקה לעצות והמלצות מכם - הבן שלי מסרב לקחת את הכריך לבי"ס בתוך שקית ניילון. בית הספר עובד מאוד קשה על נושא המחזור והוא פשוט לא מוכן לראות שקית אצלו בתיק. הבעיה היא שאין לי במה לארוז לו את הפיתה (הוא אוכל רק פיתה ולא כריך מלחם). קופסאות האוכל שמוכרים בחנויות נורא גדולות ותוספות המון מקום שאין לו בתיק. יש רעיונות אחרים?

dify

New member
שקית נייר?

או ניילון של דפים (כזה ששמים בקלסרים) שהוא ישטוף כל ערב וישתמש בה למחרת מחדש (ככה הוא מקטין את כמות הזבל שהוא יוצר). אפשר גם להשתמש בקופסאות הפלסטיק הקטנות (יש רחבות ונמוכות, עם מכסה, נדמה לי שמקבלים אותם כשקונים אוכל מוכן או בשר אצל הקצב). יש גם ניילון עם פסגור שאפשר לשטוף כל פעם מחדש, לא? מה עושים שאר הילדים?

יש קוספאות בכל הגדלים והצורות

רק צריך לחפש ואכן הלוואי וכולם היה נוהגים כמו הבן שלך וכמוך! :) עו עצה: לא רק קופסאות פלסטיק שנמכרות בתור קופסאות: חפשי גם מוצרים שארוזים בקופסאות! ואז אחרי הצריכה של המוצר תוכלי להשתמש בקופסה אני נגיד אורזת סנדוויצ'ים (מלחם, פיתות זה לא לגזרתי) בקופסאות של פסטרמה - זה בול בגודל! חפשי משהו דומה.....

lori1230

New member
הדוויג הלבנה שלום לך, מה שלומך? מזמן לא

ביקרת אותנו, תבואי להגיד שלום

kdr

New member
נסי למצוא שקיות מתירס

זה הטרנד החדש/ישן/מתעורר של הירוקים. ראיתי שקיות אשפה ושקיות גופיה, ת'אמת עוד לא פגשתי שקיות קטנות שמתאימות לאוכל. נראה לי שאם תקחי הת ה"רעיון" לרחוץ שקיות אחרי השימוש ותתני לו לעשות את זה, הוא מהר מאד יחזור לשקיות ולשפיות. שקית נייר לא פרקטית בכלל אלא אם כן אין דבר עם נוזלים כמו עגבניה בפיתה. אני אשאל על שקיות תירס קטנות ומבטיח לספר אם תימצא כזו שקית

תודה לכולם על התגובות

הפיתה שלו ללא ירקות (לצערי) אז שקית נייר תהיה סבבה. מקסימום אני אקנה תיק בסופר (התיקים הירוקים), ואני אכין לו מזה שקית אוכל.

נתת כאן רעיון

לא יודעת אם הבנתי אותך אבל במקום לקנות שקית ירוקה ולתפור ממנה אז כבר קחי מגבת ותתפרי ממנה תיק אוכל כזה עם שרוך

קרקלה

New member
אז אם הרעיון הזה מלהיב בעינייך

ואת לא מפחדת מתפירה, אני התאהבתי ברעיון הזה http://www.marthastewart.com/article/oilcloth-crafts-lunch-bags?autonomy_kw=lunch%20bag&rsc=header_6 שקית אוכל משעוונית צבעונית.

לדעתי ממגבת יותר פרקטי

כי אז לא צריך לסחוב בנפרד מגבת .... אבל זה בהחלט מדליק הקישור שנתת !

noa555555

New member
אצלי הקופסאות לא נחשבות גדולות מדי,

כי הבנות אוכלות כריך +אקטימל או גמד לשתיה, +קורנפלקס כלשהו בשקית +פרי+קש. כריך בפני עצמו ממש לא מספיק להשביע (אותן בכל אופן) ליום שהן עוזבות את הבית בשבע ועשרה בבוקר (עם ארוחת בוקר קלה לפני כן) וחוזרות לפעמים בשתיים וחצי. זה המון שעות. ועדיין הן חוזרות מורעבות. כך שבשבילי קופסאות האוכל הן כן פיתרון וגם עוזרות במיחזור, כי בלי זה הייתי משתמשת בשקיות גם לכריך , גם לפירות החתוכים , וגם לקורנפלקס, וכעת אפשר להסתפק בדרך כלל רק בשתי שקיות שהן מאסט - לשני הקורנפלקסים שלהן, שלא יתפזרו, כל השאר מאוחסן יופי בקופסה הזו שמחולקת לתאים, והכריך עטוף בנייר כריכים (אני מכינה אותו מלחם פרוס קפוא בפריזר, ובשעת הפסקת האוכל הוא בדיוק לאכילה בסבבה וטרי לגמרי). אם הוא לא רוצה לראות שקית, שימי לו קופסה קטנה, כמו של סלטים כזו, שיחזיר כל יום הביתה. לא רעיון? יש כל מיני גדלים של הדברים האלה. תאלתרי עם משהו שמתאים בגודל.אפשר גם לחתוך את הפיתה לשני חלקים כדי שיתאימו לגודל הקופסה. פתרתי לך את הבעיה?

פברואר2

New member
לפני המון שנים הייתה לחב' טאפרוור

קופסא בדיוק למטרה הזו היא הייתה עגולה בגודל של פיתה שלמה והגובה משהו כמו שלושה ס"מ נכנסה בקלילות לתיק שלהם אולי יש עדיין....

mtm03c

New member
אפשר להשיג אצלי - אם מישהי מעוניינת

צרו עימי קשר בדוא"ל : [email protected] מחיר קופסא כזו - 15 ש"ח בלבד והיתרון הגדול - אטום לנוזלים.

בבית הספר של ביתי , בחופשת פסח

קנינו לכל הילדים מתנה - תיק אוכל עם מימיה . נכון , התיק קצת גדול אבל יש לו ידית נשיאה והכי חשוב הוא ידידותי לסביבה . אפשר לראות כאן הרבה מאד תלמידים שפרט לילקוט שנושאים על הגב , אוחזים ביד את תיק האוכל הקשיח מפלסטיק . גם אצלי יש את עניין המודעות ובית הספר של הקטנה שלי נקרא : "בית ספר עצמון - בית ספר לחינוך סביבתי" . כל עניין המחזור חשוב שם והלוואי ולכולם הייתה המודעות לעניין . הורים מכל רחבי העיר נוהגים להביא סוללות ובקבוקים גדולים ולהניח בארגזים המתאימים .

זה כי יש להם תחרות בבית ספר

כל פעם בודקים כיתה אחרת בזמן האוכל והכיתה שיהיו בה הכי הרבה ילדים עם תיקים ולא שקיות תזכה בפרס. אצלי הם לוקחים את האוכל בקופסאות שקונים- זה תופס תא שלם אבל בשביל זה שמים את הקלמר על המחברות. אבל תנסי קופסאות של חומוס וכאלו שהם צרות יותר

noa555555

New member
התחרות הזו היא רעיון אדיר ממש.

אני אציע אותה גם בבית הספר של הבנות. אולי הרבה הורים יקללו אותי על זה, אבל הרבה מאוד שקיות ייחסכו, ואפילו ההורים יראו בסופו של דבר שזה לא נורא בכלל.

veredgy

New member
וואלה הצלחת לעורר אצלי זכרונות

אז ככה, כשאני הייתי ילדה, וזה היה מזמן (כלשון השיר) טרום פרוץ הניילון לחיינו האמהות היו רוחצות היטב את הנייר שהגבינות (כמו טוב טעם) היו ארוזות בו, מייבשות ועוטפות. נו, בוודאי שאני לא ממליצה לך לעשות זאת (כמו שלא הייתי ממליצה לחזור לחיתול הבד, לנקות אותו, לכבס בהרתחה ולהשתמש שוב ושוב, למרות שיש כאלו "ירוקות" שעושות זאת ), אבל שקית נייר חומה (כזו מהקטנות, או לבנה כמובן) היא תחליף לא רע. רק מה? אין לי מושג איפה משיגים שקיות כאלה, אולי לשאול בפלאפליות. ורד

למעלה