קופסת תפוח

max63

New member
קופסת תפוח

קופסה חרוטה מסיסם, לעיונכם. הידית מעט עבה וזאת משום שהסגירה מדוייקת ודורשת אחיזה "בטוחה". מקס

arsar

New member
עיצוב נאה ושאלה:

אמרת שהסגירה מדויקת. האם יש לך ניסיון בסיסם למשך כמה זמן תישמר הדייקנות? בקפסת עץ זית שחרטתי לפני שנים רבות נשמר הדיוק עד היום.

arsar

New member
התואם מצוין לטעמי

אך קשה לי להסביר בדיוק את ה"תואם". זו ההרגשה של שלמות כשאני רואה יצירה, או שומע או קורא... קאפיש?

max63

New member
ראשון...

מצחיק אולי אבל זו הפעם הראשונה שלי עם סיסם. לגבי הסגירה, ברגע שאחוזי הלחות יורדים מתחת ל20%, הסגירה די קבועה אבל לעבודה מעץ אין בעיה לשנות זאת אם יועבר לסביבה לחה יותר. אני מקוה ששלוש שכבות (שכבת סילר, שכבת לכה ושכבת שעווה) יאטמו אותו בצורה מספקת כדי שיהיה אדיש לסביבה.

zvika f

New member
יפה מאד

קימורים(העגלות) מושלמים

arsar

New member
התהליך ברוו, מובן וידוע, אבל -

לא קל לנחש את "20% אחוזי לחות" - לכך דרוש חוש!!! ובעיקר - אינך יודע את תנאי הצמיחה של העץ המיוחד הזה, ועד כמה הוא גמיש, רך/קשה (החתיכה הספציפית הזו) ועוד ועוד. יתרה על כך - כאשר אנחנו "חופרים" בעץ מכיוון כזה או אחר - אנחנו "פותחים" פתחי אוורור וניקוז בתוך העץ שהיו חסומים עם גדילתו, ומאפשרים לעץ להתעקם ולהתכופף לפי מידת הייבוש. אבל לא פעם דבר מעין זה גם מוסיף למתאר וליופי של היצירה. נראה לי שאתה "מבין" את העץ - וזה נפלא!

אריה , קבל תיקון

אין כל צורך בניחושים , קיים מד לחות שנועצים בעץ והוא מראה לך את הלחות בעץ , לגבי אחוזי הלחות אז עץ ש"גמר לעבוד" נחשב בין 8-12 % בהוקרה עזר

arsar

New member
ידעתי גם ידעתי על קיומו של אביזר זה, אך

אף פעם לא פגשתי בבעליו המאושר...

artagel

New member
קופסאת תפוח מסיסם

עבודה יפה מושקעת והאם הידית הינה חלק ניפרד או נחרטה יחד עם המיכסה? ולך יהודה מזל טוב על השליטה בצמצום התמונה.

למעלה