קופץ צפונה

zav1zav

New member
קופץ צפונה

שלום חברים אני עולה לצפון, לאזור יקנעם, לסו"ש. נראה שיהיה ים טוב. אולי תוכלו להפנות אותי לאזור טוב לדיג, שיעמוד בתנאים הבאים: 1) בין נחשולים לנהריה 2) אפשר לדוג על יד האוטו (מקסימום 20 מטר) 3) אשתי באה איתי (וזו הסיבה לסעיף 2) 4) קל ונוח לדייג, ולמי שלא דג (ראה סעיף 3, 2) שני מליון תודות.

helpmeplz

New member
אפשר בבת גלים אבל אפשר גם..

בנהריה, ליד האנדרטה, מקום די טוב בעיקרון, האנדרטה היא ליד מועדון הצלילה של נהריה.. אם אתה הולך ביום שבת מוקדם בבוקר, אל תיבהל אם תיראה צוללן עם הרבה לוקוסים (הוא בן דוד שלי). אם אתה דג עם רולר, תדוג מהחוף, מהמזח כל הזמן יתקעו לך קרסים בסלעים. אם אתה דג עם בוס לכיוון הים והים גלי תדוג עם מצוף גדול והרבה משקולות, תנסה גם לשים משקולות פרפר של חצי גרם עד מרחק של כ-30 ס"מ מהקרס, בהצלחה..

zav1zav

New member
תודה לכולם

מקווה שהנ"ל (מסעיף 2,3) לא תעשה "תמרון-ניתוק" ותבריז לי בסוף... ואם אכן ניסע - מבטיח לדווח. zav

helpmeplz

New member
אם אתה נוסע לנהריה

תיסע להצעה שלי, בת גלים הייתי, לא אהבתי כל כך, נהריה יש דייג... יש חניה מסודרת, יש מזח שתמיד אפשר לראות את המחונית ממנו, ואפשר לדוג מהחוף, שזה רק כמה מטרים מהחניה...

zav1zav

New member
הייתי בבת גלים

בין 9:30 ל 11:00, ובאמת לא היה משהו - מבחינת דייג. קודם כל הים הפסיד לי קרס 200 גרם, שאותו הוספתי לשאר חבריו הקפואים בפריזר - מחכים ליום בו אפשיר את כולם, אנקה אותם, ולמחבת. חוץ מזה, הרוח עשתה לי כזה U לחוט, שלהרגיש משיכה היה אפשר רק עם סטטוסקופ... דבר אחרון - היה קצת קר, מה שגרם לאשתי להפסיק את החגיגה בדיוק אחרי שעה וחצי, לפני שאמרה "בוא נשתה קפה באוטו ונעוף". (אבל היה שווה ללכת איתה בכל זאת - לטובת תמיכתה העתידית בשגעון הדייג). שני דברים נוספים: יש שם המון סלעים, כך שדיג עם רולר ומשקולת לרצפה גרם להמון תקיעות של הקרס (גם איבדתי אחד) - יש בבת גלים מקומות בלי סלעים? חוץ מזה - מה דעתכם המלומדת על זה שאני מקפיא בלי לנקות את הדגים, ורק לפני בישול מנקה אותם? יש עם זה בעיה? הדגים ´הותיקים´ ביותר שוכבים במקפיא כחודש. תודה על ההכוונה zav

ramihann

New member
תזרוק את כל הדגים הקפואים שלך

ישר לפח! אם לא ניקית ולא הוצאת את הקרביים, אל תאכל אותם! מה אתה חושב נמצא בתוך מערכת העיכול של הדגים האלה? בפעם הבאה, לפני שאתה מקפיא, נקה והוצא את הקרביים מן הדג, שטוף אותו היטב ואז תוכל להקפיא אותו. אגב - בכל מקרה, ההקפאה במקרר ביתי רגיל אינה שקולה כנגד הקפאה מהירה וחזקה במקפיא מקצועי, כך שלא הייתי סומך על הקפאה כזו לטווח ארוך מדי (מקסימום חודש). אם תוסיף לכך גם את הפסקות החשמל המקובלות במקומותינו, תבין שאמינות ההקפאה בבית אינה גבוהה במיוחד. ובאופן כללי - למה להקפיא? כל הכיף זה לאכול את הדגים כשהם טריים. דגים קפואים אפשר לקנות בסופר.

zav1zav

New member
אתה רציני????

אוי ואבוי. קודם כל תודה על ההתייחסות. אבל - אם הקפאתי (ובאחריות, לא נפל החשמל), ואפילו אם מערכת העיכול עוד בתוך הדג - האם הקפאת העסק לא תקפיא את תהליכי העיכול, וכשפשיר ואנקה מיד, האם זה לא יהיה "כמו חדש". האם זה מסוכן? מישהו ניסה (וחי כדי לספר)? בכל מקרה, עד שהפורום המכובד לא יאשר לי, אני לא נוגע בהם, ומחכה. תודה zav

paluta

New member
זרוק אותם ואל תתן לחתולים

אני מצטרף לעניין - דג וכל חיה אחרת יש לנקות מהקרביים בטרם ההקפאה דגים שלא נוקו ואשר השארת במקרר יותר מיום דינם זהה במיוחד דגים שכן יש להם נטייה להתקלקל במהירות ולחטוף חיידקים בזריזות לא תאמן גם בתהליך ההקפאה עדיין מתחוללים שינויים וחיידקים מתרבים ולכן יש מגבלות לגבי זמן האיכסון המותר בהקפאה (גם בהקפאה מהירה ועמוקה) רק בשביל המחקר בעניין הפשר דג או 2 כמו שהם ונסה לתת לחתול רחוב אני בספק אם יאכל ואם יאכל אזי אומלל התאילנדי .... מאידך יתכן ובחלקים מסוימים תוכל להשתמש כפתיון או להכנת פלוטה בכל מקרה יש לך אפשרות לפנות לוטרינר של עירך ולשאול אותו מה דעתו - אני מניח שאתה כבר מבין מה תהייה תגובתו

zav1zav

New member
פעם אחת כבר אכלתי דגים כאלה

רק פעם אחת, ורק אני. לא קרה כלום (זה היה לפני חודש). אבל זה לא אומר כלום. סוג של בדיחה: אם כל המשפחה שלך מעשנים, ולאבא שלך אין סרטן ראות, וגם לא לאחיך, לא לך, ואפילו לא לבנך, אז כנראה שאצלכם, סרטן ראות לא קשור לעישון. ד"א, הדגים כבר בפח.
zav

למעלה