קופצת לביקור מפורום הריו מרובה...

שלישה6

New member
קופצת לביקור מפורום הריו מרובה...

שלום לכולן. אומנם אני מניקה כרגע רק אחת אבל אני יודעת שאפשר לסמוך עליכן שתענו לי מהר... לפנות בוקר התעוררתי עם שד שמאלי כאוב נורא וחם. חשבתי שיש לי גודש ונתתי לגאיה לאכול, אבל היא התעצבנה כי כנראה שלא יצא ממנו הרבה. אחר כך ניסיתי לשאוב ויוצא לי חלב אבל בכמויות קטנות יחסית. עכשיו, ארבע שעות אחרי ההנקה הראשונה ושעה אחרי השנייה של היום השד עדיין כאוב ויש לי בחילות וכאבי ראש עם הרגשה שעולה לי החום- האם יכול להיות שיש לי דלקת בכלל? מה לעשות ולמי לפנות כדי לטפל בהקדם האפשרי?

תודה וסליחה שנדחפתי...

kokla2

New member
היי יקרה

טוב לראות אותך כאן (ובכל מקום בעולם:).. אך לא מסיבות כאובות אלו.

עד שיגיעו המומחיות והמנוסות..
אספר לך מניסיוני
שכשהייתי במצב דומה אז אכן היה חשש לדלקת
כשפניתי לרופאה (משפחה) היא אמרה שאם לא יישתפר תוך 48 שעות או משהו כזה
להתחיל טיפול אנטיביוטי.. לא הגעתי לשם. ולמרות שהייתי במצב הזה לא מעט בחצי שנה הראשונה
של ההנקה תמיד הצלחתי להתגבר על הסתימות ועל הכמעט דלקות האלה בלי אנטיביוטיקה.
ממה שאני הבנתי והכרתי במצבים כאלה יש כמה שיטות לעזור לחלב הגדוש הזה שבשד להשתחרר:
קומפרסים חמים ועיסוי השד באמבט
קומפרסים של וודקה (טבלתי חיתול או צמר גפן בוודקה ופשוט הנחתי על השד למס' שעות)
אני שמתי גם מעט עלי כרוב על האזור הקשה והאדום וגם זה עזר להתרכך ובסוף להשתחרר עם הנקה,
אך כידוע כרוב לא מומלץ..
לשתות המון המון לא לשכוח ולהשתדל לנוח (איך נחים כשיש 4 ילדים קטנים בבית?? אין לי מושג!!:)
לי לא עשה טוב לשאוב באותם ימים ואפילו החמיר את המצב..
לעומת זאת אין המלצה יותר טובה מאשר -
להניק להניק ולהניק.
רק גאיה המתוקה תשחרר את הסתימה (אצלי זה היה התפקיד של אושר)
ניתן לתת לה להניק בכמה תנוחות שונות כרגע, למשל תנוחת פוטבול יכולה אולי יותר לעזור כרגע.

אני מקווה שעד שאת קוראת את זה כבר המצב השתפר
אך אם לא ועברו כבר יותר מיומיים אולי כדאי להתייעץ עם רופא.

תרגישי טוב אהובה
וטוב לראות אותך כאן

נשיקות לך לגאיה ולכולכם

שלישה6

New member
תודה, בסוף הגעתי לרופא

האמת שהגודש התחיל כבר לפני שבועיים וכל פעם גאיה שחררה אותו בהצלחה או מקלחות חמות לפני הנקה. הפעם שום דבר לא עזר (האמת שלא שמעתי על הקטע עם הוודקה, נשמע אחלה רעיון לפני הלילה
), כיוון ששעה אחרי שכתבתי את ההודעה עלה לי החום ל38 כבר לא היה לי ספק והגעתינ לרופא שרשם אנטיביוטיקה. מקווה שזו הפעם האחרונה שאצטרך...
תודה

דלקת

הי שלישה

איזה יופי לראות אותך פה.

קוקלה כתבה דברים נהדרים ונכונים.

אני רוצה רק להוסיף, (אני באמת מקווה שלא תהיה עוד פעם) - אל תחכי בפעם הבאה עם גודש כל כך הרבה זמן.
גודש שלא משחרר וחוזר שוב ושוב - מראה שיש איזה משהו. לא אקרא לזה בעייה , כי זה לא משהו רע, אבל - כשזה חוזר על עצמו, ולא נפתר - זה באמת יכול להגיע לדלקת,
ועוד דלקת כזו לא נחמדה - עם חום ותחושת שפעת שבסוף אין ברירה וצריך לקחת אנטיביוטיקה כדי להיפטר ממנה...

האם את אוכלת הרבה אגוזים /שקדים וכד' ? - יכול להיות שזה הופך את החלב למאוד שומני ולכן יש גודש חוזר,
או שאולי הקטנה (הבנתי שאת מניקה רק אחת בינתיים ? למה - דרך אגב ? ) לא יונקת בצורה יעילה מספיק והיא לא מרוקנת מספיק את השד ובגלל זה הגודש חוזר שוב ושוב ?

ודבר אחרון - אל תשכחי הרבה פרוביוטיקה עם האנטיביוטיקה - זה חשוב מאוד.

תרגישי טוב

kokla2

New member
הדר יקרה.. הסבר

שלישיה האהובה שלנו היא אמא לשלושה מהממים בני 3
ועכשיו גם למתוקה אחת בת חודשיים...
ולכם כרגע היא מניקה רק אחת
שזה אכן שינוי משמועתי אחרי 3 :)
סתם הרגשתי צורך להסביר ... סליחה אם נדחפת..
בין היתר שלישיה היא גם מנהלת את פורום הריון מרובה עוברים
כבר אמרתי???

שלישיה, מקווה שהמצב משתפר ושאת מרגישה כבר טוב יותר. תעדכני

שלישה6

New member
תודה הדר.

כפי שקוקלה הסבירה הפעם ילדתי אחת, והגדולים ממש לא מתעניינים בחלב (למרות שהצעתי לבעלי לשאוב ולהגניב להם קצת נוגדנים לשוקו של הבוקר
)
אני דווקא לא אוכלת הרבה אגוזים ושקדים ונראה שגאיה יונקת טוב- אוספת את העטרה ומייצרת וואקום. היא גם לא פוצעת אותי מאז שלמדתי שני מנחים שנוחים לשתינו ומאפשרים לה אחיזה טובה, אבל בגלל שהלילות מאוד משתנים- יש לילות שישנה רצוץ שש שעות ואחרים שמתעוררת כל שעה וחצי, אז הגוף שלי עוד לא מצליח להתייעל מול הדרישה שלה, נראה לי שזו הסיבה לגודש, אבל עד שיש לי לילה שקט ממש לא מתחשק לי להתעורר כדי לשאוב, בעיקר כי אני לא יכולה לצפות מתי היא תתעורר וכרגע היא לא אוכלת כל כך טוב מבקבוק (פולטת יותר, יש לה גם ריפלוקס). בכל מקרה, ללא ספק אעקוב טוב יותר אחרי גודש להבא. הדלקת מאוד לא מומלצת וכרגע גם מאוד כואבת אחרי שהיא מרוקנת את השד.

למעלה