קופצת למים ואשמח לעזרתכן

talyale

New member
קופצת למים ואשמח לעזרתכן

מזה זמן רב שאני רוצה להכין אלבום בגודל 30X30 אבל לא יודעת מהיכן להתחיל.
אני עוקבת אחרי בלוגים וקוראת בפורום מידי פעם אבל לא היה לי אומץ.
לאחרונה החלטתי שלבר מצווה של הבכור שלי אני רוצה לעשות אלבום!
ישבתי לבחור תמונות והתישבתי לעבוד על העמוד הראשון. בני זכה להיות חומש במשך חצי שנה לפני שסבתא רבא שלי נפטרה ויש לנו תמונה מרגשת של ארבעה מתוך חמש הדורות.
למרות חיפושי הרבים באתר pagemap לא מצאתי סקיצה שמתאימה לתמונות בגודל שיש לי אז התחלתי לאלתר.
וכאן אני מגיעה לעיקר. לפני שאני ממשיכה רציתי לשמוע האם אני בכלל בכיוון מבחינת צבעים ועימוד. (הדף הירוק שמשמש כרקע לתמונה השמאלית יחתך ישר כמובן ואולי יהווה מסגרת לתמונה הימהית. כמו כן אני לא אשאיר גם ריבועים וגם עיגולים צבעוניים אז אשמח לשמוע מכן רעיונות)
תודה רבה לעונות!!!

little stamper

New member
קודם כל ברוכה הבאה

ולגבי שאלתך, מבחינת סקיצות לא תמיד מוצאים את מה שמתאים לנו אבל אז עושים בדיוק את מה שאת עשית וזה לאלתר. ואני חייבת לציין שהאילתור שלך מקסים.
אני חושבת שבחירת הצבעים שלך מקסימה. אני אוהבת את השילוב של דף הרקע בקראפט עם הצבעוניות של הדפים המדוגמים.
וגם הקומפוזיציה שלך טובה לדעתי.
אין חוקים בסקראפ. כל עוד אנחנו מעצבות לעצמנו אנחנו צריכות לזכור שכל מה שנראה לנו יפה - זה טוב! את לא חייבת לבחור רק עיגולים או רק ריבועים אם את אוהבת את השילוב של שניהם ביחד.

ראשית ברוכה הבאה. לקפוץ למים זה לא קל, אבל

משחרר. אני מתייחסת לפניה שלך כפשוטה, והרי התובנות שלי. קשה לי מהצילום להתייחס לבחירת הדפים, אבל כן אתיחס לקומפוזיציה. יש כמה עקרונות שכדאי לזכור אותם. יש חשיבות גדולה לאיזון בין הצדדים ולזרימה. העיצוב שהצעת חוטא בשני אלה. מציעה לך לקרוא את הרשומה שפרסמתי על זרימה בדף אלבום, אני חושבת שהיא יכולה להועיל לך לעיצוב הדף. הנה הקישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2552242
שיהיה בהצלחה. אשמח לראות את התוצאה הסופית

talyale

New member
תודה רבה!

יופי של רשומה, אנסה לשחק עוד קצת עם הקומפוזיציה.

מקומית1

New member
קטונתי, אבל... לפני שאת מכינה דף כל כך מרגש

אנא בדקי לפני שאת כותבת אם אומרים חומש או חימש.
לדעתי בגלל שכתוב "שילשים וריבעים" הדור החמישי הוא חימש, אבל כדאי לשאות מישהו שמבין.

Michal Shoval

New member
ברוכה הבאה + תשובה

אני חושבת שההתחלה היא בסדר, וכל הכבוד שהעלית תמונה לפני שהדבקת וגזרת סופית.
אתייחס גם אני קודם לבחירת הצבעים - אני חושבת שסה"כ הצבעים נעימים ומשתלבים אחד עם השני.
אני הייתי שוקלת לשים מאטינג מתחת לתמונות כדי להדגיש אותן.
הקומפוזזיציה עצמה דורשת עוד עבודה - תשחקי עם זה עוד ואולי תשימי לפניך עוד חומרי עבודה בצבעים תואמים, גם אם לא התכוונת לצרף אותם במקור. זה נותן רעיונות ופתאום משהו כן יכול להתאים לך בעין. המשחק הוא חלק מהעניין

באתר "סקראפ" ישנה סדרת כתבות על קומפוזיציה בסקראפבוקינג וכרטיסי ברכה - את מוזמנת לקרוא. יש שם הרבה מידע על הרמוניה ואיזון - דבר מאוד חשוב בעיני.

בהצלחה!
נשמח לראות מה עשית...

מיכל

למעלה