קופצת מהפורום השכן לשאלה ...

קופצת מהפורום השכן לשאלה ...

טוב אני טרם ילדתי ,יש לי עוד 4 שבועות .... אבל הנקה זה משהו חשוב לי מאוד את שני ילדיי הקודמים הנקתי ונהנתי מכל רגע -גם הלך די בקלות .
עכשיו שזה שניים ואהיה אחרי ניתוח אני חוששת שלא יסתדר ,
איך עושים ? מאיפה מתחילים ?מה לקחת לבית החולים ?ומה לומר לאחר הלידה ?אני זוכרת שישר שואלים ושמים פתק על העריסה אם זה הנקה בלבד נכון ?
אשמח לשמוע מכן איך היה ? וטיפים להצלחה כבר בבית החולים בכל זאת כמעט 5 ימים ובהם חלב יקר (הקולסטרום) שמאוד חשוב לי שיקבלו .
חוץ מזה שבדך כלל אני שופעת חלב ממש לא בא לי בנוסף לכאבי הניתוח גודש .

תודה לעונות

קצת..

אין לי ממש נסיון, אבל תגללי קצת בגוגל על הנקה אחרי קיסרי, ההמלצה המרכזית היא להניק מוקדם כלל הניתן לאחר הניתוח.
כמובן שאם זה לא מתאפשר אז לא, ועדיין גם אחרי במרחק כמה ימים לא צריכה להיות בעיה עם הנקה.
אפשר גם לסחוט את הקולוסטרום ולתת להם בכפית.

יש גם תנוחה מומלצת להנקה אחר קיסרי כדי שלא יכאב בצלקת - תנוחת פוטבול.

לגביי מדיניות בית החולים אני מציעה לברר את זה מול הבית חולים בו את אמורה לבצע את הניתוח
בהצלחה

היי הריונית בסוד...

כמה כיף לראות שאת אוטוטו יולדת :)
אני זוכרת אותך מפורום הריון מרובה וזה כזה מהמם לראות את כולן לרב צולחות את המסלולהזה
לגבי הנקת תאומים לאחר קיסרי
אפשרי ומאוד!
אני ילדתי קיסרי
הנקתי 12 שעות בערך אחרי הלידה
בימים הראשונים נתתי להם בלילה בקבוק כדי שאשן טוב עד כמה שאפשר ועד שהגוף יתחיל ליצר חלב כמו שצריך

הסוד בהנקה הואהלחימה בהתחלה להצלחה
אם הפטמות נפצעות ללמד את הקטנים לתפוס טוב ולסבול את הכאב הזה גג שבוע שבוע וחצי
לא להשתמשבשוםמשחה, רקלמרוח קצת חלב על הפצע
ולהיות חזקה חזקה חזקה
ואז זה הופך להיות קל ומהנה ביותר!!
בהצלחה!!!

תודה ממי -ואותך כיף לראות כאן אחרי הכל !!

איזה כיף שאת מניקה , האמת שלא זכור לי שנפצעתי בפטמות ,
בעיקרון אני מטפלת בהם כבר מחודש שמיני - יש לי חברה שמכינה קוסמטיקה טבעית אורגנית לאם ולתינוקו היא הכינה לי ערכה מדהימה :
משחה לאיחוי מהר של חתכים מתאים גם לחיתוך חיץ וגם לצלקת קיסרי , משחה לסמני מתיחה (שאני כבר מורחת -מאוד עוזר),משחה לפטמות שגם אני מתחילה מעכשיו ,וכל השאר פינוקים לאחרי ... שמן לטוסיק התינוק ,קרם גוף ,לתניוק ,פילנג פנים בשביל קרם פנים סרום ...בקיצור חגיגה .
מה שאני אוהבת שהמוצרים נטולי בישום מחומרים אנטיאלרגניים טבעיים בלבד ועשירים בשמנים טבעיים כמו קלנדולה,אבוקדו,חמאת שיאה,שעוות דבורים ועוד ...
אני מקווה שגם אני אצליח ואחזור לספר .
תודה לכל המגיבות .

הנקה אחרי ניתוח

הי הריונית,

ברוכה הבאה לפורום המשפחתי שלנו.
כמו שכתבו הבנות - חפשי פה בפורום "הנקה אחרי ניתוח" ותמצאי הרבה מידע.
זה שיש לך נסיון בהנקת שני הגדולים - בהחלט יכול לעזור גם פה, אפילו שמדובר בשניים.
באיזה בית חולים את מתכננת ללדת ?
חשוב לעדכן את התינוקיה שאת מעוניינת בהנקה מלאה (גם אם זה לא ילך בהתחלה -כדי שידעו שזו כוונתך.), תבקשי מבן זוגך שיעדכן את האחות בתינוקיה כשהוא ייקח אותם לשם לאחר הלידה.
זה שאת שופעת זה נהדר, אבל לא מחייב שגם הפעם יהיה כך. האם יש איזה משהו הורמונלי שיכול לגרום לשפע החלב גם הפעם ? (שחלות פוליציסטיות / בעייה בבלוטת תריס ? עוד משהו ?)
בשתי מילים - נסי להניק אותם כמה שיותר קרוב למועד הלידה. מניחה שזה לא יקרה בחדר הניתוח (בגלל הקור) אבל כמה שאפשר בסמוך לכך. כמובן תלוי באיך שתרגישי.
כדאי בהתחלה לנסות בנפרד - כדי להכיר כל אחד ולהתרגל אליהם ולהנקה. ואם הכל הולך טוב, ונראה כאילו הם קראו את כל ספר ההוראות בבטן - אז את יכולה כמובן לנסות להניק גם ביחד.
נסי להיעזר בצוות ההנקה שיש בבית החולים ושיהיו לך בתיק גם כמה טלפונים של יועצות הנקה מוסמכות שמגיעות לאיזור הזה כדי שאם תצטרכי - תוכלי להזמין אחת כמה שיותר מהר.

מה עוד תרצי לדעת ?
בהצלחה בכל מקרה ולידה קלה

הדר ,תודה על התשובה המפורטת ...

אני מתכוונת ללדת בבית החולים פורייה בטבריה ,
שם יצרו אימפריה מתקדמת ביותר בכל הקשור להריון ולידה(לפחות כך מספרים וכך נראה מהסיור) ,
אחד הדברים שהכי אהבתי זה שאחרי שהניתוח מסתיים ,מאחר וחדר הניתוח נמצא במחלקת היולדות ממש סמוך לחדרי הלידה הרגילים ,זה פותח המון אפשרויות ופחות ניתוק מיד שהניתוח נגמר
עוברים לחדר התאוששות פרטי ואם התינוקות בסדר הם יכולים לשהות איתך בחדר בזמן הזה ואז יש יותר סיכוי למה שהצעת-הנקה הכי סמוך ללידה ,
בקשר לחלב בשפע אין ולא היה אף פעם שום דבר הורמונלי ,פשוט יש לי מודעות מאוד גדולה לתזונה, דואגת לא להיות בעודף משקל ובמהלך ההיריון ואחריו אני אוכלת דברים שכנראה עושים טוב לתהליך יצור החלב ,
אני זוכרת שהייתי לוקחת איתי לבית החולים שקדים קלופים ,בננות, פירות יבשים, מאוד אוהבת לחם ולחמיות מחיטה מלאה וחולה על ירקות ופירות ,זה עושה לי טוב גם לעיכול .
כשאני מגיעה הביתה אז אני משקיעה יותר ואוכלת ארוחות חמות עם מרקים טובים פחמימות וקטניות כמון גם בשר ועוף אבל זה בעיקר בסופ"ש .
אני מבינה שזה לא מחייב שיהיה גם הפעם אני רק מקווה .
רציתי לדעת אם יש עוד משהו שאני צריכה לקחת בתיק הלידה שקשור להנקה ? חוץ מציצי

המשך

הי הריונית,

נשמע שיש הרבה יתרונות בבית חולים בפריפריה.
כמה שתוכלי לקבל אותם אלייך סמוך למועד הניתוח - יהיה טוב יותר.
לא חושבת שיש עוד משהו שאת צריכה להביא איתך חוץ מציצי..
וגם טלפון של יועצת מהאיזור שלך.
יש לך מישהי שאת יודעת/מכירה ?
היזהרי עם שקדים - לפעמים, כשאוכלים אותם בכמות גדולה (שקדים/אגוזים וכדו') - זה יכול להסמיך מאוד את החלב וליצור סתימות...
רק שימי לב. יש בהם גם דברים טובים..
בהצלחה גדולה
עדכני אחרי וכמובן בכל שאלה שתעלה לך

למעלה