קופקסון או אבונקס
או

קופקסון או אבונקס ../images/Emo184.gif או ../images/Emo184.gif

שלום לכולם, אני דודה של בחורה שמחלת הטרשת התגלתה אצלה לפני כשנה. כרגע היא מטופלת באבונקס. לפי חומר שקראתי וגם שמעתי הקופקסון היא היא התרופה שמועילה ומאטה את קצב המחלה ואולי אף מונעת התקפים קשים. במשך השנה הבחורה כבר הספיקה לקבל פעמיים סטרואידים. אני חשה שהאבונקס לא בדיוק מתאים לה והרופא שלה מתעקש שאם התחילו יש להמשיך בזה.. אני חרדה לה מאוד (טבעי לא?) אנא עיזרו לי..... ד"ר וחברים. תודה מראש

זה לא נכון מה שכתבת ושמעת.יש 4 זריקות

כל הזריקות או שיעור הצלחה במחקרים מדעיים,כלומר כל התרופות (זריקות) מפחיתות 33% מהתקפים וכן מעוצמת התקפים. אין תרופה (בנתיים) שמרפאת לחלוטין טרשת נפוצה.בתקווה גדולה של כל החולים שיום אחד תהיה. כך אוונקס,קופקסון ושאר הזריקות. יש תופעות לוואי לזריקות ולכן לפעמים חולה בעצה אחת עם הנוירולוג מחליפים. עם כל האהבה והחשש המובן כדודה את לא יכולה להחליף את איש המקצוע -הנוירולוג הוא יודע יותר מכולנו לגבי אחייניתך. אם אין אמון ברופא-זה עניין אחר.אבל עניין של חוות דין נוסםת זה עניין יותר של אחייניתך והוריה. למען הסר ספק:אני לא רופאה אני חולה במחלה יותר מ 13 שנים. נורית

לצערי גם הדברים האלה לא מדוייקים

אבונקס, רביף ובטאפרון הן כולן תרופות מסוג אינטרפרון, עם מנגנון פעולה דומה, אפקט דומה (אבונקס קצת יותר חלשה מהאחרות) ותופעות לוואי דומות, חלקן קשות. קופקסון אינו מבוסס על אינטרפרון אלא על חומר שנקרא גלטירמר - יש לו מנגנון פעולה שונה, ותופעות הלוואי שלו הרבה פחות חמורות - למעשה תופעת הלוואי המשמעותית היחידה היא גירוי במקום ההזרקה. האפקט של קופקסון על הפחתת תדירות ההתקפים אכן באותו סדר גודל כמו של האינטרפרונים. החסרון - קופקסון ניתן בהזרקה יומית, בעוד שבטאפרון ורביף מזריקים כל יומיים ואבונקס פעם בשבוע. עם זאת, אני כמובן מסכים עם מיטשל בכך שיש להתייעץ עם הנוירולוג, ובמקרה הצורך לקבל חוות דעת נוספת מנוירולוג אחר.

תגובה

בנוסף לדברים שנכתבו לפני אוסיף כי באם חלהו החמרות תוך כדי הטיפול הרי שהרופא (נוירולוג) המטפל אמור לשקול את יעילות הטיפול ובאם יש מקום להציע טיפול חליפי.

הבהרה

כאשר כתבתי לגבי הקופקסון כי "תופעת הלוואי המשמעותית היחידה היא גירוי במקום ההזרקה", לא התכוונתי לומר כי לא נצפו תופעות לוואי אחרות, אלא כי תופעות הלוואי האחרות והיותר חמורות הינן הרבה יותר נדירות, גם אופן מוחלט ובודאי בהשוואה לתדירות תופעות הלוואי של האינטרפרונים.

למעלה