קופקסון גורם לסרטן ???

carmit28

New member
קופקסון גורם לסרטן ???

שלום ד"ר קרני, כרגע שמעתי בחדשות כי התפרסם מחקר ובו נטען כי למשתמשי קופקסון יש סיכוי גדול יותר ללקות בסרטן, מאנשים שלא משתמשים בקופקסון. אשמח אם תוכל להגיב בעניין ( ולהרגיע אותי )

m י כ ל

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif באיזה חדשות שמעת???

מה המקור? גם אני שמעתי חדשות ולא שמעתי שום דבר כזה. אשמח (אשמח??? לא אשמח בכלל, אבל ככה נהוג לומר) אם תוכלי להפנות אותי למקור בו שמעת, או שזו סתם עוד שמועה מרושעת במערכת ההשמצות שמתנהלת מעל ראשינו ועל גופינו בין חברות התרופות...

m י כ ל

New member
חיפשתי בכל מקורות המידע בארץ ובעולם

ולא מצאתי שום איזכור ל"מחקר" הזה שאת מספרת עליו. אני נרגעתי. לא יודעת מה בקשר אליך. אם באמת שמעת דבר כזה, המקור נשמע לי מפוקפק. אני הולכת לישון טוב.

nimiz

New member
אני יודע כבר שלושה חודשים על מחקר

שמראה שלמשתמשות בקופקסון יש שיעור סרטן שד גבוה מהממוצע. לפי מה שהבנתי הידיעה פורסמה היום לראשונה בחדשות הלילה של ערוץ 10.יש לי קרובת משפחה שחולה ב-MS,היא לא משתמשת בקופקסון,אבל במקום שבו היא מטופלת המידע הזה ידוע לצוות המטפל.כאמור,היון פורסם המידע הזה באמצעי התקשורת,ואני מניח שיהיה לזה המשך דרמתי..

x פ ר ת

New member
שלושה חודשים זה הרבה זמן

חבל שלא הגעת קודם לפורום ואמרת משהו.

תגובה

מדובר במחקר שטוען כי יתכן ולטיפולים (קופקסון ואינטרפרונים) ישנה השפעה שמעלה סיכוי לחלות בסרטן. תוצאות המחקר מצביעות על כך כי הסיכוי לחלות בסררן נמוך מהצפוי אצל לחולי טרשת נפוצה שאינם מטופלים או עד שהחלו טיפול. לעומת זאת בקרב המטופלים לא נמצא הבדל זה לטובת החולים והסיכוי שלהם לחלות היה דומה לאוכלוסיה הכללית. הסך הכל הסיכוי לחלות בסרטן אצל חולי טרשת נפוצה היה באופן גבולי נמוך מהצפוי. לגבי קופקסון התוצאות מראות הבדלים שאינם מובהקים. כך שקשה לטעון על סמך מחקר זה שיש קשר בין הטיפול לסרטן. בעיקרון המחקר מעלה את הצורך לבחון את הנושא באופן יסודי. לסיכום העיניין: עצם נטילת תרופות בעלות השפעה על מערכת החיסון כמו קופקסון ואינטרפרון מעלה את השאלה לגבי השפעתם על תפקוד מערכת החיסון במניעת סרטן. המחקר הנוכחי מציג נתונים בלתי מובהקים למובילים כאמור להמלצה לחקור באופן יסודי.

ד"ר קרני שלום! מצטער אם אני מקשה:

אם המחקר מציג נתונים בלתי מובהקים,האם היית ממליץ לי להמשיך ולהזריק קופקסון? תודה מראש על תשובתך.

תגובה

כן. המחקר מדבר על אפשרות לקשר של קופקסון עם סרטן השד. ותוצאותיו אינן מובהקות. הסיטואציה העכשוית שנוצרה מפרסום זה, היא שלמרות שאין כל מקום להמליץ על הפסקת קופקסון, אך הקישור הלא סימפטי בין סרטן והתרופות גורם לאי נוחות אצל כולם (המטופלים והמטפלים) מעצם הקישור .

תודה ד"ר קרני! וגם אני מזדהה עם...

תחושת האי נוחות שנגרמה לחולים ולרופאים. כחולה אני יכול לומר,שאני מרחם יותר על הנוירולוג שלי, שבתוך תוכי, הפירסום גרם לי להטיל ספק באמונו.תחושה קשה ולשמחתי בילתי מוצדקת, מעצם הפירסום הבלתי אחראי הזה(כי לא כתבו את כל הנתונים),עליו אמונים: אנליסטים ואולי חברות תרופות מתחרות. נלחצנו קצת כעת אנחנו רגועים.אלא אם כן יוכח אחרת. תודה ד"ר קרני!

למעלה