קופרוז ועוד

קופרוז ועוד

בוקר טוב לפורום, תודה רבה על כל האינפורמציה המועילה אשר אתם מספקים. יישר כח. רציתי לשאול מס' שאלות: אני בהריון בשליש באחרון. האם יש שמני בסיס אשר אינם מותרים לשימוש בהריון? האם תוכלו להמליץ על תערובת לעיסוי למניעת סימני מתיחה? אחרי כמה זמן ניתן למרוח קרם הגנה אחרי שימוש בשמנים? הופיעו לי נימי דם עדינים בצידי האף (קופרוז?) האם יש טיפול לבעיה? אודה ואשמח לעזרתכם.

שלום אמא לנסיך:)

ברוכההבאה לפורום
כל שמני הבסיס מתאימים להריון כל עוד אינך אלרגית לאחד ממרכיביהם. קרם הגנה ניתן למרוח לאחר שעה שמרחת את השנים(לאחר שנספגו היטב) לגבי שאר שאלותייך, יש לערוך שאלון על מנת לתת תערובת מתאימה , גם בגלל ההריון וגם כי ייתכנו רגישויות בהריון ולאחריו כשהגוף מתחיל להתאושש מהלידה. בהצלחה.(והריון קל)

pumiki8

New member
תשובה:

כמו שאישה של וניל אמרה - מצב ההריון הוא רגיש, ולכן קשה להמליץ לך על שמנים אתריים. מה שאני כן יכול לומר לך שארומתרפיה יכולה להציע לך טיפול נהדר בקופרוזיס. פשוט פני לארומתרפיס\ית מומחה (כאמור, הריון זה מצב רגיש מבחינת השמנים האתריים, לכן אסור לך להתפשר!)
. אני לא הבנתי אם את כבר משתמשת בשמני בסיס, עשית הפסקה בשל ההריון ועכשיו רוצה לחזור, או שמא רוצה להינות מהתכונות הנפלאות שלהם עכשיו, אבל עצה מאוד טובה שאוכל לתת לך: שמן אבוקדו. הוא עשיר בוויטמינים A D ו-E, ואף סידן ומגנזיום. הוא טוב לבעיות עור ויוכל לעזור לך במניעת סימני המתיחה ושמירה על עור רך וגמיש. תמיד יש דרכים "להעשיר" את השימוש בשמני הבסיס (למשל, להוסיף לשמן אבוקדו שמן אחר, או להוסיפו לחמאה מסוימת) - אבל אני חושב שמבחינת הידיים הלא-מנוסות, זה הטיפ הכי קל והכי מועיל שאפשר לתת שלא דורש שום חשיבה מוגזמת או הסתבכויות
. השמן הוא קצת "כבד", ולא נספג מהר, לכן אני ממליץ למרוח אותו אחרי המקלחת (שתהיה בערב), לחכות לספיגה קלה, ואז להתלבש - פן ילכלך את הבגדים. השמנים האתריים יכולים לעזור לך פלאים בשליש האחרון של ההריון (בהכנה ללידה, בהרגעה ללידה עצמה ולתחושה הכללית) - לכן אני ממליץ לך בחום לפנות למטפל\ת בארומתרפיה עם ניסיון.
הריון קל!

תודה רבה עמית

השתמשתי ועודני משתמשת בשמני בסיס. אשמח לשמוע את עצותייך. עוד פעם, תודה!

הריון ושמנים

בתקופת ההריון מומלץ להשתמש בשמנים על מנת להגמיש את אזור הפירנאום בעיקר ואזורים נוספים בגוף כגון הבטן והחזה. למטרה זו שמן אבוקדו כפי שעמית המליץ, אכן יהיה מצויין. תוכלי לשלבו עם שמן זרעי ענבים אשר תורם מאוד לאלסטיות העור ועשיר בחומצות חיוניות לחיזוק התאים, ויטמין E טהור (נפלא לעור וגם נוגד חימצון חזק - ידאג שתערובת השמנים שלך לא תתחמצן מהר), שמן נר הלילה וזרעי בוראג' גם הם מצויינים, מכילים חומצות שומן בלתי רוויות וחומצא גמא לינולנית ושמן לבנדר באחוז מאד קטן שיוסיף ניחוח עדין בנוסף לתכונותיו האחות (מחטא, מרגיע..). בשמנים אתריים אחרים לא הייתי ממליצה להשתמש בהריון, בייחוד לא למטרה זו מאחר ואין צורך. לטיפול בבעיות אחרות (אם קיימות), רק דרך איש מקצוע. אם השימוש בשמנים הם באזורים שציינתי הרי שאין צורך למרוח קרם הגנה - בהנחה שאת לא משתזפת... בכל מקרה, אם את כן נחשפת לשמש, גם כאן אתמוך בהצעתו של עמית, השאירי את הטיפול בשמנים לשעות הערב. לגבי נימי הדם בצידי האף, אני לא בטוחה שזה קופרוז או אולי תופעה שתחלוף לאחר הלידה. הכל מקרה, הבעיה ניתנת לטיפול אך צריך לראות אותך על מנת לאבחן. זכרי שבתקופת ההריון עדיף להשתמש בתרופות/צמחים/שמנים כמה שפחות ואם העניין סובל דיחוי אולי כדאי להמתין עד לאחר הלידה. טיפ קטן, נשארו לך עוש שלושה חודשים, נסי להקפיד לעסות את אזור הפירנאום לפחות פעם ביום (אם אפשר יותר - מבורך, שתפי את בן זוגך שיסייע בעיסוי), השמנים יעזרו מאד
בהגמשת האזור דבר שיקל מאד בזמן הלידה. את אחותי אפילו לא היה צורך לחתוך...
המשך הריון כיפי ולידה קלה.

למעלה