קופ"ח מכבי לא מאשרת טיפולי IVF

highfive

New member
קופ"ח מכבי לא מאשרת טיפולי IVF

היי כולן,
לצערי אני חדשה פה ומעוניינת לחלוק אתכן מקרה מרתיח שקרה לי, ולבדוק אם מישהי נוספת מצאה את עצמה בסיטואציה דומה.
והסיפור הוא כזה: אני בת 39 ולפני כחודשיים עברתי IVF ראשון בחיי. נשאבו 5 ביציות, נצפו 2 הפריות ולבסוף 3 עוברים. ביום ההחזרה המיוחל מצאתי עצמי מול 3 רופאים, מתבשרת כי העוברים לא הגיעו לשלב BLT ואין מה להחזיר. כשהסטטיסטיקה צופה לי במקרה הטוב 7, 8 שאיבות, חזרתי הביתה שבורה והמומה.
כידוע (או שלא) ב"מכבי" יש להמתין 45 יום בין טיפול לטיפול (כאילו הזמן עובד לטובתנו) ובבואי לבקש טופס התחייבות ל-IVF שני, בקשתי נדחתה. הסיבה הרשמית: יש להציג פרוטוקול של 3 טיפולים אחרונים. איך אציג פרוטוקול של 3 טיפולים כשמאחוריי 1 בלבד? קופ"ח מכבי לא נותנת לעובדות הקטנות לבלבל אותה. כך מצאתי עצמי יושבת מול מזכירה בקופה, מסבירה לה שמאחוריי טיפול אחד בלבד והיא עונה לי שעל מנת לקבל התחייבות לטיפול הבא עליי להציג פרוטוקול של 3 טיפולים, וחוזר חלילה.
פניתי מבועתת לרופא המטפל והוא סיפר שאכן מדובר בטריק ידוע של מכבי - לא הייתה החזרה ולכן הקופה מניחה שאת טוטאל לוס שחלתי ולכן אינה מעוניינת להוציא עלייך עוד כסף. רק לאחר מכתב מהרופא המטפל ואינספור טלפונים ותחנונים - הגיע האישור המיוחל.
קשה לתאר את כמויות הסטרס שנוספו לבשורות הרעות ולקושי הכללי שכולן פה בוודאי מכירות מקרוב, בעקבות הסיפור הזה. וכאילו הצלחת לא מלאה מספיק, נוסף החשש - מה יקרה במידה ואזדקק לטיפול נוסף?
האם מישהי פה חוותה מקרה דומה ויכולה לחלוק מה קרה ואיך היא התמודדה עם זה?

המון תודה מראש ונעים להכיר :)

anguly

New member
בעיקרון לילד ראשון ושני המדינה משתתפת

עד להשגת הריון, עם הסייג שאם לא נמצאו ביציות בשאיבה, או לא נוצרו עוברים להחזרה פעמיים ברצף שאז לא מאשרים יותר טיפולים מתוך הנחה שהמערכת לא עובדת וחבל לבזבז משאבים.
במקרה שלך מדובר בטיפול יחיד, ולכן לא ברור לי מדוע הם הקשיחו את הסייג.
אולי התכוונו לפרוטוקולים שעשית בעבר שלא לIVF? אלא גם לפרוטוקולים של הזרעות? (כי רוב המטופלות לא מתחילות ישר בIVF אלא בהזרעות).
בכל מקרה זה ממש תמוה.
מקווה שלא תצטרכי לחוות את זה שוב.
שיהיה בהצלחה בטיפול הבא

highfive

New member
נראה שמכבי מנסים את מזלם על גב המטופלות

כך לפחות אני מתחילה להבין הן מהרופא המטפל שלי והן מתגובות בפורומים שונים.
גם אני חשבתי שמדובר על פרוטוקולים מן העבר אבל הם חזרו ואמרו שהם דורשים פרוטוקול של 3 טיפולי הפריה קודמים, בעוד מאחוריי אחד ויחיד בלבד. אט אט התמונה לגבי מכבי, לעומת שאר הקופות בתחום הזה, מתבהרת ולצערי היא לא אופטימית. אני כנראה אעבור קופה מיד אחרי הטיפול הבא על מנת שלא לבזבז זמן יקר. הלוואי ולא אצטרך את זה

תודה על התגובה החמה והעידוד

anguly

New member
בעבר הם היו הכי מדהימים

אבל אז הם נקלעו לקשיים כלכליים, וקפצו את ידם הרבה מעבר לשאר הקופות

jusi1

New member
אני אני

אני חווה את זה ממש עכשיו בדרך לטיפול שני שכבר נכשל עוד לפני שאיבה. בקופת חולים לאומית. טיפול ראשון לא הצלייח כי נישאבו שלושה ביציות ריקוצ ולא היתה החזרה פניתי בבקשה לאישור לטיפול שהי וזה מה שהתבקשתי גם שלושה טיפולים אחרונים המזכירה כבר רבה אחתם שבועיים הוצאתי להם אישור מאסותא אך אני חוששת שעד שהם יאשרו אם בכלל כבר אסותא תקח כסף מהערבון שהשארתי להם...מה עושים במקרה כזה????????? ניתן לתבוע???

highfive

New member
מה שעזר בסוף

היה מכתב מהרופא המטפל שלנו שהסביר שעברתי רק שאיבה אחת בינתיים והוא מבקש לאשר את השנייה וצירף פרוטוקול טיפול. למרבה המזל לא נאלצתי להמשיך להילחם במכבי אחרי השאיבה השנייה אבל לפי מה שהבנות המנוסות פה בפורום ממליצות - כנראה שהכי פשוט ויעיל לעבור קופה, כנראה לכללית, שנוטה להקשות פחות מהאחרות בתחום הזה. מאחלת לך המון המון בהצלחה ואפס היתקלויות ביורוקרטיות מעצבנות

למעלה