קוצר נשימה

צופיה**

New member
קוצר נשימה

הרבה פעמים קורה לי שפשוט " אין לי אויר", מה עושים במקרה כזה? ממש קשה לי לנשום. מה שאני עושה זה יושבת ושותה משהו קר. האם יש אפשרות למנוע זאת? מה אני עושה לא טוב שגורם לקוצר נשימה?

tonti

New member
גם לי זה היה!

בחודשיים הראשונים, פשוט השתגעתי. לא היה לי אויר והיה לי גם גלי חום זוועתיים ואני אחת כזאת שאף פעם לא חם לה. (ודרך אגב רק לפי זה פשוט ידעתי שאני בהריון!). אני לא זוכרת מה עשיתי אבל זה עבר ביחד עם הבחילות.

צופיה**

New member
הבחילות בשלבים של סיום אבל

קוצר הנשימה עדיין קיים.... תודה בכל אופן.

לילך3

New member
כשאין אויר יכול שהסיבה

נובעת מחוסר ברזל או אחד הערכים המתלווים לו. האם עשית בדיקת דם לאחרונה? שימי לב לערכי האמוגלובין - אולי חסר אצלך ואז זה מתבטא בקוצר נשימה, בעייפות ועוד. תרגישי טוב!

צופיה**

New member
לילך

עשיתי בדיקת דם לפני שבועיים ושלשום פתחתי כרטיס מעקב. האחות אמרה שכל בדיקות הדם והאמוגלובין גם כן - בסדר ב"ה. אז ככה שאין לי מושג ממה זה קורה. יתכן מאוד מעייפות - ראיתי שהזכרת זאת...

anat_i

New member
קוצר נשימה זאת תופעה נפוצה בהריון

בגלל הרחם שגדל ולוחץ על הסרעפת. וצר לי לאכזב אותך... זה רק הולך ונעשה יותר גרוע, ככל שהעובר גדל. אני כרגע בחודש שמיני וסובלת מזה קשות, עד כדי חוסר יכולת לישון בלילה. יש הקלה בחודש התשיעי כשהעובר מתחיל לרדת למטה לכיוון תעלת הלידה ואז יש פחות לחץ על הסרעפת.

ashlaya

New member
יו ואני חשבתי

שזה רק נידמה לי וכל מי שסיפרתי על תופעה צחק עלי שאין לי אויר... שמחה לשמוע שזה לא נידמה לי ואני לא היחידה... ואני חשבתי שאולי כי פיתאום עולים במשקל ונגמר האויר בגלל זה...

inbale

New member
תעקבי אחרי זה

לפי מיטב זכרוני את בשלב התחלתי של ההריון ודווקא התופעה הזאת יורת אופיינית לשלבים האחרונים של ההריון שבהם הרחם לוחץ על הסרעפת. כדאי לעקוב אחרי זה ואם התופעה מתגברת וממש מציקה לגשת לבדיקת רופא. ישנה תופעה נדירה בהריון שנקראת PE או בעברית תסחיף ראתי - גם היא מופיעה בשלבים יורת מתקדמים של ההריון ואני חוזרת היא נדירה אבל לא כדאי להזניח. הטיפול אם נעשה בזמן הוא פשוט.

shafririt

New member
לי היה את זה בהריון הראשון

וזה היה ממש נורא. בסוף הלכתי לרופא והוא אמר שזה מלחץ. היינו לפני מעבר לבית חדש והתינוק, כנראה שזה הכניס אותי ללחץ לא מודע וזה מה שגרם לקוצר הנשימה. הוא המליץ לי על שתיית תה מליסה להרגעה. זה רופא אמיתי של קופ"ח מכבי לא רופא טבעי או משהו. וזה באמת עבר כלעומת שבא.

למעלה