קוצר ראיה גבוה

קוצר ראיה גבוה

לבת שלי שהיא בגיל שלוש יש קוצר ראיה גבוה . מינוס שש וחצי ומינוס שבע .
אמרו לי שקוצר ראיה גבוה היא נובע מסיבה גנטית . אני לא מוצאת כאן את העניין הגנטי. לי ולבעלי אין משקפיים. למשפחה שלי אין משקפיים וגם למשפחה של בעלי אין משקפיים.
יש לי עוד שני ילדים (האחים שלה)שהם יותר גדולים ממנה ואין להם משקפיים.
הילדה לא נולדה פגית ולא הייתה באינקבטור.
ורציתי לשאול אם זה אולי קשור למשהו בהריון או בהנקה.
בהריון ובהנקה לא לקחתי תוספת של אומגה 3 וגם לא אכלתי הרבה דגים. הבנתי שאומגה שלוש עוזר להתפתחות המוח והראיה. יכול להיות שהיה חסר לה איזה ויטמין שקשור לאומגה שלוש שגרם לקוצר ראיה מאוד גבוה.
וגם רציתי לשאול על עדשות מגע.
אם אני אשים לה במקום משקפיים עדשות מגע. כמובן שאדאג לנקות לה את העדשות בכל יום ולהוריד אותם בלילה לפני השינה. זאת אומרת שאני אדאג להגיינה של העדשות.
האם זה בסדר לשים עדשות לילדה בת שלוש.

קוצר ראיה

קוצר ראיה בדרך כלל תורשתי גם אם אין בסביבה הקרובה משקפיים אך הגן יכול להיות מדור או שני דורות אחורה
לא ברור מה גורם לקוצר ראיה אך ישנם גורמי מעבדה למשל כשתופרים עפעפיים של חיה זה גורם לקוצר ראיה,כמו גם גידול של כלי דם המכסה את האישון בעפעף או חימום אזור העין .מחלת גלאוקןמה =יתר לחץ תוך עיני גורמת להתארכות העין ולקוצר ראיה.
אני מתנגד נחרצות לשים לילדים עדשות מגע למעט מקרים של קטרקט מולד שנותחו עד גיל חודשיים ואז אין בריר בגלל סיבות אופטיות גרידא.יש הנוהגים לתת עדשת מגע כאשר יש קוצר ראיה גבוה בעין אחת בלבד והשניה תקינה.

dragon28

New member
למרות שגיל 3 זה מוקדם מידי....

יש עדשת משקפיים הנקראית MYO-VISION של חברת ZIESS הגרמנית אשר מלבד לאסטטיות שלה היא גם מעקבת את התפתחות קוצר הראייה אצל ילדים.
גילאי התחלת השימוש בעדשות אלו הוא 6-14. כיום עדשות אלו משווקות רק בסין וסינגפור (שם אכלוסיית הילדים קצרי הראייה היא הגדולה בעולם), אך אני מאמין שתוך 3 שנים היא תגיע גם לאמריקה ולישראל.

למעלה