קוצר ראיה ואגרוף

Nimrodster

New member
קוצר ראיה ואגרוף

שלום,

אני סובל ממיופיה גבוהה (9-10) וקרעים מוקפים בלייזר ברשתית בשתי העיניים, בעקבות המיופיה, הרשתית דקה יחסית, כך הוסבר לי. עברו כארבע שנים מאז טיפול הלייזר האחרון, ללא קרעים חדשים, ואני בביקורת של רופא עיניים מדי חצי שנה וכן בכל פעם שיש תופעות חריגות בשדה הראיה.

לאחרונה, חדר הכושר שלי התחיל להציע שיעורי איגרוף תאילנדי. שיעור ניסיון הבהיר לי שמדובר באימון כושר מוצלח מאד, אבל מערב קבלת מכות לראש מדי פעם (הן אינן חזקות במיוחד, עם המתחילים עובדים שם ברוגע יחסי). העניין מדאיג אותי ואני מתלבט האם חכם להמשיך בזה וכיצד לנהוג - מצד אחד, חבל לי לוותר על פעילות ספורטיבית שאני נוטה להתמיד בה שכן יש לזה יתרונות בריאותיים. מצד שני, אינני יודע מה מידת הסיכון עבורי, וכמובן שהראיה היא במקום הראשון. מבחינתי, אני בהחלט מוכן ללוות את האימון בביקור חודשי אצל רופא עיניים או לוותר עליו לחלוטין ולמצוא תחום אחר, אבל אשמח לעצה בעניין. יש לציין שאין לי כוונה להתחרות בתחום, זה פשוט אימון כושר מצוין.

קוצר ראיה ואגרוף

לפי התיאור שלך אתה בהחלט בסיכון גבוה מעל הממוצע להיפרדות רשתית. טראומה לעין יכולה גם היא לגרום להיפרדות רשתית, במיוחד במי שנמצא בסיכון לכך מראש. ביקור חודשי אצל רופא עיניים לא בטוח ויעזור כי במידה ותיחבל בעין הקרע וההיפרדות רשתית יכולים להתרחש כמעט באופן מיידי.
בברכה,

למעלה