קוצר ראיה ומשקפיים לתינוקת בת 4 חודשים

לירוןג10

New member
קוצר ראיה ומשקפיים לתינוקת בת 4 חודשים

שלם רב,
לפני כשבועיים היינו מאושפזים עם ביתנו התינוקת ליום אחד בבי"ח ולפסון ומפה לשם התגלגלנו גם לבדיקת עיניים לפזילה (בשל טורטיקליס בצוואר).
בבדיקה לא נמצאה פזילה אך האופטומטריסטית מצאה קוצר ראיה מולד ואסטגמטיזם ועקב כך הרופא שם המליץ על משקפים.
הנתונים שכתובים בדף: od -2.25 / -3.50X180
os -2.50 / -2.00X170
אני מקווה שהעתקתי נכון את הכתוב.
המרשם למשקפיים:
od -1.75 / -3.00X180
os -2.00/ -1.50X170
יש לציין ששני הוריה מרכיבים משקפיים מגיל בי"ס יסודי וכיום עם מספר גבוה - האב מינוס 6 והאם מינוס 8.

היינו מופתעים מאד מכך שתנוקת בת 3 חודשים זקוקה למשקפיים ולכן ברצוננו לשאול האם אתה מכיר מקרים כאלה והאם כדאי לדעתך משקפיים, והאם כדאי להבדק שוב (היכן עושים זאת?) על מנת לאשר את אבחנת האופטומטריסטית, מכיוון שהבנו מהם שזה דבר נדיר מאד.
כמובן אנו רויצם לעשות את מה שהכי טוב בשבילה ואם משקפיים זה מה שצריך אז זה מה שנעשה אך הינו שמחים לחוות דעת נוספת מכיוון שהרופא בעצמו אמר שיש רופאי עינים שיגידו שלא לעשות משקפיים בגיל כזה.
אני יודעת שאלו החודשים הכי קריטיים בהתפתחות הראייה ולכן אינני רוצה לבזבז זמן, אך גם לא מצליחה לקבוע תור לשום רופא עינים מומחה לילדים בזמן הקרוב (תור בעוד שלושה חודשים נראה לי בזבוז של זמן יקר) ולכן אני מנסה לשאול דרך הרשת.
תודה.

קוצר ראיה

קוצר ראיה כזה ואסטיגמציה כזו מחייבים משקפיים אבל הייתי חוזר על הבדיקה בגיל 6 חודשים כי חלים שינויים רבים בתקופה הזו.האם הבדיקה נעשתה אחר מתן טיפות ציקלופלגיה ? אם לא אין תוצאות הבדיקה רלבנטיות כלל.ממליץ בדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים ואם התוצאות זהות חשוב להרכיב משקפיים מיד

למעלה