קוצר ראיה לילדה בת שלוש

קוצר ראיה לילדה בת שלוש

היינו היום אצל רופא עיניים. והוא עשה לה בדיקת עיניים עם מכשיר מיוחד . והמכשיר הראה שיש לה קוצר ראיה . בעין אחת SPH - 8.50
ובעין שניה SPH - 7.50
הוא אמר שאין לה צילינדרים בעיניים..
והוא המליץ על משקפיים. , מספר אחד פחות בכל עין. צד אחד מספר 7.50 וצד שני מספר 6.50.
למשפחה של אמא שלי ושל אבא שלי אין היסטוריה של בעיות ראיה. וגם למשפחה של בעלי אין היסטוריה של בעיות ראיה. וגם לי וגם לבעלי אין משקפיים.
היתכן שלילדה שהיא רק בת שלוש יש מספר כזה גבוה של משקפיים.
אני ממש דואגת.
האם היא חייבת להרכיב משקפיים ?
אם לא הייתי הולכת לרופא בכלל לא הייתי חושבת שיש לה בעיות בראיה. היא מתפקדת רגיל, פעילה , לא ראיתי שום דבר אצלה שמחשיד שהיא לא רואה טוב.
יכול להיות שהרופא טעה או שהמכשיר טעה.
בכל מקרה קבעתי תור לעוד חוות דעת אצל פרופסור בהדסה הר הצופים.
אשמח לקבל מידע על הבעיה הזו.
יש לי עוד שני ילדים שגדוולים מממנה ולהם אין קוצר ראיה . רואים מצויין.

dragon28

New member
יכולים להיות גורמים נוספים פרט לגנטיקה.

1. האם הילדה נולדה פגית? אם כן, האם היא הייתה באינקובטור?
2. תתכן מוטציה (שינוי רנדומאלי בגנים ללא כל קשר לתורשה) שגורם לכך.
3. סיבה סביבתית. להתפתחות תקינה של הראייה דרושים גם גירויים. יכול להיות שלא היו מספיק גירויים מרחוק אלא רק במרחק קרוב שהביאו להתפתחות של קוצר ראייה (מאד לא סביר אם הנתונים של הילדה).

בכל אופן, הרופא עשה בשכל שלא נתן לה תיקון מלא, כך העין תלמד להתאמץ מעט ולפעול ולא לבטוח רק בעזרים אופטיים. יתכן שהראייה שלה תשתפר או לפחות ההידרדרות לא תהייה מהירה מאד, אם בכלל תהיה הידרדרות.

האם נשללו פתולוגיות של קרנית, רשתית ועצב הראייה?
האם הילדה לבקנית?

תודה רבה על התתייחסות. לגבי

השאלות שכתבת. [
הילדה לא נולדה פגית . ולא הייתה באינקבטור. היא נולדה במשקל 2800.
קשה לי להאמין שלא היו מספיק גירויים מרחק. גדלה בדיוק כמו האחים שלה הגדולים.
הילדה גם לא לבקנית.
לגבי ממצאים אחרים.נמצא צלינדר , וגם לא עיניים עצלות ולא עצב ראייה. ולא בעיה בקרנית.
האם יש לי ממה לדאוג.
האם אני יכולה להיות אופטימית שאולי המכונה טעתה. או שהרופא טעה ?
שמונה וחצי זה מספר מאוד גבוה . נכון . זה מדאיג לא ?

גם CMV לא היה לי בהריון שלה

כי היום אני שוב בהריון. ועשיתי בדיקת דם ל CMV ויצא שעד היום אין לי בכלל נוגדנים ל CMV זאת אומרת שאף פעם לא נדבקתי בעבר ב CMV.
מה יקרה אם המספר יעלה עם הגיל. ויגיע גם לעשר. זה כבר ממש כמו חצי עיוורת . לא . ?
האם יש לי ממה לדאוג. ?
כי אני דואגת.

גם

מי שענה לך בפורום שבהנלתי הוא אופטומטריסט שאינו יכול לשים טיפות ולכן מחייב הורדת מספר וחושב שההתאמצות של הראיה טובה לעין. זו שטות מוחלטת אם מישהו צריך מספר 3 ונותנים לו 2 ההתאמצות לא תשפר לו את הראיה אלא יכולה לגרום לו כאבי ראש

קוצר ראיה

אם הבדיקה נעשתה אחר טיפות ציקלופנטולט כנראה שיש קוצר ראיה גבוה אם כי אני איני סומך בילדים על בדיקה במכשיר משום שאינו מדויק בגלל שאין אנו בטוחים שהילד הסתכל למטרה הרצויה וכל סטיה יכולה לגרום לטעות.לכן אני מעדיף לבדוק עם מכשיר ידני הנקרא רטינוסקופ.אין צורך להוריד מספר אחר שנמצא קוצר ראיה את זה עושים אופטומטריסטים הבודקים ללא טיפות ופוחדים לתת את המספר המלא בגלל חשש לטעות.קוצר ראיה כזה הוא גורם סיכון להתפתחות עין עצלה בשתי העיניים ולכן בהנחה שהאבחנה נכונה חייבים להרכיב משקפיים כל הזמן. זו הסיבה למה צריך לבדוק ילדים שאינם מתלוננים בגיל 6-8 חודשים,בגיל 3 שנים ולפני הכניסה לכתה א.

אני מקווה שתתייחס לנאמר כאן

ד"ר סטולוביץ בשאלה של הגברת (חיפושית 1001) נאמר בפירוש שהילדה נבדקה ע"י רופא עיניים עם ציקלופלגיה במכשיר מיוחד, (יתכן שמדובר בכלל ברטינוסקופ ולא טרחת לוודא זאת).
הרופא החליט לתת דיאופטר נמוך יותר לילדה (ולא האופטומטריסט שהגיב לשאלה). דרך אגב שיהיה ברור אני לא מסכים עם הקביעה של האופטומטריסט לגבי ה"התאמצות" זו אכן שטות מוחלטת. והפורום הרפואי הוא בהנהלתך בלבד ואני לא חושב שיש מקום לתת עצות מלבדך. אך להכפיש ציבור שלם של אופטומטריסטים ב"פחדנות" ממיופיה או בחוסר שימוש ברטינוסקופ תוך כדי התנשאות ביכולתך לשים טיפות הרחבה היא לא במקום, מעליבה ומקוממת. כנראה שאתה עדיין לא מעודכן בהכשרה האקדמאית בעולם האופטומטריה בישראל שעדיין בתהליך התפתחות, ומקווה לרגע בו נוכל להשתמש בדיאגנוסטיקה כמו בעולם המערבי (ארה"ב,קנדה,אנגליה ועוד). עד אז לא נערער על העובדה שרופאי עיניים לילדים בישראל הם הסמכות לטיפול בראייתם של ילדים (בדיוק כמו אופטומטריסט פדיאטרי במדינה מערבית דוברת אנגלית). בכבוד רב ובהערכה רבה.

אני

דעתי לא השתנתה,ילדים צריכים להבדק על ידי רופא עיניים ולא אופטומטריסט
חס ושלום לא התכונתי להכפיש את צבור האופטומטריסטים אולם הדבר ידוע לגבי זה שיש נוהג אצלם להוריד מהמספר שנמדד ללא טיפות
אני מקוה שלא נגיע במדינת ישראל למצב כמו בארה"ב וכל אחד יעשה את מה שהוא יודע לעשות בתחומו הוא
הייתי מעדיף שלא תתן עצות בפורום זה לאלה ששואלים אותי שאלותף,אתה רשאי לענות אם הם פונים אליך ישירות או לפורום שאתה מנהל
בברכה
ד"ר חיים סטולוביץ

תודה על ההתייחסות

אני מניח ששמת לב שלא אני האופטומטריסט שהגיב לשאלת הגברת, מה גם שציינתי שאני לא מסכים איתו.
יום טוב:)

למעלה